![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.09.2003
![]() |
Cobra...
pomogło, ... zero błędów w czasie kodowania do Ac3. lecz to nie rozwiązało problemu ![]() Błędów przy kodowaniu do AC3 już nie ma (dzięki), ale synchronizacja sie dalej nie zgadza ![]() kurcze nie rozumie tego ... na pewno zmieniłem Framerate filmu - jest 25. długość filmu to 1:38:35:15 W Ac3 robie pliczek z dzwiękiem - zmieniam FPS na 25 a kocowy plik ma długość 1:38:14:08 spora różnica - co gorsza synchronizacja na początku jest OK - do około 45 minuty filmu - potem jest z każdą następną minutą gorzej - dzwięk sie spóźnia w stosunku do obrazu. Normalnie nie mam pomysłu jak to ugryźć - nawet próbowałem nie zmieniać FPS dzwięku - oczywiscie było fatalnie - plik miał dł. 1:48 około... do głowy mi przychodzi jeszcze jedna możliwość - plik się "chrzani" przy pierwszej obróbce - przy zgrywaniu go nandubem z oryginalnego avi'ka ... ale jak temu zaradzic ? normalnie nie wiem ![]() Może Wy coś wymyslicie ... PS. Dla osób, które kiedyś również spotkają sie z ww problemem informuję, iż konwersję poprawionego pliku mp3 do wav zrobilem programem CoolEditPro v.2 a następnie już normalnie za pomocą AC3Machine do ac3. Pozdrawiam: Dayhemous aka Arthur'o
|