Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.04.2005, 21:37   #1
HidalgO
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.04.2005
HidalgO w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z napisami.

Witam.Jak widac jestem tu nowy.
Od pewnego czasu czytam Wasze forum i wiele informacji z niego jest naprawde bardzo przydatnych.
Mam pewien problem.Przerabiam filmy z DivX na DVD przy pomocy WinAvi i fddshow.Wszystko jest ok.Tylko czasami wychodza za dlugie napisy,poprostu jakies dluuugie zdanie i poczatek i koniec tego zdania wychodzi za ekran i pozostaje sie domyslac.W fddshow mam zaznaczona opcje split long subtitles.
Macie jakies pomysly?
A i jezeli ktos moglby mi powiedziec lub latwiej napewno napisac jak konkretnie podchodzic do ustawien dlugosci bokow ustawien.
Jezeli mam film 4:3 to jakie ustawienia w WinAvi trzeba aby byl panoramiczny na TV?Jkaie dokjładnie trzeba wlaczyc ustawienia w zakładce ADVANCED--->>>ENCODE--->>Source aspect ratio i jakie w ADVANCED--->>>DVD--->>aspect ratio.Nameczyłem się ale zawsze mi wychodzi odwortnie niz chcialem.
Oraz jak mam film 16:9 to jakie ustawienia trzeba zastosowac zeby go lekko rozciagnac na TV.
Czy wie ktos co to znaczy w zakładce ADVANCED--->>>ENCODE--->>>SOUCE TARGET RATE.
Jezeli by to zrobil ktos to bylbym wdzieczny.
Z gory przepraszam za byc moze banalne pytania ale jak kazdy znasz od czegos trzeba zaczac.
Pozdrawiam serdecznie.
HidalgO jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.04.2005, 20:43   #2
hrypa
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.04.2005
hrypa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witaj ja mam bardzo dobry sposób na robienie filmów avi na dvd z napisami ale niestety wyłaczyć ich nie mozna ale to chyba nie przeszkadza juz, otóz do tego bedzie potrzebny tylko kodek Gordian Knot 1.9 (nie wiem jak starsze wersje ale ten ma plugin do dołaczania napisów do każdego filmu) i do tego trzeba miec jeszcze winAvi i to all

nastepnie jak zainstalujemy juz kodeka Gordiana odpalamy program winavi postepujemy tak jak zawsze przy robieniu dvd nastepnie gdy mamy wybrany juz film wystarczy tylko nacisnac start i patrzec jak dzieki Gordianowi nie pozornemu kodekowi napisy same sie dołaczaja
hrypa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2005, 23:28   #3
wader1
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.08.2004
wader1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
panowie ja mam winavi i gordian ale dalej niewiem co z tym zrobić, a chce filmy divix i xvid powypalać na dvd i dołożyć napisy jak mam te programy poustawiać ?? będe wdzięczny za każdą podpowiedź.
wader1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2005, 18:44   #4
yosultan
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.04.2005
yosultan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Takie mam szybkie pytanko, DivXtoDVD czy WinAvi + gordian bedzie lepiej przerbiał DivX do DVD ?

PeACE
Stary 25.04.2005, 19:39   #5
swirol
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.04.2005
swirol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W AVI2DVD napisy bedziesz mogl wylaczac a z tego co mowili poprzednicy po zrobieniu tamtym sposobem nie da sie wylaczac ja robie w AVI2DVD
swirol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 18:39   #6
yosultan
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.04.2005
yosultan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napisy w jakim formacie *.txt czy *.sub Jeżeli *.sub to czym mam to przerobić z *.txt

Sam sporawdziłem - przyjmuje *.txt
PeACE

Ostatnio zmieniany przez yosultan : 27.04.2005 o godz. 16:37
yosultan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: