![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.11.2005
![]() |
![]()
Witam. Mam problem z dźwiękiem nie samego filmu, ale dodatku zamieszczonego na płycie. Chodzi o polskie wydanie filmu "Berlin Calling". Otóż na żadnym odtwarzaczu, zarówno stacjonarnym jak i na komputerze, w rzeczonym pliku wideo nie słychać dźwięku. Zgrałem sobie ten dodatek na dysk (DVDShrink), pogrzebałem nieco i okazuje się, że dźwięk jest (udało mi się go nawet wyeksportować). Teraz opiszę jak zachowuje się ten materiał w dwóch różnych sytuacjach:
1. Odpalam w Media Player Classic przy użyciu opcji "Open Directory" -> nie ma dźwięku, ale są napisy. 2. Odpalam w Media Player Classic sam plik VOB ("Open File...") -> jest dźwięk, ale nie można włączyć napisów. Zaobserwowałem jeszcze, że przy opcji pierwszej FPS pokazuje prawidłowo (25), a przy drugiej jest podwojony (50). Chciałem spróbować opcji wyciągnięcia napisów z filmu (SubRip) i później to sobie jakoś złożyć do kupy, ale okazuje się, że jest totalny rozjazd w synchronizacji i szczerze powiem średnio mi się widzi synchronizowanie tego ręcznie (zwłaszcza, że film po niemiecku, więc ciężko mi się połapać który fragment gdzie). Obstawiam jakiś problem w pliku IFO, ale nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić. Proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
dvd-video - problem z dźwiękiem | Slowblow | DVD-Video | 12 | 08.07.2007 09:38 |
Authoring DVD - problem z dźwiękiem | trytco | DVD-Video | 12 | 19.05.2005 23:15 |
Z tunera TV na DVD - problem z dźwiękiem | mandaryn9 | DVD-Video | 0 | 18.05.2005 17:11 |
problem z dźwiękiem na stacjonarnym | gregor84 | DVD-Video | 3 | 12.05.2005 13:47 |
Problem z dźwiękiem w Uleadzie!!! | Koper_81 | Napędy optyczne DVD | 12 | 24.06.2003 10:25 |