![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
POMÓŻCIE z Vdubem!!!
Mam poważny problem z konwersją filmów AVI->VCD.
W trakcie przerabiania filmu plik wynikowy ma pokaszanione kolory, a dokładniej w niektórych miejscach (dosyć często) pojawia się poświata dosyć intensywnego fioletu. Ten sam problem miałem w TMPGEnc ale tam po wyłączeniu w opcjach (option/environmental setting/VFAPI plug-in) opcji "AVI2(OpenDML) File Reader" wszystko wróciło do normy. Niestety VirtualDub nie ma takiej opcji (chyba?) a przy podkładaniu napisów trzeba niestety z Vduba korzystać. POMÓŻCIE LUDZISKA!!!!!! Jestem zdesperowany!!!! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Re: POMÓŻCIE z Vdubem!!!
Cytat:
Nie napisales jakim robisz. Sprobuj zmienic na inny. Kiedys cos takiego wystepowalo w angel potion. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Jeżeli chodzi o Divx to 5.0.3 ale nie wiem czy to o to tutaj chodzi.
W trakcie oglądania avika w media playerze wszystko jest ok ale wystarczy że załaduje go Vduba i jeszcze przed robieniem czego kolwiek już przy ogladaniu go w "okienku głównym" (zarówno lewym jak i prawym) już jest ten cholerny FIOLET (gdy pojawia się na twarzach to wszyscy wyglądają jak po niezłej bibce...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Niestety kodeki z serii 4.12 też nie pomagają. Myślę, że tu chodzi o coś innego. Dlaczego w tmpgenc wyłączenie AVI2(opendml) pomaga? I co to tak właściwie do cholery jest? A może można "to coś" przeinstalować ![]() ![]() HELP!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
Wydawalo mi sie, ze moze to wina kodeka bo czytalem gdzies artykul. I to bylo chyba na forum www.divx.pl Wez tam sprawdz. Moze tam znajdziesz wtedy odpowiedz na to pytanie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
![]()
ja tez to mialam, ale sciagnelam sobie ze strony www.divx.pl
cos takiego: "Tsunami-Filter-Pack" jak to zainstalowalam - fiolecik sie gdzies zapodzial mam nadzieje ze nie wroci ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez doora_s : 17.02.2003 o godz. 19:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
DZIEKI
![]() Wszystko chodzi pieknie 8) Najdziwniejsze, że próbowałem już chyba wszystkich kodeków, pack'ów, filtrów i cholera wie jeszcze czego tylko nie Tsunami! Wypasik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|