![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.11.2004
![]() |
Problem z wklejonymi napisami
Witam !!!
Wklejałem napisy do filmu The Wall Floydów wg recepty Pana @ideJ ![]() Niestety mam dziwne dwa problemy.Szukałem troche na forum ale nie znalazlem niczego podobnego. Wybrałem metodę z programem Sonic ponieważ DVDMaestro nie chce u mnie dzialac prawidłowo (przy probie podgladu generuje błąd i zamyka sie program). Plik txt z napisami przerabiałem programem Subtitle Workshop a nestępnie MaestroSBT wygenerowałem bitmapy opierajac sie skoleji na tej http://www.cobraverde.net/Porady/dvd_pl.htm instrukcji. Problemy sa następujące: Odtwarzajac na kompie PowerDVD pojawiają sie dziwne zakłócenia pod polskimi napisami napisami.Taka długa kreska na calej długości.W bitmapach tego nie ma wiec nie wiem skad sie to wzięło.Na podgladzie w Sonic też nie było tego widać. Drugi problem jest taki że na stacjonarnym DVD (Panasonic S47) napisy pojawiają sie tylko na ułamek sekundy. i tez niestety widac te zakłócenia pod nimi. ![]() Odzielna kwestia to synchronizacja ale z tym mam nadzieję sobie poradzę. Znalazłem na forum jeszcze inna metodę dodania napisów ale tą w miare opanowałem i chciałbym przy niej pozostac jeśli sie uda. Może ktoś udzieli jakiejś pomocy ? ![]() Ostatnio zmieniany przez PawelM : 16.11.2004 o godz. 22:16 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|