![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.04.2004
![]() |
przechwytywanie
witam,
Potrzebuje dobrej rady ( sprawdzonej ) dotyczącej przechwycenia filmu z kamery cyfrowej. ( SAMSUNG VP D103 jeśli to ma jakieś znaczenie ) Na forum znalazłem sporo postów dot. tego tematu ale mój problem jest inny, a mianowicie film nagrany jest jak " żyleta" a przechwytuje sie w znacznie słabszej jakości - brak wyrazistych kolorów, obraz w delikatne kratki czasami sie przycina - dzwięk jest ok. Używałem różnych programów ( ULEAD DVD WORKSHOP 2.0, NeroVision Express, a nawet programu systemowego Windows Media ENCODER 9 Series )i w każdym z nich efekt jest podobny. Co prawda przechwytywałem jedynie ok. 1 min. filmu i sprawdzałem jaki jest efekt - przy ustawieniach formatu DV 30 sek. filmu zajęło ok 150MB i efekt był też marny, a przy dvd ( mpeg-2 ) rozmiar był mniejszy a obraz mdły i składający sie z małych kwadracików. Co robie źle? Może mam złe encodery? Prosze, jeżeli ktoś wie co musze zrobić to będę wdzięczny za okazałą pomoc pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|