![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2004
![]() |
"Poza tym, czy czasami nie masz zaznaczonej opcji ' ..... Cropping automatically'?"
NIE. Nie mam "ptaszka" przy tej opcji. Z CCE 2.50 próbowałem i... efekt ten sam ![]() ![]() Już tracę nadzieję. Jest jakaś szansa? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
taa... skoro to nie IFO, to spróbuj taki program DVDPatcher, co nieco znajdziesz na jego temat tu i dokładnie tak jak tam jest napisane, niezależnie od tego co pokaże w analizie potraktuj pliki VOB tym programem ustawiając jako wyjściowe opcje 720x576, 16:9. Bitrate możesz zaznaczyć 8Mbps.
Po tej operacji odtwórz film tak jabyś odtwarzał normalne DVD... Daj znać czy pomogło, jak nie będziemy myśleć dalej ![]() Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.03.2005
![]() |
Witam
Dzisiaj właśnie udało mi się skompresować film kombinacją DVD2DVD-R 1.81 i CCE 2.67.00.23. Gdy odpale w PowerDVD tak przerobiony film jeszcze jest wszystko OK - obraz ma dobre proporcje. Problemy zaczynają sie gdy przełącze sie w tryb pełnoekranowy. Wtedy wlasnie zmienia mi się aspect ratio z 2.35:1 na 1.85:1 mimo iż w opcjach mam włączone "keep aspect ratio". Dziwne jest jeszcze to, że nie jest możliwe powrotne wyłączenie wyłączenie trybu fullscreen. Nie wiem za bardzo co moze byc żle ale jak otworze w PowerDVD pojedynczy VOB stworzony w DVD2DVD-R to aspect ratio jest ok i moge sie bez problemow przełączać miecy trybem okienkowym i pełnoekranowym. Co może być tego przyczyną? Z góry dzieki za pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|