![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
Problem z tekstem do filmów
Witam
Moze gdzies na forum w sród tysiecy postów jest gdzies poruszony ten temat, szukałem go ale po mimo poszukiwani nidzie go nie znalazłem wiec porusze go jeszcze raz ![]() I nie wiem jak przerobic zwykły plik txt z napisami do fimów na taki aby go odtwrzał mój DVD odtwarzacz . Jaki do tego słuzy program? Z góry dziekuje za odpowiedz ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Cytat:
1.musisz sprawdzić jaki format napisów czyta twój odtwarzacz? 2.przekonwertować na taki format programem Subtitle Workshop lub Sub edit playerem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
mój odtwarzacz dvd odtwarza wsyztkie formaty filmów
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 17.10.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
nie wiem co to jest ASS , może chodzi ci o SSA, jeżeli tak to na pewno pomoże Subtitle Workshop. Konwertyje napisy pomiędzy dziesiątkami formatów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
ASS to SSA nowszej genereacji. Subtitle Workshop chyba sobie z tym poradzi (właśnie wczoraj oglądałem na żywo Philipsa 720SA z manuala wynikało, że potrafi łyknąć napisy w tym formacie).
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
nie wiem czemu ale móje dvd nie odczytuje napisów ASS :/
Kto wie jaki format napisów odczytuje dvd THOMSON DVD DTH222? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
odtwarza DVD, dvd +r dvd - r dvd -rw vcd "divx" mp3 wma jpg tak mam w instrukcji i na dvd napisane 0_o Jak narazie wszystkie nagrane firmy na cd odtwarzał mój DVD ale jak dotychczas nadal nie wiema co zrobic aby dotwarzał napisy do filmów :/ jaki format napisy maja miec :/
Ostatnio zmieniany przez Hope : 31.10.2004 o godz. 14:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
a czy w tej instrukcji jest chociaż słowo o odtwarzaniu napisów?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
w jakim sensie? pisze tam o odtwarzaniu napisów i jak je włanczac ale zacholere mi ich nie widzi :/
teraz inne pytanie bos cos sie dowiedziałem od kolegi.... Czy jak juz przekonwertuje te napisy na format ass to co poxniej mam z tym zrobic? wgrac je razem z filmem na cd? czy mam je jakos wgrac w film? Ostatnio zmieniany przez Hope : 31.10.2004 o godz. 16:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Chodzi oczywiście o odtwarzanie napisów z osobnego pliku a nie o odtwarzanie napisów do filmów DVD. Jeżeli twój odtwarzacz obsługuje odtwarzanie napisów z osobnego pliku przy fimach divx to prawdopodobnie plik z napisami musi mieć taką samą nazwę jak plik avi np. film.avi i film.srt. To są przypuszczenia - nie miałem jeszcze do czynienia z żadnym stacjonarnym odtwarzaczem divx.
Najlepiej zrób tak : zrób konwersje napisów w subtitle workshop do kilku najpopularniejszych formatów (ssa, ass, srt, sub) , nazwij te pliki tak jak nazywa się plik avi i nagraj na płytkę RW i sprawdź czy działa (może trzeba coś włączyć w menu odtwarzacza czy coś). Ostatnio zmieniany przez ocobiega : 31.10.2004 o godz. 20:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
hmmm zrobilem jak mi poradziłes i jedyne co mi wyskoczyło na dvd to 1 txt i dotego oznaczony czerwonym znakiem zapytania :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Niestety bardziej nie jestem w stanie pomóc, po prostu nie mam pojęcia czy i jakie napisy może odtwarzać twój player. Może odezwie się ktoś kto ma taki model albo chociaż podobny i się coś wyjaśni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|