Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 04.02.2005, 22:02   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.11.2004
Posty: 7
Iron Man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Odblokowanie przewijania

Gdzie znajduje się jakaś komenda, która powoduje, ze nie można przewijać filmu DVD w PowerDVD bezpośrednio klikając na pasek
Iron Man jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.02.2005, 18:02   #2
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Raczej nie ma takiej komendy. Sprawdź, czy nie ma ustawionych jakiś PUOs w filmie DVD. Choć spotkałem się też z filmami, które nie miały żadnych PUOsów, a nie można było ich przewinąć w PowerDVD. I nic z tym nie dało się zrobić.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 19:12   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.11.2004
Posty: 7
Iron Man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może za mało szczegółów podałem. Konkretnie to zripowałem płytkę na twardziela DVDDecrypter'em i jak ją odpalam w PowerDVD to nie mogę przewijać, ale jak odpalam pojedynczy plik VOB w PowerDVD to już mogę przewijać.
No to wysnułęm teorię, że to ustawienie blokujące przewijanie jest w plikach IFO. No i mi chodzi o jakąś komendę którą się wprowadza do plików VOB i IFO za pomocą właśnie ReBuildera.
Iron Man jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 19:30   #4
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.01.2004
Posty: 16
godless w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Iron Man
Może za mało szczegółów podałem. Konkretnie to zripowałem płytkę na twardziela DVDDecrypter'em i jak ją odpalam w PowerDVD to nie mogę przewijać, ale jak odpalam pojedynczy plik VOB w PowerDVD to już mogę przewijać.
Włącz w DVD Decrypter:
Settings -> File Mode -> Remove IFO/BUP PUOs
Settings -> File Mode -> Remove VOB PUOs
O ile pamiętam to standardowo te funkcje są wyłączone.
godless jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 19:59   #5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.11.2004
Posty: 7
Iron Man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za odpowiedzi. To chyba o to chodziło.
Iron Man jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 02:37   #6
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika turkinz
 
Data rejestracji: 21.01.2005
Posty: 8
turkinz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Momencik, nie uciekajcie jeszcze. Mam podobny problem, ale jakby odwrotny. Film po zgraniu na twardziela i odpaleniu z hdd, idzie spoko, tzn. można go przesuwać, przewijać w PowerDVD i jest super.

Ale! Po dodaniu Menu w Adobe Encore, Chapterów w nowych miejscach, i skompilowaniu wszystkiego do obrazu ISO, celem za chwilę nagrania - klapa. Po odpaleniu tego ISO w PowerDVD, nie można nic przewinąć, a jedynie zmieniać se rozdziały tzn. skakać z jednego na drugi.

Jak to naprawić. Wie ktoś gdzie w Encore tkwi ten motyw? A może Encore 1.5 to jakaś tandeta?
__________________
[-Nowy Sącz-][-Millenium-]
turkinz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 14:15   #7
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.01.2004
Posty: 16
godless w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez turkinz
Po odpaleniu tego ISO w PowerDVD, nie można nic przewinąć, a jedynie zmieniać se rozdziały tzn. skakać z jednego na drugi.
Jak to naprawić. Wie ktoś gdzie w Encore tkwi ten motyw? A może Encore 1.5 to jakaś tandeta?
Niestety nie wiem czy można coś zmienić w samym Encore, ale w tej sytuacji chyba najszybciej będzie jak podepniesz ten obraz ISO pod jakiś wirtualny napęd (np. Daemon Tools) i zgrasz na dysk (też jako ISO) DVD Decrypterem (z włączonymi opcjami, które podałem w poprzednim poście).
godless jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO