![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz plyte z filmem, clonyxxx nie jest rozwijany od lat i dlatego bledne sektory rozpoznaje jako safedisca. Uzyj tych programow co ci polecilem, anydvd moze byc w trialu, a moze nawet z dvdfab decrypter bedzie niepotrzebny
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
wall.e problem z kopiowaniem
mam problem z tym filmem. clonedvd i anydvd nie może sobie poradzić czy pomoże najnowsza wersja anydvd czy to jakiś inny system zabezpieczeń. z góry dzięki
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ten drugi
Data rejestracji: 17.02.2006
![]() |
Spotkałem się ostatnio z nowym zabezpieczeniem płyt przed kopiowaniem - wzięło mnie z zaskoczenia, bo muliło strasznie kompa przy próbie wczytania do dowolnego programu do obróbki dvd. Pożerał on momentalnie całą dostępną pamięć i jedyną metodą było zabicie amplikacji z menadżera zadań. Wywalało też większość programów do palenia.
Jak oni to sobie wymyślili? - powrzucali do menu jednego bądź kilku VTS tysiące language units, w video managerze władowali menu z dużą ilością przycisków linkujących do tych VTSów, z kolei to menu w VMGM jest linkowane niewidocznymi przyciskami w menu płyty. Krzywe VTS można poznać po wielkości plików ifo - nawet kilka megabajtów. Pozbycie się tego g... jest na szczęście proste - kasujemy fizycznie krzywe VTSy, wczytujemy do PGCEdit, który się będzie burzył na ich brak, ale potwierdzamy, że na płycie ma ich być mniej. Później przeglądamy menu filmu i usuwamy wszystkie przyciski linkujące do menu w VMGM. Teraz wystarczy puścić funkcje odszukiwania niewywoływanych PGC i je usunąć z dysku. Finito. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.01.2005
![]() |
Właśnie taki problem występuje przy "Dark Knight"
Nie ma jakiejś prostszej metody ominięcia tego zabezpieczenia ? lub programu ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
A co skomplikowanego jest w tej metodzie?
Nie ma chyba prostszej metody, tym bardziej że większość programów wysypuje się przy próbie wczytania. Jedynie Vobblanker przerywa wczytywanie z informacją, że LU przekracza 25 i po prostu przerywa wczytywanie. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2006
![]() |
Ja jak narazie mam dvd clone2 i w tle any dvd.
Naped pomielil wystartowal pamiedz oczywiscie z 1GB spadla do 1kB ale jakos go przemoglo. Udalo mi sie zrzcic sam film glowny i teraz pale plyte. Wiec wyglada na to ze jakos poszlo |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2008
![]() |
odczyt obrazu DVD na komputerze
Witam! Mam pewien problem, otóż chodzi o odczytanie obrazu filmu z płyty DVD. Pierwszy problem polega na tym, że filmu w ogóle nie da się ruszyć z płyty przy pomocy komputera. Nie wiem o co z tym chodzi, pewnie zabezpieczenia przesadzone? W każdym razie, udało się odtworzyć i zgrać owy obraz programem "dvd shrink". Utworzyły się pliki .vob, w którym jest obraz, problem polega na tym, że niektóre z filmów uzyskują straty na bocznych ścianach filmów, strata ta polega na czarnych pasach i zniekształceniach (??) przy pasach film sie "spłaszcza"
Nie jest to żaden wymysł 16:9 , zwykły film 4:3.dodaje w załączniku jak to wygląda. dodam też, że w odtwarzaczu stacjonarnym jest idealne wypełnienie 4:3, nie ma tych pasów. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Parę lat już nie miałem styczności z zabezpieczonymi płytami. Log z AnyDVD poniżej. Próbuję skopiować CloneDVD2, ale w połowie płyty wywala błąd.
Kod:
Summary for drive E: (AnyDVD 6.8.5.0) OPTIARC DVD RW AD-7540A 1.42 JUL26,2006 Drive (Hardware) Region: 0 (not set!) Current profile: DVD+R Media is a DVD. Booktype: dvd+r (version 1), Layers: 1 Total size: 2148304 sectors (4195 MBytes) Video DVD (or CD) label: Nowy Media is not CSS protected. Media is region free. Video Standard: PAL Structural copy protection not found. RCE protection not found. UDF filesystem patched! Autorun not found on Video DVD. Bad sector protection not found. Emulating RPC-2 drive with region 1! |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Cytat:
spróbuj shrinkiem albo fabem |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Cytat:
bardziej słynny odczyt Neca tu szwankuje
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
I jest OK.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2008
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Do ciebie. Obraz na przedstawionym screenie jest OK - pasy nie są widoczne na tv, bo w tv masz overscaning. A co dalej z tym robisz, że się zniekształca po ponownym nagraniu, to ja już nie wiem...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.02.2009
![]() |
wykrycie zabezpieczeń filmu dvd
Otóż mój problem polega na tym, że chciałbym zrobić kopie zapasową filmu ***8222;Piła***8221;, ale PROTECTiON iD v6.1.6 oraz ArayScanner2023 wykrywają mi tylko zabezpieczenie regionalne które ominąłem programem AnyDVD v6317. Przy włączonym anydvd zgrałem film na dysk programem clonedvd 4.0.14.549, a następnie wypaliłem Ashampoo Burning Studio.
Efekt tego jest taki, że ta wypalona płytka na komputerze chodzi bez zastrzeżeń(nawet przy wyłączonym anydvd) a po włożeniu do odtwarzacza dvd pojawia się komunikat o tym, że kopiowanie i rozpowszechnianie jest zabronione itp. a następnie widać tylko czarny ekran. W związku z powyższym wnioskuję, że to na bank jakieś zabezpieczenie, tylko jakie? Winxp he sp2, nagrywarka samsung Sh-S202J. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| avatar, filmu, kopia, zapasowa |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 20:56 |
| Odtwarzanie Blu-ray na komputerze - różne rozważania.. | andrzejj9 | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 10 | 04.09.2013 19:17 |
| 11 Wrzesnia WTC | andy | Off topic | 51 | 22.11.2006 22:34 |
| Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW | Jozgaw | Napędy optyczne CD | 7 | 21.06.2004 08:31 |