Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 03.04.2003, 18:56   #1
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nowa wersja DVDXCopy - czyzby gorsza niz poprzednia?

Tak sie zastanawiam, mam 1.4.1 i wyglada to niezle aczkolwiek jakis czas temu ukazala sie wersja 1.5, z innym silnikiem do nagrywania (to znaczy internal bo zewnetrznie wciaz mozna uzywac np. silnika Nero), moze jakies komentarze w tej kwestii? Ktorej wersji uzywacie?

I jeszcze jedno. Wersja 1.5 wprowadza jakis zamet w kwestii wykonywania backupow z backupow... nie jestem pewien jak to praktycznie wyglada ale w readme jest cos na ten temat:

* DVDXCopy will no longer display a warning message if the user attempts to back up an Archived DVD, DVDXCopy will simply ignore it and continue to look for an original DVD.

Czy to mialoby oznaczac, ze nie da sie wersja 1.5 wykonac backupu z backupu? Bo ja tak to w kazdym razie rozumiem.

Prosze o komentarze uzytkownikow DXC, bede wdzieczny.

P.S. Do posiadaczy LG4020B: wersja DXC 1.4.1 nie widzi mi nagrywarki, to znaczy zczytuje vob'y na dysk ale w momencie kiedy pojawia sie prosba o wybranie urzadzenia do zapisu i wlozenie plyty nie bardzo moge cos zrobic bo lista wyboru jest pusta. Co dalej? :-)
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.04.2003, 21:24   #2
grunger
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2002
grunger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a restartowałeś komputer po instalacji, mam wersję 1.3 i śmiga mi, tylko szkoda że nie można tego screenu z ostrzeżeniem wyłączyć
Albo nie wiem jak...
grunger jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 22:29   #3
patryk2004
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
patryk2004 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Uważam że DVDXcopy jest do niczego bo nie można zrobić kopi z kopi
patryk2004 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 23:21   #4
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Cytat:
grunger napisa***322;(a)
a restartowałeś komputer po instalacji, mam wersję 1.3 i śmiga mi, tylko szkoda że nie można tego screenu z ostrzeżeniem wyłączyć
Albo nie wiem jak...
Hmm. Faktycznie nie restartowalem mimo iz XCopy zazyczylo sobie... aczkolwiek sprawdzalem wlasnie liste supportowanych urzadzen i nie widze na niej LG4020B, naprawde nawet 1.3 wykrywa Ci LG bez problemu?

A jak to jest w 1.3 z tym robieniem kopii z kopii? Da sie czy faktycznie tylko z oryginalu na DVD-R a potem juz koniec? Co ja zrobie jak mi sie DVD-R porysuje albo za rok bede chcial przegrac na lepszy nosnik cos? :-)

Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 03.04.2003 o godz. 23:24
Stary 03.04.2003, 23:22   #5
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Cytat:
patryk2004 napisa***322;(a)
Uważam że DVDXcopy jest do niczego bo nie można zrobić kopi z kopi
A ktorej wersji uzywasz? Bo o ile wyczytalem to 1.5 nie posiada takiej mozliwosci. Starsze chyba pozwalaja kopiowac z backupu.
Stary 04.04.2003, 10:16   #6
baski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dziwna sprawa

..

Dziwna sprawa - uruchomiłem DVDXCOPY ver. 1.5:

- film zabezpieczony dwuwarstwowa płytka DVD - zrzut na 2 płytki - wszystko OK!;

- film niezabezpieczony jednowarstowe płytka DVD - program się zawiesza przy rozpoczęciu zgrywania płytki oryginalnej - w ogóle nie czyta płyty w napędzie....:o - o co chodzi? czy traktuje tą płytę jak kopie, a nie oryginał? (Record Now kopiuje te same płytki bez problemu... )

8) 8) 8)

.
baski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2003, 21:07   #7
MagSP
Bywalec

Data rejestracji: 23.02.2003
MagSP w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Posiadam od dwóch dni LG4020B. DXC 1.5 nie robi kopi z kopii tylko z oryginałów, a co gorsza nie widzi mi nagrywarki, dopiero jak przełącze na silnik Nero. Ale najgorsze jest to że mój stacjonarny DVD Player Sony 405 NIE WIDZI nagranych płytek. Co może być problemem? Moze wersja 1.5. Ściągam już 1.4 i zobacze. Czy możecie mi polecić jakiś inny dobry program do robienia kopii zapasowych filmu, który podzieli film z płyty dwuwarstwowej na dwie płyty DVD-R?
MagSP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2003, 21:25   #8
grunger
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2002
grunger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
MagSP napisa***322;(a)
Posiadam od dwóch dni LG4020B. DXC 1.5 nie robi kopi z kopii tylko z oryginałów, a co gorsza nie widzi mi nagrywarki, dopiero jak przełącze na silnik Nero. Ale najgorsze jest to że mój stacjonarny DVD Player Sony 405 NIE WIDZI nagranych płytek. Co może być problemem? Moze wersja 1.5. Ściągam już 1.4 i zobacze. Czy możecie mi polecić jakiś inny dobry program do robienia kopii zapasowych filmu, który podzieli film z płyty dwuwarstwowej na dwie płyty DVD-R?
Mam wersję 1.3 i działa ekstra, testowane na Panasonic A160MU i ps2
Tylko ten dodawany screen jest denerwujący
grunger jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2003, 23:22   #9
MagSP
Bywalec

To jeszcze raz ja. Wyrzuciłem DXC 1.5 - jest złe. Kopie zapasowe zrobione tą wersją nie są odtwarzane na DVD Playerach. Sprawdzałem na SONY 405 i Grundiku. Zainstalowałem 1.41 i efekt wspaniały - filmy są odtwarzane idealnie!!! 1.41 nie robi kopii z kopii także, ale to już zrobi Instant Copy 7.0
Stary 10.04.2003, 23:10   #10
Franek Dolas
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.03.2003
Franek Dolas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ten program to dno! Jak chcesz zrobić kopię to procedura jest prosta acz skuteczna -Decrypter (zrzucasz na HD)Jeśli film jest na dwuwarstwówce to DVD2One1.1.1 lub jeśli masz nowszy1.1.2 -wybierasz czy chcesz tylko jeden dźwięk i napisy czy inne opcje ew.full disk i palisz NERO tworząc nową płytę DVD DVD2One jest tak wy***istym programikiem że chylę czoła przed twórcami-nie zobaczysz różnicy w jakości obrazu :o zapewniam a film możesz mieć cały z menu i dodatkami
Stary 15.04.2003, 19:12   #11
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Do MagSP: wierze na slowo co do DXC 1.5 i nawet nie instaluje Poki co bawie sie DXC 1.41 tak jak i Ty aczkolwiek martwia mnie dwie sprawy: 1. screen z informacja ze ogladam backup (doprowadza mnie do szalu, mam nadzieje ze da sie to jakos wyciac, pracuje nad tym) 2. brak mozliwosci zrobienia backupu z backupu (moze sie zdarzyc ze bede chcial/musial).

Do Franka: Hmm. Moze i faktycznie obejrze dokladnie ten DVD2One 1.1.1... bawilem sie przed zakupem nagrywarki wersja 1.0 i porazil mnie prostota.. nie sadzilem ze wart jest instalowania w nowej wersji ale zrobie to dzis wieczorem skoro polecasz. Dziekuje za sugestie!
Stary 15.04.2003, 21:37   #12
baski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
Do MagSP: wierze na slowo co do DXC 1.5 i nawet nie instaluje Poki co bawie sie DXC 1.41 tak jak i Ty aczkolwiek martwia mnie dwie sprawy: 1. screen z informacja ze ogladam backup (doprowadza mnie do szalu, mam nadzieje ze da sie to jakos wyciac, pracuje nad tym) 2. brak mozliwosci zrobienia backupu z backupu (moze sie zdarzyc ze bede chcial/musial).

Do Franka: Hmm. Moze i faktycznie obejrze dokladnie ten DVD2One 1.1.1... bawilem sie przed zakupem nagrywarki wersja 1.0 i porazil mnie prostota.. nie sadzilem ze wart jest instalowania w nowej wersji ale zrobie to dzis wieczorem skoro polecasz. Dziekuje za sugestie!

Jeśli chodzi o backup z backupu to.... mi wygląda na to, że ten backup z oryginału juz nie jest zabezpieczony i można go skopiować np. RecordNow Max bez problemu .

Jak Ci sie uda wywalić ten screen DVDXCOPY to daj znać na Forum .

8) 8) 8)

.
baski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2003, 21:52   #13
MagSP
Bywalec

pewnie się nie da... też mnie to denerwuje, ale coś za coś.
Stary 15.04.2003, 22:18   #14
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
przeciez

ten scren w niczym nie przeszkadza , a wersia 1.5 tez jest ok. i nie wiem skad sie biora poglady typu win 98 to byl system a xp to do d...

wedlug takiej filozofi dalej bysmy jezdzili konno i pili zsiadle mleko
Stary 16.04.2003, 19:38   #15
MagSP
Bywalec

Re: przeciez

Cytat:
zorg napisa***322;(a)
ten scren w niczym nie przeszkadza , a wersia 1.5 tez jest ok. i nie wiem skad sie biora poglady typu win 98 to byl system a xp to do d...

wedlug takiej filozofi dalej bysmy jezdzili konno i pili zsiadle mleko
Ja nawet twierdze że XP to najlepszy system jaki udało się zrobić Microfisiowi. Nie wiem jaką Ty masz wersję 1.5 (może poprawioną) bo ja miałem taką z której DVD Player NIE odtwarzał filmów. Natomiast jak wypalę wersją 1.41 to DVD Player nie ma żadnych problemów
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: