Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.01.2004, 10:28   #1
godi
Bywalec

Data rejestracji: 29.01.2004
godi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVDXCOPY ?? opinie ...

Wiem platny prgramik....... http://www.dvdcopyplus.com/
ale odrazu pytanie moz ktos uzywal ?
Jakies opinie ??

Bo z tego co czytalem na forum to chyba DVD95Copy nie wypadl najlepiej jesli chodzi o jakosc obrazu.

Przeczytalem wiekszosc postow i duzo sie dowiedzialem ale jeszcze pytanko ... Za pare tygodnie bede szczesliwym posiadaczem nagrywary DVD +/- .. podpowiedzcie jaki soft ?? do DVD9 na DVD-R bylby najlepszy .. i jak macie jakies opisy krok po kroku , wiem na FORUM jest taki opsi ale moze ktso na jeszce jakies inne w razie jakbym sie gdzies pogubil ;]
Dziekuje i pozdrawiam
godi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.01.2004, 00:36   #2
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
mysle ze na poczatek wystarczy ci dvdxcopy xpress !!! super prosty i dobry ! nagra wszystko
Stary 31.01.2004, 16:07   #3
Vykeer
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.04.2003
Vykeer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
mysle ze na poczatek wystarczy ci dvdxcopy xpress !!! super prosty i dobry ! nagra wszystko
Powiedziałbym, że nagra nawet więcej, bo także taki fajny komunikat przypominający, że dana płyta jest skopiowana
Ciekawe czy wersja Platinium też ma coś takiego? :/
Stary 11.02.2004, 23:04   #4
mary67
Bywalec

Data rejestracji: 10.01.2004
mary67 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wszystkie wersje mają taki komunikat, ale bez problemów można to usunąć przed wypalemiem. A po za tym to doskonały program do robienia kopii filmów. Używam DVDxCOPY 1.5.2 i rzadziej wersję "platinum" tylko wtedy jak chcę zmieścić film na jeden płytce.
mary67 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2004, 23:18   #5
Kris Killer
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.02.2002
Kris Killer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy mozesz mary67 krociutko napisac jak w DVDXcopy Platinum, zrzucic plyte dwuwarstwowa na dwa DVD-R??
Chcialbym sobie nagrac te poszerzone wersje Wladcy Pierscieni i Dwoch Wiez w naprawde dobrej jakosci. Czy uda sie zachowac menu ?? Czy na drugiej plycie tez bedzie menu?? I jak usunac ten komunikat przed wypaleniem. Mam ten program, ale przyznam ze mi sie nie spodobal. Wydal mi sie malo przyjazny i malo intuicyjny. Tymczasem na forum ludzie twierdza ze wystarczy kilka klikniec...
Pozdr
Krzysztof
Kris Killer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2004, 21:55   #6
madmarian
Bywalec

Data rejestracji: 25.01.2004
madmarian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Używam dvd x copy platinum.Kompresuje filmy nieraz i 6GB i ja osobiście jestem zadowolony z jakości nagranego materiału. Szczerze mówiąc nie widzę różnicy.Wypalam na sony dw-u10a, oglądam na stac.pioneerze dv-444. Pytanie do mary67: jak usunąć plansze 321 studios z nagranego materiału?
madmarian jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2004, 00:02   #7
mary67
Bywalec

Cytat:
Napisany przez Kris Killer
Czy mozesz mary67 krociutko napisac jak w DVDXcopy Platinum, zrzucic plyte dwuwarstwowa na dwa DVD-R??
Chcialbym sobie nagrac te poszerzone wersje Wladcy Pierscieni i Dwoch Wiez w naprawde dobrej jakosci. Czy uda sie zachowac menu ?? Czy na drugiej plycie tez bedzie menu?? I jak usunac ten komunikat przed wypaleniem. Mam ten program, ale przyznam ze mi sie nie spodobal. Wydal mi sie malo przyjazny i malo intuicyjny. Tymczasem na forum ludzie twierdza ze wystarczy kilka klikniec...
Pozdr
Krzysztof
Możesz użyć wersję "platinum" ale ja osobiście polecałbym wersję
dvdxcopy 1.5.2. jest dużo bardziej przyjazna. Po uruchomieniu program automatycznie podzieli płytę na dwa dyski (oczywiście jeśli orginalny nośnik przekracza 4.38GB)
I wtedy ustawiasz sobie czy płytka druga ma startować z menu czy bez. Ponieważ mam orginalny film o którym piszesz, to obydwa dyski z filmem
zajmą Ci cztery nośniki.Ale otrzymujesz wtedy idealną kopię z
menu na drugiej płycie. Możesz jeszcze wcześniej pozbyć się
zwiastunów i reklam, są odpowiednie przyciski które usuwają wszystko poza filmem. To co usunąłeś możesz podejrzeć w okienku "Preview TitleSet" Zaznaczasz okienko "output disk is ready" to znaczy że po zgraniu na HDD automatycznie zacznie nagrywać. Ale jeżeli nie chcesz mieć po przegraniu loga firmy 321 Studios to tego okienka nie zaznaczasz. A co masz zrobić żeby go nie było to masz w tym załączniku.
Jakbyś miał więcej pytań to pisz śmiało
Dołączone pliki
File Type: doc Dvdxcopy How To Remove The 321 Copyright.doc (152.5 KB, 384 oglądane)
Stary 18.02.2004, 01:24   #8
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
jest taki maly programik 321GONE ktory sam zalatwi sprawe tej planszy !!! polecam
Stary 18.02.2004, 14:53   #9
grz3si3k
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.01.2004
grz3si3k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
jest taki maly programik 321GONE ktory sam zalatwi sprawe tej planszy !!! polecam
wiesz co pobrałem ten programik zapodałem mu miejsce z kad ma zdjac screena a on powiedział ze usunał i nagrało sie ze screenem hehehe :chytry:
Stary 18.02.2004, 19:51   #10
mary67
Bywalec

U mnie raz nagrał bez a raz ze sceenem, dlatego pewniejszy jest sposób z mojego załącznika.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: