Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.07.2004, 18:32   #1
1prymus1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Posty: 6
1prymus1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z konwersją w vcd

próbowałem skonwerować film avi trwający ok 75min, a jest napisane, że długość pliku wyjściowego będzie ponad 200min
czy da się go nagrać na płytę 700mb?
1prymus1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.07.2004, 18:40   #2
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Da się.
Skąpy opis - skąpa odpowiedź.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2004, 20:11   #3
1prymus1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Posty: 6
1prymus1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
co jeszcze miało być w opisie?
jesteś pewien, że się da? czytałem, że na 1cd mozna nagrywać mniej niz 80min
1prymus1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2004, 17:35   #4
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
skorzystaj z programu DVDrip tam masz mozliwosc podzialu na cd
lord_honey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2004, 18:40   #5
wtyka18
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.07.2004
Lokalizacja: Strzegom
Posty: 8
wtyka18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z tego co mi wiadomo to na jednym krązku cd w formacie VCD da sie zmieścić do 80 min, ja równiez uzywam DVD ripa i tam dziele film (jeżeli jest dłuższy) na 2 cd po 80 min. Moim zdaniem jest to dobry i prostyprogram do konwersji i filmów
__________________
..::OZDRÓWKA:::..
wtyka18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2004, 19:50   #6
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
aha i nie przejmuj sie jezeli wynikowy plik wyjdzie ci 810 mb to norma wzuc go pozniej do easyvsd i tam zrob sobie pliczek gotowy do wypalenia (*.bin)
lord_honey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2004, 21:48   #7
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez 1prymus1
próbowałem skonwerować film avi trwający ok 75min, a jest napisane, że długość pliku wyjściowego będzie ponad 200min
czy da się go nagrać na płytę 700mb?
coś chyba sie pamieszało : albo prodgramowi albo tobie "...trwający ok 75min......wyjściowego będzie ponad 200min" ciekway programik który z 75min zrobi 200min
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2004, 09:11   #8
comptom
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 23.06.2004
Posty: 178
comptom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ufil,
spotkalem sie z tym (chyba w tmpegu), kumpel mi opowidal takie historie, nie wierzylem
moze cos nie tak w ustawieniach
comptom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2004, 13:50   #9
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez comptom
ufil,
spotkalem sie z tym (chyba w tmpegu), kumpel mi opowidal takie historie, nie wierzylem
moze cos nie tak w ustawieniach
Wystarczy załadować audio w postaci wave i po problemie.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2004, 14:51   #10
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Robs
Wystarczy załadować audio w postaci wave i po problemie.
dokładnie!!!!!!!!!
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2004, 14:11   #11
1prymus1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Posty: 6
1prymus1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
już wiem o co chodziło, w tmpgenc trzeba było ustawić w source range
mam za to następny problem, po konwersji avi na mpg nie ma dźwięku w pliku wyjściowym
proszę o pomoc!
1prymus1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2004, 15:14   #12
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Robs
Wystarczy załadować audio w postaci wave i po problemie.
heh
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2004, 15:48   #13
1prymus1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Posty: 6
1prymus1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy to znaczy, że muszę wyciągnąć dźwięk z filmu?
1prymus1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2004, 16:03   #14
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak najlepiej VirtualDubMod'em (menu Streams/Stream list/demux audio).
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2004, 11:59   #15
1prymus1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Posty: 6
1prymus1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dlaczego nie można tego zrobić normalnie w tmpgenc?
1prymus1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.