![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2005
![]() |
Problem z nerovision
Witam
Sprawiłem sobie kamerkę SONY. Podłączyłem ją do kompa poprzez kartę firewire. Zainstalowałem Ulead studio 7.0 do zgrywania. Teraz zgrany materiał chciałem nagrać na DVD. Użyłem do tego nero vision 3.1. Chodzi mi o to czy jest jakiś szybszy program. Nagranie i skonwertowanie materiału około 5minut trwało z 30minut. Teraz prubuje nagrać około 20minut i trwa już ponad godzinę i końca nie widać. Czy to jest kwestia programu czy może trzeba w nim coś ustawić żeby było szybcie. A może poprostu ten proces ma tak długo trwać i już. Sprzęt to Athlon 2,6, płyta MSI, Ram 512 kingston, hdd 80gb 8MB caviar, grafika Radeon 9000. Proszę o pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niestety kolego tak musi zostać. Ja bawię się Pinaclem Studio 9 PL i jak do filmu dodam kilka efektów podkład dzwiekowy itp. to czekam na efekt końcowy 4-5 razy dłuzej niz materiał wejsciowy
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
ok dzięki za info. Szkoda a myślałem że można to jakoś przyśpieszyć. Zapytam przy okazji o jeszce jedną rzecz. Czy ktoś wie skąd ściągnąć opis do programu videostudio 7. Ewentualnie gdzie ściągnąć jakiś inny program już po polsku.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Dołączam do tego tematu jeszce inny problem. Chodzi o program ulead videostudio 7 lub 8. Chodzi o to że na gotowym obrobionym materiale pojawiają się zniekształcenia. Co jakiś czas nie jest to jakoś uporządkowane. Zaznaczam że materiał zrzucony z kamery na HDD jest wolny od tych zakłóceń. Czego to może być przyczyną. To oprogramowanie tak ma czy może brakuje jakiegoś sterownika bo chyba nie za wolny komp. Proszę o jakie sugestie i pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Dziadek
Zlotowicz
Nie znam tego programu i nie bardzo wiem co moze być tego przyczyną. Jeżeli masz takie same objawy w wersji 7 i 8 a nikt tego nie zgłaszał na forum przede Tobą to możesz domniemywać że to nie jest wina samych programów (zresztą jakasz byłaby ich wartość-przydatność) ale dla pewności powyłączaj programy pracujące w tle (np. antywira itp.) moze mają coś z tym wspólnego, czasem coś się gryzie.
Pozdrawiam
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
Antywira żadnego nie mam natomiast firewall i inne zatrzymywacze śmieci są. Powyłączam i zobaczę. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Zdecydowanie przesiądź sie na Adobe Premiere. Jest może trudniejszy(na początku bynajmniej) ale za to dużo większe możliwości, podgląd efektów w locie, i mi plik 1h30 min do m2v przerabial nieco ponad godzinę. Po za tym trzeba dodać jeszcze ze 20 minut na przerobienie do VOB.
Gdybyś chciał się zapoznać to zajrzyj: http://www.cdrinfo.pl/artykuly/premiere1/ Co do zniekształceń to napisz jak one wyglądają? Sprawdź też czy czasem twoja wersja nie jest wersją SE co oznacza że jest w jakiś sposób okrojona! Pozdrawiam
![]() |
#8 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Ja dodam swoje trzy grosze, zrzuty z kamer wrzucam do Pinnacl'a 9 i po obrobieniu projekt eksportuję do pliku DV/AVI (Na partycji NTFS) natomiast kompresją zajmuje się Procoder2.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
Powyłączałem wszystko co mogłem. Jest dużo lepiej ale nie super. Na 15minutowym filmie zakłócenia pojawiają się ze 6 razy. Są to grupy kwadracików ułożonycgh w linie coś jak parę pikseli obok siebie tylko trochę większych rozmiarów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Dziadek
Zlotowicz
Kiedy przeinstalowywałeś Winde ostatni raz? Mo chrzani już sam systeme i trzeba go reanimować.
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
Windows był instalowany tydzień temu. Zauważyłem że większość zakłócen 90% jest wprowadzana w momencie nagrania obrobionego materiału na DVD. Próbowałem robić płytę i uleadem i nerovision. Nerovision wypada trochę lepiej ale i tak zakłócenia są. Kupię chyba programy o których pisaliści i zobaczę czy się poprawi i dam znać |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
Mam już Pinacla 9.35PL. Problem mam z nim taki żde nie chce w okienku po prawej stronie odtworzyć żadnego filmu. Play się wciska pauza się wciska i tak wkółko. Żaden błąd nie wyskakuje ale filmu pokazać nie chcę. A pozatym na koniec kiedy chcę sfinalizować obrobiony materiał chwilę myśli i pisze że wystąpił błąd i kompilacja została przerwana. Może trzeba jeszce coś do niego zainstalować a ja o tym nie wiem. Może jakiś codec. Instalowałem directx 9c ale to nic nie dało. Może ktoś wie w czym jest problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
DObra Problemu już nie ma poprostu nie rozumiał plików zvgranych przez uleada. Zrzuciłem z kamery przez niego i problem się rozwiązał. Natomiast jest nowy. Przygotowany podczas kompilacji gdzieś za połową (ateriał z 10minut) wiesz program. To co zdążył zrobić nie posiada zakłóceń ale obras drży i zatrzymuje sie i przeskakuje tak jakby gubił klatki. Czym to może być spowodowane. Próbowałem pod 98 i pod XP, ale nie ma to znaczenia. Może coś z kompem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
2. Zainstaluj wymagane poprawki do Pinnacl'a TU w zależności od tego jaką posiadasz wersję 3. Jaki masz sprzęt? 4. Jaki posiadasz system plików? Fat32 czy NTFS Pytań na razie wystarczy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
1. Na format DV
2. Poprawki jakieś instalowałem ale sprawdzę te co podałeś 3. Płyta MSI KT400 Athlon 2600XP ram kingston 512MB, grafika radeon 64MB seria 9000 4. FAT32 Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|