Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 07.05.2009, 11:25   #1
marcin_mwo
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.08.2005
marcin_mwo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z kopia filmu dvd

Mam następujący problem z kopią Mrocznego Rycerza.
Po zrobieniu kopii tego filmu i próbie odtworzenia w dvd stacjonarnym występują dziwne błędy. Chodzi o to, że film uruchamia się normalnie a gdy go oglądam po jakimś czasie na ekranie pojawiają mi się małe kwadraciki zamazując obraz. Najgorzej jest pod koniec filmu ponieważ wtedy rozjechany jest prawie cały obraz i ucieka dźwięk. Do przegrywania używałem programów anyDVD i Region Dvd, Dvdshrink i dvd decrypter. Nie wiem czy to jest tak świetne zabezpieczenie czy może odtwarzacz dvd nie radzi sobie z płytą. Może ktoś miał podobny problem i może mi jakoś pomóc.
Z góry dziękuję.
marcin_mwo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.05.2009, 11:50   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
4 programow na raz? po co?
na winxp wystarczy sam dvdshrink
na vista anydvd i dvdshrink
(oczywisice mozna inna kombinacje i inne programy)

po drugie zobacz xzy na kompie odtwarza sie normalnie

jak nie to przed wypaleniem kolejnej proby zrob zamiast bezposrednio na plyte oraz na hdd i go przetestuj przed wypaleniem
jak po wypaleniu beda problemy, ktorych nie bylo przed - winna plyta

no i jakich plyt zes uzyl?
czy dvd ma problemy z innymi filmami?
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.05.2009, 13:23   #3
marcin_mwo
Nowy na forum

1. Nie używam wszystkich naraz. Raz używam tego raz innego.
2. Zawsze robię zrzut na dysk twardy a potem ewentualnie przerabiam dvd shrinkiem.
Po zrzucie na dysk twardy wszystko chodziło ok. Ale może spróbuje jeszcze zrzucić tą skopiowaną płytę i wtedy zobaczę.
3.Ten film nagrywałem na dwuwarstwowych płytach Verbatim.
4. Z innymi nie miałem takich problemów.
Stary 07.05.2009, 13:31   #4
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Źle wypalona płyta, stąd błędy odczytu. Przeskanuj ją np. w Nero cd/dvd-speed.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.05.2009, 13:48   #5
marcin_mwo
Nowy na forum

Jak ją włożyłem teraz do napędu i uruchomiłem dvddecryptera to mi wyskoczył taki komunikat.
ParseVTSM Runtime Exeception!
File: VTS_04_0.IFO
Stary 07.05.2009, 14:01   #6
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
O TYM już było na forum...

Ale to nie ten problem, tylko co wyżej..
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.05.2009, 15:17   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1. masz win xp? jak tak to pomin fragment o anydvd
2. jak vista to niech sobie anydvd siedzi w trayu
3. odpal dvdshrinka czy clonedvd czy co tam chcesz
4. wloz plyte do napedu i jak ja anydvd zeskanuje, otwoz ja w programie do kopiowania
5. kaz zrobic obraz na hdd (.iso)
6. oryginalna plyte wyjmij
7. obraz podepnij w daemon tools i odtwoz w jakims programie ALBO kaz wczytac w dvdshrink (czy co tam uzywasz)
8. zobacz, czy dziala i czy jakosc jest ok
9. wypal
10. przetestuj wypalona plyte

jak w ktorym kolwiek punkcie sie cos skopie to DOKLADNIE opis w jakim i jakie byly komunikaty/efekty twoego dzialania
moze cos poradzimy, ba na razie to nie podajesz zadnych szczegolow
nie wiemy, czy kompresujesz czy nie, jakiego mam sysa, czy palisz z bitsettingiem, czy stacjonarka daje rade bez bitsettingu, czy plyta odtwarza sie na kompie, czy obraz przed wypaleniem dziala czy nie... sporo niewiadomych, jezeli mamy udzielic poprawnej pomocy - na razie to jest strzelanie
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2009, 11:07   #8
marcin_mwo
Nowy na forum

Mam win xp. I do wszystkich filmów używam anydvd. I wszystko było ok. Tylko ten jeden ma jakiś problem. Niby wszystko ok po nagraniu tylko co jakiś czas widać nie stabilność obrazu i rozjeżdżanie się głosu. Dziwne jest to że chodzi tylko o jakieś fragmenty lub co ileś minut widać zakłócenia na obrazie. Jak przegrywam używam Bittsetingu. Nie kompresowałem nagrałem film na płycie dwuwarstwowej(pisałem wyżej). Jak napisałem wcześniej po włożeniu tej wypalonej płyty do kompa i uruchomieniu dvdshrinka pojawił mi się komunikat :
ParseVTSM Runtime Exeception!
File: VTS_04_0.IFO
Ale kolega Reetou napisał, że to nie ten problem.
Aha jak uruchamiam tą kopię na kompie też obraz rozjeżdża się w tych samych klatkach.
Może to właśnie chodzi o ten komunikat, który może też występował przy kopiowaniu oryginału a ja nie zwróciłem uwagi.
Stary 08.05.2009, 11:32   #9
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jesli nagrywasz na dvd9 to any dvd i normalnie skopiuj cały materiał na dysk bez ingerencji potem wypal i zobacz
- Deckard - jest online   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: