![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
![]()
Witam ponownie i powoli brne do końca kopiowania płyt DVD więc dowiedziałem się że potrzebny program DVD decrypter potem są już płytki odbezpiczone i można je nagrać tylko czy pytanie czy w nero czy może stworzone neroVisionExpress.
MOŻĘ KTOŚ KTO SIĘ NA NAGRYWANIU DVD TO OPISZE NA "STRONIE GŁÓWNEJ" (np.opis rippowania za***isty i już umiem) Coś pod tytułem: "Jak skopiować płytke DVD" Yo ma nygga8)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Re: Program DVD decrypter???Kopia DVD
Cytat:
![]() Przeciez na forum o divx ci napisalem. Jak masz nagrac film. Program zrzuca wszystko do iso wtedy w manu zmieniasz funkcje i z tego iso on ci nagra na plyte nie jest potrzebny zaden nero w tym wypadku. jesli chcesz skorzystac z nero to zrzucasz w/w programem pliki nie do obrazu ale jako wlasnie zwykle pliki. Program w czasie zrzucania zdejmuje zabezpieczenie i pliki na dysku sa juz bez niego. Wtedy mozna spokojnie wypalac nero. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Ale program jest łatwy w obsłudze
![]() DZIEKI ZA RADY. PIWO??
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2003
![]() |
A co z przypadkiem plyty o rozmiarze wiekszym od 4,7. W tym przypadku iso bedzie wieksze i nie zmiesci sie na nowa plytke?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() |
Cytat:
Zawsze możesz użyć CloneDVD2 lub 3 ja osobiście używam CloneDVD2 Przed nagraniem materiału na DVD możesz zaznaczyć w programie rzeczy których nie chcesz na płycie jak dodatkowe języki reklamy komentarze itp. odrazu zmniejsza ci się rozmiar a i jakość zostaje ta sama. Program jest bardzo łatwy w obsłudze. Ja używam dwuch DVD Decryptor do zżucenia na dysk i ClonDVD do nagrania na plyte. Cala operacje jest szybka i prosta Polecam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
w tym przypadku trzeba ścisnąć "materiał" video i wyrzucić wszystkie dodatkowe ścieżki dźwiękowe, niepotrzebne podpisy i dodatki typu trailery, wywiady itd.
rippujemy TYLKO film na HDD w trzech częściach: video, audio, polskie podpisy. następnie za pomocą Rempeg albo Cinema Craft Encodera zmiejszamy bitrate video tak aby film wszedł na dvdr (4,3 gb). potem za pomocą np. Ifoedit łączmy ze sobą ponownie "odchudzone" video, audio i napisy, korygujemy pliki informacyjne i wypalamy krążek.... można to trochę uprościć za pomocą programy DVD2DVDR http://users.pandora.be/DVD2DVD-R/DVD2DVDR1.3.4.zip , który automatyzuje ten cały proces, pomaga ustawić parametry - w tym najważniejszy bitrate. do pracy wymaga CCE 2.50 i IfoEdit albo Scenarista. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 10.01.2003 o godz. 11:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Archeolog?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
***1022; ***1023;