![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
CCE+menu+dodatki itp
Jesli cos nie doczytalem na forum to sorry z gory.
Otoz mam film, ktory trwa 2h 10min. Chcialbym zrobic z niego kopie wraz z menu i dodatkami itp. Tylko nie wiem jakiego programu uzyc? Od razu mowie, ze DVD Shrink odpada, bo po rekompresji jakosc jest cieniutka. Po przeczytaniu kilka postow dowiedzialem sie (chyba od Yoda'y), ze dvd2dvd-r jest swietnym programem korzystajacym z CCE, ale NIE ROBI MENU, tylko SAM FILM ![]() A mi chodzi o taki program, ktory korzysta z CCE i kopiuje cale zawartosc plyty - dodatki, menu, bonusy itp Prosze mi pomoc w wyborze programu |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
może to:http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=34174
efekt końcowy całkiem przyzwoity może nie to samo co orginał ale bardzo zbliżone do orginału
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Tylko jakim programem do kopiowania filmow na dvd z CCE wraz z menu i bonusami? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.04.2004
![]() |
też sie dołączam do pytania
![]()
C2D E6600 ***8226; Asus P5N32-E nForce 680i SLI ***8226; EVGA 8800 GTX 768MB ***8226; Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 ***8226; Seagate Barracuda 7200.11 500GB ***8226; Pioneer DVR-212BK ***8226; Audigy 2ZS Platinum ***8226; Logitech Z-680 THX ***8226; TT DVB S2-3600 ***8226; Logitech MX518 ***8226; Chieftec Dragon AX-01SL-D-U ***8226; Antec NeoPower 480W |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
User nad userami :)
Data rejestracji: 09.01.2004
![]() |
Juz kiedys o tym bylo ale nie do konca wiec korzystajac z okazji chcialbym do tego wrocic
![]() Proponowana metoda to: 1. Kompresja DVDShrinkiem ale majac na uwage dodatki i menu, film nas nie interesuje i moze sie nawet nie zmiescic... grunt zeby wszystko przeszko ![]() 2. Usuniecie z powstalego filmu main movie i pozostawienie menu i dodatkow (nalezy pamietac nazwy plikow). 3. Kompresja DVD2DVD-R filmu przy uzyciu CCE ale nalezy zostawic tyle miejsca ile zajmuje przygotowane wczesniej Shrinkiem meni u dodatki (jest taka opcja w DVD2DVD-R "Reserved Storage Space") 4. Wstawienie otrzymanego main movie do materialu ze Shrinka (zamiast wczesniej usunietego) I juz film dziala, tylko jest jedno "ale". Nie dzialaja chapterpointy i nie wiem jak to naprawic ![]() Jesli ktos wie jak dokonczyc ten proces zeby wszystko bylo na cacy to bardzo prosze o wypowiedz. Z gory dziekuje ![]() Pozdrawiam... Majkel ![]()
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
Tez dolaczam sie do w/w prosby.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Ja robie tak:
1. Przerabiam shrinkiem , film bez kompresji 2. Przerabiam CloneDVD(elby) , zostawiam tylko menu a film bez kompresji Sprawdzam ile miejsca to zajmuje ( bez filmu), odpalam DVD2DVDR i w zakładce ustawiam ilość miejsca na extrasy i menu. Po przekodowaniu ronię tak: http://yoda.plukwa.net/DVD/napisy/ifoupdate.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Opis metody pozwalającej skorzystać z CCE i jednocześnie zachować menu i dodatki jest w dziale DVD portalu.
![]() |
![]() |
#9 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
-DVDXCopy -DVD2DVD-R -Wielka trojka -Jakosc ponad wszystko ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
wiesz co? to już jest lenistwo!
![]() Drogą dedukcji można odrzucić dwa spośród tych artykułów. A myślę, że nawet po pobieżnym przejrzeniu pozostałych dwóch odpowiedź będzie w miarę oczywista.
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.02.2004
![]() |
Witam.Mam pytanie czy takie cos wypali ze w DVD2DVD-R zrobie film z dwoma ściezkami dźwiekowymi.Menu w innym programie i jakoś to połącze razem.
Czy rzeczywiście będa działały te dwie ściezki dźwiękowe ?? Mam też pytanie jak dokładnie to wszystko połączyć razem??Mozę kots juz to robił i opisałby "krok po kroku" Z góry dzieki za odpowiedzi..... Pozdrawiam :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Powiem tak, zrobilem kopie filmu przy pomocy DVD Rebuilder z wykorzystaniem CCE i zrobilem tez kopie przy uzyciu InstantCopy. Duzej roznicy nie widac! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
@Maczet:
DVDLab potrafi zaimportować titleset i potrafi zrobić menu. Spróbuj może tym (niestety nie używałem tego programu więc za rękę nie poprowadzę ale myślę, że jego obsługa nie będzie trudniejsza niż DVD2DVD-R ![]() @nacuna: Wszystko zależy od filmu. Jeśli musisz obciąć 20%-30% z oryginalnej płytki to użycie CCE nie będzie znacząco różna od tego co zrobi transkoder. Schody zaczynają się gdy musisz obciąć 40%...
![]() |
![]() |
#14 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
tylko taka mala uwaga
z tego co wiem to DVDlab moze zrobic 2 sciezki dzwiekowe, ale pod warunkiem ze jest to DVDlab pro, "zwykla" wersja ma 1 sciezke do filmu. A menu w DVDlabie naprawde mozna zrobic cudowne! Szybko, prosto i elegancko. Goroco polecam! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|