![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2003
![]() |
Format miniDVD???
Mam pytanko.
Co to jest za format w nowym nero miniDVD. Mam nero 6.0.0.15. Nagralem taka plytke na CD-R. Struktura nagranych katalogow jest taka jak w DVD. (AUDIO_TS oraz VIDEO_TS) Na kompie odtwarza sie jako DVD poprzez PowerDVD. Natomiast w stacjonarny DVD nie widzi tej plyty. Mam nagrana plyte DVD-R TDK i jest ona widoczna w stacjonarnym DVD. Jaka moze byc przyczyna ze nie czyta tej plytki miniDVD. Czy one poprostu nie moga byc odtwarzane w stacjonarnych DVD. Aha i jeszcze jedno. Czy moze jest jakis inny sposob nagrania na plytce CDR filmu DVD taka aby byl widoczny w stacjonarnych DVD. Mam kamere miniDV i poprostu chce zobaczyc jaka jest jakosc filmu nagranego na DVD. Ostatnio zmieniany przez marcing : 04.01.2004 o godz. 16:39 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Jak sam sprawdziłeś miniDVD to DVD umieszczone na płycie CD. Mankamentem tego formatu jest jednak jego znikoma popularność wśród stacjonarnych odtwarzaczy. Twój stacjonarny odtwarzacz po prostu nie obsługuje tego formatu i już.
Jeśli Twoje DVD obsługuje SVCD/VCD to nagraj swój filmik właśnie w tym formacie. Do kompresji materiału DV (ponoć) najlepszy jest Canopus ProCoder.
![]() |
![]() |
|
|