![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#301 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() |
No chodzi mi np jak mam divixa na 2 cd to napisy sa tez 2 czesciowe i zazwyczej ta druga czesc leci od nowa - tzn nie jest to nastepny czas czyli .1.20.00 tylko 00.00.05 czy jakos tak i jak to poalczyc zeby bylo w jednej calosci - nie wiem jak ci to opisac
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#302 |
Nowy na forum
![]() |
a ma ktos moze napisy do Kill bila (tej wersji 2cd) i gangi nowego yorku (tez 2cd) przerobione do tej wersji dvd ?
|
![]() |
![]() |
#303 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2003
![]() |
Jedno pytanie jakie kodeki najlepiej wrzucic zeby nie miec problemow w nandubie przy konwersji ? jakis kodek pack jakbyscie polecili
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Nowy na forum
![]() |
jeszcze sie zapytam tylko - nie raz mam taki mały problem jak divix jest w mp3 to jak przerabiam go na ac3 nie ma gdzwieku pozniej zupelna cisza .. nawet filmmaker jak mi to przerabia to tez jest cisza ...
|
![]() |
![]() |
#305 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
@Elendir123:
Czas w tym drugim pliku musisz przesunąć o (co najmniej) czas ostatniego napisu z pierwszego pliku (można to zrobić SubEdit'em albo Subtitle Workshop'em, pewnie jeszcze parę innych programów się znajdzie) Jeślli masz np angielskie napisy i choć trochę znasz ten język to spróbuj znaleźć pierwszy napis z drugiego pliku w oryginalnych napisach i w ten sposób będziesz miał dokładną wartość przesunięcia.
![]() |
#306 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
ideJ, skoro już się wziąłeś za posadę encyklopedii to teraz wytłumacz kolegom o co chodzi z "przesunięciem" i czy robi się to przed czy po połączeniu plików
Bo ja bym nie miał siły ;PPPp |
![]() |
![]() |
#307 |
Nowy na forum
![]() |
No wlasnie jakbys byl tak wpaniałomyslny to wytłumacz nam na przykladzie subtine workshop
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Wyjadacz ;)
![]() |
heh... to na szczęście nie do mnie...
Subtitle workshop nie używałem, nie używam... a czy będę? to jedynie Phytong wie... ;PPPp Napisy obrabiam w innych programach. |
![]() |
![]() |
#309 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
geee.. ludzie.. proszę... nie załamujcie mnie.... a zresztą święta idą...
mamy dwa pliki cd1.txt i cd2.txt ostatnia linijka pliku cd1.txt : {89151}{89187}Masz rację. pierwsza linijka cd2.txt: {10}{148}Zapamiętam was! (to jest format mDVD więc liczby w {} są numerem klatki). Zakładam, że oba teksty następują po sobie bez żadnej przerwy. Więc tekst w drugim pliku trzeba przesunąć o 89187. No to matematykę mamy za sobą. Uruchamiamy teraz SubEdit'a i wczytujemy plik cd2.txt. Z menu Napisy wybieramy Przesuń czas napisów. Podajemy poprawne fps i w części Przesunięcie w pole "Klatek" wpisujemy wyliczoną wcześniej liczbę. No i to by było na tyle... (połączenie plików w jeden też opisać? czy dacie sobie radę? ![]() Wesołych Świąt życzę!
![]() |
#310 |
Nowy na forum
![]() |
no dobra to jeszcze sie zapytam o dziwek nie wiem chyba o tym pisalem ale .. moze bylo nie zauwazone
![]() Chodzi o to jak mam w filmi dzwiek w mp3 to pozniej jak to przerobie na ac3 to wogole dzwieku nie ma ani w maestro ani w dvdlab.. Przerabiam dokladnie tak jak napisal w swoim artykule cobra-verde kiedys , robilem to juz tysiac chyba razy i zawsze ten sam efekt zero dzwieku... jakrobie : wyodrebniam wava z avi pozniej zamieniam na mp3 i w besclied daje na fix file pozniej w ac3machine przerabiam to na ac3 , proboowalem z framerate zamieniac innym programem niz ac3machine ale to tez nic nie dalo zreszta jakis dzwiek chyba powinien byc wogole jesli by chodzilo o zamiane 44000 na 48000 ... mysle ze to ac3machine moze miec jakis zly kodec czy moze sam program jest walniety nie wiem , acha i jak przerobionego ac3 uruchomie w windows media player albo winampie to dzwiek jest tylko nie ma go wlasnie w dvdlab i maestro (codeci do maetro tez wgralem) ..... ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
Więc robimy tak: Otwieramy File -> Save wav... Wybieramy typ pliku Zapisz jako typ -> All Files ( *.* ) Wpisujemy nazwę pliku np Swat.mp3 Odpalamy ac3 machine Otwieramy nasz Swat.mp3 Ustalamy parametry i plik wynikowy np Swat.ac3 i po paru minutach mamy gotowy pliczek Wesołych Świąt
![]() |
#312 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
sorki ze zawracam wam glowe ale prosze o jakis link do sciagniecia DVDMaestro, bo juz sil nie mam:/ naprawde trudno jest go znalezc.
|
![]() |
![]() |
#313 |
Wyjadacz ;)
![]() |
![]()
Bo pewnie źle szukasz...
Google jest do szuakania informacji, stron www, w news/usenet Do szukania plików służa przeszukiwarki plików. W Polsce jest to plikoskop.pl, a jeśli chodzi o adresy na całym świecie to najlepszy jest www.filemirrors.com od GetRighta. Sprawdzałem przed chwilą i jest tam plik Spruce.DVDMaestro.v2.9.2915a.WinNT2k.zip na serwerze download.cdrsoft.cc
I'm going down... Hardware: nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29 Software: AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6 ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez dk75 : 25.12.2003 o godz. 21:24 |
![]() |
![]() |
#314 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#315 |
Wyjadacz ;)
![]() |
DVD.Maestro.2.9.rar na users.pandora.be znalezione na FileMirrors - ściąganie działa...
|
![]() |
![]() |
|
|