![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2005
![]() |
Problem z filmem sahara
Witam. Mam problem z tym filmem. Mam divx, rozdzielczosc 640 x 272 i chce przerobic na dvd. obilem juz to nie raz z innymi filmami ale z tym pierwszy raz mam problemy. VideoDub wywala ze "Couldn't find decompressor for xvid...", mam klcodec film idzie, zainstalowalem ffdshow i to samo.Jednak udaje sie zloczyc film. Nastepnie robie skrypt: AVISource("c:\sahara.avi")
LanczosResize(720,404) AddBorders(0,84,0,84) FadeOut(150) ConvertToYUY2() AudioDub(BlankClip()) WLaczam CCE 2.50 i probuje wczytac plik. I sie po prostu wywala. Pojawia sie okno z wysylaniem bledu itd. Mial ktos cos takiego? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
ffdshow to filtry nadające się wyłącznie do odtwarzania filmów
o kompresji wtedy możesz zapomnieć jeśli chcesz kompresować to nie ffdshow tylko typowe kodeki musisz instalować i sam nie wiesz w końcu jaki masz film najpierw piszesz, że masz DivX a później treść komunikatu mówi o XviD musisz zainstalować kodeki: DivX 3.11 alpha, DivX 5.2 i XviD (najnowszy) i wtedy spróbuj |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2005
![]() |
Jak sie nazywaja ogolnie te filmy?-divx. A skompresowany ten konkretnie jest xvid. sciagelm xvid najnowsze i dalej to samo
Ostatnio zmieniany przez roth79 : 22.06.2005 o godz. 11:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Cytat:
jeśli takie masz pojęcie to nic dziwnego, że sobie z filmem nie radzisz ogólnie lamerzy te filmy nazywają DivX bo ten kodek ukazał się pierwszy (a przynajmniej przed XviD) i tak się utarło żądasz konkretnej odpowiedzi więc zadawaj konkretne pytania choć jest to jednak pomniejszy problem bo można się jeszcze treści domyślić |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niech się wypowiedzą specjaliści od skryptologii
![]() LanczosResize(720,408) AddBorders(0,84,0,84) Może to powoduje wywalanie się CCE? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|