Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.11.2004, 19:21   #16
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=37743 - tego posta jakoś nikt nie znegował tak ostro.
A pozatym znalazłem na fotum pytanie porzesłanie programu i też nikt się nie czepiał.
Turboni - to nie udaje głupiego tylko Ty skora nie pokapowałeś o co chodzi.
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.11.2004, 19:46   #17
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A żeby spasować Wam wszystkich kończe tego posta
I dzięki za pomoc i miłe potraktowanie
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 20:02   #18
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ale czy w tym linku co podales pytal sie ktos o cracka cz s/n - nie
potem piszesz o przeslaniu programu - to jest zupelnie co innego niz podanie s/n czy innego slodzika.
skoro masz internet to slodzik czy s/n mozesz sobie poszukac
jest duzo stron takich na ktorych go znajdziesz

Jak wiem o co ci chodzi ale ty chyba nie za bardzo - potrafiles przeczytac regulamin - nawet zacytowac go ale niestety chyba nie zrozumiales jego tresci bo dalej ciagnoles to dyskusje zamiast skasowac swoj post lub zmienic go.
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 20:18   #19
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja też prosiłem o przesłanie programu. Przeczytaj to sobie dokładnie raz jeszcze bo jak twierdzi ideJ to czytanie ze zrozumieniem to przydatna rzecz życiu. A przegrywanie płyt z wypożyczlni jest tak samo nie legalne jak crackowanie programów.
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 20:26   #20
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez emesik
To skoro Ty masz zatrudnione komórki znajdź mi w sieci pełną wersie tego programu. Bo ja próbowałem a ty chyba nie dlatego taj łatwo ci o tym powiedzieć.
do twojej wiadomosci slodzik znaleziony w max 5 sekund tyle ile mi sie przegladarka przeladowala.

wiec nie rob z siebie durnia ze szukales skoro lezy i prosi sie zeby go zassac
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 20:35   #21
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skoro znalazłeś to może powiesz gdzie?? Ja szukałem w emule, mind gem, kazaa, dc++, bit torrent i nic nie znalazłem. Znalazłe i owszem ale nie wersie 1.85 a o tą właśnie mi chodzi.
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 20:44   #22
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to sobie sciagnij starsza wersje 1,80 i po klopocie, a moze sprawdzisz czy dziala to od 1,8 do 1,85
bo czasami tak bywa ze dziala nawet w 80% przypadkow jakie napotkalem
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 20:47   #23
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No właśnie i tu problem. W starszych wersiach nie ma tego na czym mi najbardziej zależy(encodera 5.1) a witamina z wersi 1.80 robi mi wersie 1.80. Więc jak widzisz wcale nie robie z siebie durnia. Ale dzięki za chęci <Chytry>
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 21:26   #24
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmm - ciekawy soft, właśnie biorę się za testowanie. jeżeli jakość audio (szczególnie 5.1) bedzie OK to postaram się o licencję
z drugiej strony mając w amplitunerze dekodery DPL II i/lub DTS NEO:6 to nie ma sensu przerabiać stereo na 5.1, bo zapewne sprzęt to lepiej zrobi "w locie" niż ten soft...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 21:42   #25
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Soft jest ciekawy ale skoro zainteresowałeś się min z powodu encoder ac3 5.1 to polecam Ci program ACID Pro 4 + 5.1 surround plug-in pack. Potrafi encodować z wav i mp3 do ac3 5.1 i to ze świetnymi efektami. A AudioDVDcerator też podobno daje niezłe efekty ale w wersi testowej nie gra lewy tylny kanał (nie testowałem osobiście ale testował daro-driver)
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 22:40   #26
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
znam Acid i pozostałe programy ze "stajni" Sonic Foundry (obecnie Sony) czyli Vegas Video i Sound Forge - wszystkie bazują na tym samym enginie kodowania 5.1, który zapoczątkował Soft Encode DD 5.1. ale do zrobienia porządnego dźwięku przestrzennego wymagają jednak wiedzy i doświadczenia a poza tym ich cena jest zaporowa... a ja szukam czegoś taniego i nieskomplikowamego, bazującego na przetwarzaniu matrycowym dźwięku (2.0->5.0/5.1/6.1) tak jak ma to miejsce w hardwarowych dekoderach. wtedy nie ma zabawy z preparowaniem poszczególnych ścieżek a efekt powinien być zadowający...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 23:05   #27
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
powiem tak sciagnolem wersje trial 1.85 i po zdekodowaniu mp3 do DD5.1 u mnie wszystkie kanaly chodza tak jak powinny
nie mam problemu z lewym tylnym kanalem
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2004, 01:36   #28
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez emesik
...ACID Pro 4 + 5.1 surround plug-in pack. Potrafi encodować z wav i mp3 do ac3 5.1 i to ze świetnymi efektami.
a jak ty to robisz w Acid ? tzn. jak przerabiasz audio stereo do AC 5.1 ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2004, 13:04   #29
eMeSik
 
Avatar użytkownika emesik
 
Data rejestracji: 16.10.2004
Lokalizacja: k-ce
Posty: 62
emesik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wczytuje plik z dzwiękiem w menu file>properities w zakładce audio ustawiam 5.1 surround i potem ustawiam odpowiednie dla mnie opcjei daje render as wybieram ac3, w custom ustawiam opcje kodowania i daje zapisz
__________________
POZDRO eMeSik
emesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2004, 14:48   #30
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez emesik
Wczytuje plik z dzwiękiem w menu file>properities w zakładce audio ustawiam 5.1 surround i potem ustawiam odpowiednie dla mnie opcjei daje render as wybieram ac3, w custom ustawiam opcje kodowania i daje zapisz
tak myślałem w ten sposób to bedziesz miał "all channel stereo" a nie dźwięk przestrzenny...
wystarczy zajrzeć "do środka" takiego pliku:



i widać, że Acid Pro (tak jak Vegas Video) po prostu duplikuje kanały stereo na pozostałe i w ten sposób tworzy "pseudo - surround". na potrzeby tego przykładu użyłem kawałka hiphopowego z mocnym wokalem i basem i z lekkim tłem muzycznym. i jak to wygląda w tym AC3 5.1 ? kanał CENTR (wokal) ma ten sam poziom co pozostałe a bas chyba zniknął zupełnie. bez sensu...
zrobienie 5.1 ze stereo wymaga trochę więcej zabawy i operowania na poszczególnych, odpowiednio spreparowanych kanałach - parę ciekawych metod jest opisanych tu: http://forum.doom9.org/showthread.php?threadid=83752
polecam sposób z Adobe Audition bo jest w miarę prosty i daje dobre efekty...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 14.11.2004 o godz. 15:06
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO