Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.11.2004, 20:21   #16
emesik
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=37743 - tego posta jakoś nikt nie znegował tak ostro.
A pozatym znalazłem na fotum pytanie porzesłanie programu i też nikt się nie czepiał.
Turboni - to nie udaje głupiego tylko Ty skora nie pokapowałeś o co chodzi.
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.11.2004, 20:46   #17
emesik
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A żeby spasować Wam wszystkich kończe tego posta
I dzięki za pomoc i miłe potraktowanie
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 21:02   #18
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ale czy w tym linku co podales pytal sie ktos o cracka cz s/n - nie
potem piszesz o przeslaniu programu - to jest zupelnie co innego niz podanie s/n czy innego slodzika.
skoro masz internet to slodzik czy s/n mozesz sobie poszukac
jest duzo stron takich na ktorych go znajdziesz

Jak wiem o co ci chodzi ale ty chyba nie za bardzo - potrafiles przeczytac regulamin - nawet zacytowac go ale niestety chyba nie zrozumiales jego tresci bo dalej ciagnoles to dyskusje zamiast skasowac swoj post lub zmienic go.
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 21:18   #19
emesik
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja też prosiłem o przesłanie programu. Przeczytaj to sobie dokładnie raz jeszcze bo jak twierdzi ideJ to czytanie ze zrozumieniem to przydatna rzecz życiu. A przegrywanie płyt z wypożyczlni jest tak samo nie legalne jak crackowanie programów.
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 21:26   #20
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez emesik
To skoro Ty masz zatrudnione komórki znajdź mi w sieci pełną wersie tego programu. Bo ja próbowałem a ty chyba nie dlatego taj łatwo ci o tym powiedzieć.
do twojej wiadomosci slodzik znaleziony w max 5 sekund tyle ile mi sie przegladarka przeladowala.

wiec nie rob z siebie durnia ze szukales skoro lezy i prosi sie zeby go zassac
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 21:35   #21
emesik
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skoro znalazłeś to może powiesz gdzie?? Ja szukałem w emule, mind gem, kazaa, dc++, bit torrent i nic nie znalazłem. Znalazłe i owszem ale nie wersie 1.85 a o tą właśnie mi chodzi.
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 21:44   #22
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to sobie sciagnij starsza wersje 1,80 i po klopocie, a moze sprawdzisz czy dziala to od 1,8 do 1,85
bo czasami tak bywa ze dziala nawet w 80% przypadkow jakie napotkalem
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 21:47   #23
emesik
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No właśnie i tu problem. W starszych wersiach nie ma tego na czym mi najbardziej zależy(encodera 5.1) a witamina z wersi 1.80 robi mi wersie 1.80. Więc jak widzisz wcale nie robie z siebie durnia. Ale dzięki za chęci <Chytry>
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 22:26   #24
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmm - ciekawy soft, właśnie biorę się za testowanie. jeżeli jakość audio (szczególnie 5.1) bedzie OK to postaram się o licencję
z drugiej strony mając w amplitunerze dekodery DPL II i/lub DTS NEO:6 to nie ma sensu przerabiać stereo na 5.1, bo zapewne sprzęt to lepiej zrobi "w locie" niż ten soft...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 22:42   #25
emesik
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Soft jest ciekawy ale skoro zainteresowałeś się min z powodu encoder ac3 5.1 to polecam Ci program ACID Pro 4 + 5.1 surround plug-in pack. Potrafi encodować z wav i mp3 do ac3 5.1 i to ze świetnymi efektami. A AudioDVDcerator też podobno daje niezłe efekty ale w wersi testowej nie gra lewy tylny kanał (nie testowałem osobiście ale testował daro-driver)
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 23:40   #26
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
znam Acid i pozostałe programy ze "stajni" Sonic Foundry (obecnie Sony) czyli Vegas Video i Sound Forge - wszystkie bazują na tym samym enginie kodowania 5.1, który zapoczątkował Soft Encode DD 5.1. ale do zrobienia porządnego dźwięku przestrzennego wymagają jednak wiedzy i doświadczenia a poza tym ich cena jest zaporowa... a ja szukam czegoś taniego i nieskomplikowamego, bazującego na przetwarzaniu matrycowym dźwięku (2.0->5.0/5.1/6.1) tak jak ma to miejsce w hardwarowych dekoderach. wtedy nie ma zabawy z preparowaniem poszczególnych ścieżek a efekt powinien być zadowający...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2004, 00:05   #27
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
powiem tak sciagnolem wersje trial 1.85 i po zdekodowaniu mp3 do DD5.1 u mnie wszystkie kanaly chodza tak jak powinny
nie mam problemu z lewym tylnym kanalem
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2004, 02:36   #28
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez emesik
...ACID Pro 4 + 5.1 surround plug-in pack. Potrafi encodować z wav i mp3 do ac3 5.1 i to ze świetnymi efektami.
a jak ty to robisz w Acid ? tzn. jak przerabiasz audio stereo do AC 5.1 ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2004, 14:04   #29
emesik
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wczytuje plik z dzwiękiem w menu file>properities w zakładce audio ustawiam 5.1 surround i potem ustawiam odpowiednie dla mnie opcjei daje render as wybieram ac3, w custom ustawiam opcje kodowania i daje zapisz
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2004, 15:48   #30
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez emesik
Wczytuje plik z dzwiękiem w menu file>properities w zakładce audio ustawiam 5.1 surround i potem ustawiam odpowiednie dla mnie opcjei daje render as wybieram ac3, w custom ustawiam opcje kodowania i daje zapisz
tak myślałem w ten sposób to bedziesz miał "all channel stereo" a nie dźwięk przestrzenny...
wystarczy zajrzeć "do środka" takiego pliku:



i widać, że Acid Pro (tak jak Vegas Video) po prostu duplikuje kanały stereo na pozostałe i w ten sposób tworzy "pseudo - surround". na potrzeby tego przykładu użyłem kawałka hiphopowego z mocnym wokalem i basem i z lekkim tłem muzycznym. i jak to wygląda w tym AC3 5.1 ? kanał CENTR (wokal) ma ten sam poziom co pozostałe a bas chyba zniknął zupełnie. bez sensu...
zrobienie 5.1 ze stereo wymaga trochę więcej zabawy i operowania na poszczególnych, odpowiednio spreparowanych kanałach - parę ciekawych metod jest opisanych tu: http://forum.doom9.org/showthread.php?threadid=83752
polecam sposób z Adobe Audition bo jest w miarę prosty i daje dobre efekty...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 14.11.2004 o godz. 16:06
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.