![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2004
![]() |
Odblokowanie przewijania
Gdzie znajduje się jakaś komenda, która powoduje, ze nie można przewijać filmu DVD w PowerDVD bezpośrednio klikając na pasek
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Raczej nie ma takiej komendy. Sprawdź, czy nie ma ustawionych jakiś PUOs w filmie DVD. Choć spotkałem się też z filmami, które nie miały żadnych PUOsów, a nie można było ich przewinąć w PowerDVD. I nic z tym nie dało się zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Może za mało szczegółów podałem. Konkretnie to zripowałem płytkę na twardziela DVDDecrypter'em i jak ją odpalam w PowerDVD to nie mogę przewijać, ale jak odpalam pojedynczy plik VOB w PowerDVD to już mogę przewijać.
No to wysnułęm teorię, że to ustawienie blokujące przewijanie jest w plikach IFO. No i mi chodzi o jakąś komendę którą się wprowadza do plików VOB i IFO za pomocą właśnie ReBuildera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
Cytat:
Settings -> File Mode -> Remove IFO/BUP PUOs Settings -> File Mode -> Remove VOB PUOs O ile pamiętam to standardowo te funkcje są wyłączone. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za odpowiedzi. To chyba o to chodziło.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2005
![]() |
Momencik, nie uciekajcie jeszcze. Mam podobny problem, ale jakby odwrotny. Film po zgraniu na twardziela i odpaleniu z hdd, idzie spoko, tzn. można go przesuwać, przewijać w PowerDVD i jest super.
Ale! Po dodaniu Menu w Adobe Encore, Chapterów w nowych miejscach, i skompilowaniu wszystkiego do obrazu ISO, celem za chwilę nagrania - klapa. Po odpaleniu tego ISO w PowerDVD, nie można nic przewinąć, a jedynie zmieniać se rozdziały tzn. skakać z jednego na drugi. Jak to naprawić. Wie ktoś gdzie w Encore tkwi ten motyw? A może Encore 1.5 to jakaś tandeta?
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|