![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Problem z InstantCopy
Witam! Mam problem z InstantCopy. Kodowalem nim 2 filmy. Powycinalem sciezki audio, napisy, czyli poprostu zostawilem to co mnie interesowalo. Niestety po nagraniu na plyte i przy ogladaniu na tv widac jakby kolorowe plamy-jakby rozmazujace sie. Widoczne sa zwlaszcza na twarzach. Kodowane filmy to Wladca pierscieni:druzyna pierscienia ext-kompresja o jakies 16%, a drugi to 24 godziny (kompresja chyba o okolo 10%). Przy ogladaniu oryginalu nie ma tych plam.
Co moze byc tego powodem? Pomocy!!! ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Czy te plamy widać również przed wypaleniem na kompie?
![]() |
#3 | |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
OGame Master
![]() |
Przed wypaleniem na kompie? Nie bardzo wiem o co Ci chodzi
![]() -na oryginalnej plytce - nie widac -po kompresji w InstantCopy, nagraniu na plytke i przy odtwarzaniu na kompie - nie jestem pewien ale chyba tak (wiadomo ze to jest tylko 19" w 4:3 a tv ma 32" w 16:9) - po kompresji w InstantCopy, nagraniu na plytke i przy odtwarzaniu na tv widac - takie kolorowe rozlewajace sie plamy - nie sa zbyt widoczne, aczkolwiek po przyjzeniu sie i zwroceniu na nie uwagi - widoczne Sprzet: dvd - Yamaha s540 tv - Thomson 32" 100Hz 16:9 Wszystkie inne filmy (np zassane z netu) wygladaja idealnie, wiec to cos z kompresja |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
OGame Master
![]() |
Probowalem zrobic ten film w dvd2dvr, ale przy multiplexing'owaniu w okolicy 74% wyskoczyl mi internal error, ze jest za malo miejsca w buforze, czy cos takiego. Widzialem ze niektorzy juz mieli takie problemy w dvd2dvdr. Czy ktos zna rozwiazanie tego problemu?
Nie mam zbyt duzo czasu dlatego wole ten film obrobic w InstantCopy, no ale te plamy... ![]() Pomozcie!!! Czemu InstantCopy rozmywa tak kolory ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
OGame Master
![]() |
Nie bardzo rozumiem co ma do tego nagrywanie, jezeli tylko na filmach zrobionych w IC jest ten efekt. Na innych (np. sciagnietych z netu) i nagranych ta sama nagrywarka, na tej samej plytce, nie ma tego.
Bardzo ciezko jest dostrzec ten efekt na kompie (ogladajac z plytki), ale wydaje mi sie ze jest. Nie moge w alcoholu zamontowac pdi wiec nie mam jak sprawdzic filmu przed nagraniem (ale po kompresji), wyskakuje jakis blad. Aha, te plamy to sa smugi rozmazujace sie, np. jedzie samochod w nocy i tylne swiatla zostawiaja smugi. Tak samo twarze itp. Kurcze pomozcie bo mam 3 filmy na dysku, a musze zgrac materialz kamery i nie mam za duzo miejsca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
pdi da się zamontować (ale juz mniejsza o to), użyj PDITool i wyekstraktuj wszystkie pliki z pdi, później odpal PowerDVD albo WinDVD otwórz szeroko oczy i przemów logicznie, nic w stylu "wydaje mi sie" ...........
![]() |
![]() |
#8 |
OGame Master
![]() |
Powiem tak ... albo lepiej nic nie powiem. Doceniam Twoja pomoc wiec sprawdzilem na kompie PRZED nagraniem i po nagraniu. Na moje oko przed nagraniem na kompie jest ok, zreszta po nagraniu na kompie tez nie jestem pewien czy cos jest.
Chciales 100% odpowiedzi wiec powiem tak: zalozmy ze PRZED nagraniem, tego gowna nie widac. Co w zwiazku z tym? Zastosuje sie do tego, wypale plytke, wrzuce na tv i zobaczymy czy cos to dalo. PS. A tak swoja droga to moglbys po prostu powiedziec o co Ci chodzi a nie wiercic dziury w brzuchu i czekac na odpowiedz "na 100%" Monitor 19" wyswietla obraz ponad 2x mniejszy niz tv i efekty takie sa mniej widoczne. Dzieki za pomoc, czekam na odp. Pozdrawiam Robs!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
He, właśnie tak sobie myślałem, że temat "Problem z Instant Copy" jest chyba nie trafiony
![]() Problemem jest albo nagrywarka (nie wypowiem się bo wszyscy znają moją opinie), albo nośnik. Stawiałbym na to drugie, na czym palisz? Spróbuj porządnej TDK albo Verbatim (ale firmowej nie CMC!).
![]() |
#10 |
OGame Master
![]() |
Dobrze, wiec jak wytlumaczysz to, ze inne filmy - np sciagniete i nagrane na tej samej plytce - Platinum DVD+RW 4x (ricohjpnw11) nie maja takich artefaktow i obraz jest idealny? Nie nagrywam na gownach... Platinumy 8x, ostatnio bawie sie Hawkami 4x (mcc) i wszystkie filmy oprocz tych zrobionych w IC sa IDEALNE!!! Tylko te z IC maja smugi.
Myslalem Robs ze wymyslisz cos bardziej oryginalnego niz "zla nagrywarka/zly nosnik". Coz... Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Zauważ, ze niewiele osób ma inny pomysł.
![]() |
#12 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() Może spróbuj jednak wyekstraktować do plików i wypalić za pomocą ImgTool+DVDDecrypter. Naprawdę staram się coś wymysleć, nie czepiam się do IC ponieważ nie nikt chyba nie miał jeszcze znim problemów podobnych do Twoich.
![]() |
![]() |
#14 |
OGame Master
![]() |
zly nosnik...???
Dla poparcia swoich slow (odnosnie jakosci nosnika), wrzucam wykres KProbe'a z tego rw platinum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
OGame Master
![]() |
Ok
![]() Pliki pdi ladowalem do dvddecryptera i nagrywalem. Tez chodzi mi po glowie zeby najpierw wyciagnac pliki z pdi i dopero wypalic np. nero. Gdzies widzialem dyskusje na ten temat i ktos pisal ze z pdi sa problemy. Nikt tego nie potwiedzil, ale moze cos w tym jest. W kazdym badz razie wlasnie wyciagam katalog video_ts z pdi i zaraz wypale i sprawdze co i jak. Oczywiscie od razu dam znac. Dzieki Robs za zaangazowanie i pomoc. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|