Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 07.12.2004, 23:11   #1
janaj
Bywalec

Data rejestracji: 10.05.2004
janaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Proszę o pomoc

Przeszukałem cały przyklejony temat o przerabianiu divixa na DVD i zdaje się, że nikt nie miał tego problemu co ja. A jestem za cienki na te sprawy, żeby się samemu domyślić, gdzie tkwi błąd. Otóż przerabiam wszystko przy pomocy programów, które wymienił CobraVerde. I krok w krok robię to, co on opisuje w swoim poradniku. I wszystko się udaje, nie mam żadnych komunikatów błędów, nic. Aż do końcowego utworzenia na twardzielu przez MaestroDVD plików do wypalenia. Teoretycznie wszystko cacy, ale sie okazuje, że nie ma dźwięku.

Kiedy odpalam pliki przygotowane do wypalenia na płytce różnymi playerami, nic nie słychać. Obraz jest okej, napisy są okej. Tylko dźwięku nie ma. Mimo tego, że AC3machine mi pienknie utworzyło plik dzwiękowy ac3 z poprawionego mp3, mimo tego, że parametry ustawiłem jak sugerował Cobra, mimo tego, że wprowadziłem ten trak ac3 do DVDmaestro i on utworzył niby ścieżkę dźwiękową... No mimo, że niby wszystko poszło jak należy i mimo że niby ta ścieżka ac3 jest, to jej nie ma. Nie słychać.

P.S. Może to będzie wskazówka, że mp3, które uzyskałem oddzielając dźwiek od obrazu w Nandubie kiedy go odpalam, działa. Jest dźwięk. Po przerobieniu na ac3, kiedy go próbuję odtworzyć w allplayerze, nic nie słychać. Inne playery wogóle tego pliku nie chcą ruszyć.

Nie wiem o co chodzi...

Ktoś ma jakiś pomysł
janaj jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: