![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
nero recode czy dvd shrink ?
Czy możecie mi powiedzieć , który program jest lepszy pod względem jakości obrazu . Wiem , że ekipa co robiła dvd shrinka zrobiła nero recode , oba programy mają podobne funkcje , ale zastanawiam się jak wypadają pod względem jakości obrazu ? Co sądzicie ?
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2004
![]() |
Po tym, jak gdzieś usłyszałem, że NRecode jest jednak szybszy od Shrinka postanowiłem to sprawdzić - i faktycznie jest. Sprawdziłem oba programiki na tym samym filmie i transkodowanie wraz z analizą zajęło w Recode mniej więcej jedną trzecią czasu mniej. Porównując obie rekompresje szczerze mówiąc nie zauważyłem różnic - nie ukrywam jednak, że TV i DVD mam raczej ze średnio - niższej półki (
![]()
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
@mekong - też zauważyłem , że jest szybszy ( nero recode ) i podobnie jak ty na normalnym tv ( panas 100 Hz + panas S47 ) nie widzę różnicy w jakości obrazu , jednak na forum kiedyś toczyła się dyskusja odnośnie nagrywania ( czyt. robienia kopii bezpieczeństwa ) filmów i ktoś powiedział żę nero jest lepsze odnośnie jakości obrazu . Jednak nic więcej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja bede sie upieral - DVD Rebuilder + EclCCE + CCE + MPEG2Dec3.dll + Decomb.dll...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2004
![]() |
dvd shrink jest darmowy i do tego bardzo dobry, nie trzeba się bawić cukierkami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.02.2005
![]() |
I efekt po paru minutach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale efekt mizerny... Przynajmniej ja jestem fanatykiem jakosci...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
a powie mi któś gdzie jest to cholerne nero recode...mam najnowsze nero i kurde nie widze nigdzie tej opcji(nero recode), czy to jest dodatek, a jak tak to gdzie go mogę...zassać na ahead jest tylko nero recode ale do nagrywarek sony
![]() |
|
|