Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 04.02.2005, 23:02   #1
Iron Man
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.11.2004
Posty: 7
Iron Man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Odblokowanie przewijania

Gdzie znajduje się jakaś komenda, która powoduje, ze nie można przewijać filmu DVD w PowerDVD bezpośrednio klikając na pasek
Iron Man jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.02.2005, 19:02   #2
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Raczej nie ma takiej komendy. Sprawdź, czy nie ma ustawionych jakiś PUOs w filmie DVD. Choć spotkałem się też z filmami, które nie miały żadnych PUOsów, a nie można było ich przewinąć w PowerDVD. I nic z tym nie dało się zrobić.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 20:12   #3
Iron Man
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.11.2004
Posty: 7
Iron Man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może za mało szczegółów podałem. Konkretnie to zripowałem płytkę na twardziela DVDDecrypter'em i jak ją odpalam w PowerDVD to nie mogę przewijać, ale jak odpalam pojedynczy plik VOB w PowerDVD to już mogę przewijać.
No to wysnułęm teorię, że to ustawienie blokujące przewijanie jest w plikach IFO. No i mi chodzi o jakąś komendę którą się wprowadza do plików VOB i IFO za pomocą właśnie ReBuildera.
Iron Man jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 20:30   #4
godless
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.01.2004
Posty: 16
godless w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Iron Man
Może za mało szczegółów podałem. Konkretnie to zripowałem płytkę na twardziela DVDDecrypter'em i jak ją odpalam w PowerDVD to nie mogę przewijać, ale jak odpalam pojedynczy plik VOB w PowerDVD to już mogę przewijać.
Włącz w DVD Decrypter:
Settings -> File Mode -> Remove IFO/BUP PUOs
Settings -> File Mode -> Remove VOB PUOs
O ile pamiętam to standardowo te funkcje są wyłączone.
godless jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 20:59   #5
Iron Man
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.11.2004
Posty: 7
Iron Man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za odpowiedzi. To chyba o to chodziło.
Iron Man jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 03:37   #6
turkinz
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika turkinz
 
Data rejestracji: 21.01.2005
Posty: 8
turkinz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Momencik, nie uciekajcie jeszcze. Mam podobny problem, ale jakby odwrotny. Film po zgraniu na twardziela i odpaleniu z hdd, idzie spoko, tzn. można go przesuwać, przewijać w PowerDVD i jest super.

Ale! Po dodaniu Menu w Adobe Encore, Chapterów w nowych miejscach, i skompilowaniu wszystkiego do obrazu ISO, celem za chwilę nagrania - klapa. Po odpaleniu tego ISO w PowerDVD, nie można nic przewinąć, a jedynie zmieniać se rozdziały tzn. skakać z jednego na drugi.

Jak to naprawić. Wie ktoś gdzie w Encore tkwi ten motyw? A może Encore 1.5 to jakaś tandeta?
__________________
[-Nowy Sącz-][-Millenium-]
turkinz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 15:15   #7
godless
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.01.2004
Posty: 16
godless w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez turkinz
Po odpaleniu tego ISO w PowerDVD, nie można nic przewinąć, a jedynie zmieniać se rozdziały tzn. skakać z jednego na drugi.
Jak to naprawić. Wie ktoś gdzie w Encore tkwi ten motyw? A może Encore 1.5 to jakaś tandeta?
Niestety nie wiem czy można coś zmienić w samym Encore, ale w tej sytuacji chyba najszybciej będzie jak podepniesz ten obraz ISO pod jakiś wirtualny napęd (np. Daemon Tools) i zgrasz na dysk (też jako ISO) DVD Decrypterem (z włączonymi opcjami, które podałem w poprzednim poście).
godless jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.