![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#466 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2004
![]() |
a mi udało się zgrać ładnie video i audio, ale mam problemy z napisami
![]() mam problem z załadowaniem napisów do DVDMaestro. Wyskakuje mi komunikat: " No corresponding subtitles found! The video asset timecode may noy correspond to the timecode specified for the subtitles in iimport file" Plik txt załadowałem do Subtitle Workshop. Przerobiłem i zapisałem jako SSA Odpalilem MaestroSBT, wczytałem *.ssa ustawiełem opcje no i wygenerowałem. A potem chcem importować napisy w dvdmaestro to mi wywala ten komunikat. I co wy na to ?? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#467 | |
Bywalec
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() aha wiecie co moze być powodem, że film, który trwa 1:44min, wychodzi w DVD maestro na 1:36 :/ |
|
![]() |
![]() |
#468 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
@darkoss:
Na 6 czy 7 stronie tego wątku jest mój post dotyczący SMPTE. Istnieje spora szansa, że to rozwiąże Twój problem @splendid: konwersja FPS ?
![]() |
#469 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() Czy jest jakaść możliwość przesunięcia tych napisków o 9sek do przodu czy może coś innego ?? Cały film mam prawie zrobiony tylko te cholerne spóźnione napisy ![]() |
|
![]() |
![]() |
#470 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
w samym DVDMaestro nie ma takiej możliwości. Skorzystaj z Subtitle Workoshop'a: wczytaj do niego napisy w formacie .SON i przesun o 9s (tylko, że to przesuniecie nijak się ma do komunikaty, który podałeś wcześniej....)
![]() |
#471 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
słuchajcie jak mam ustawić rozdzielczoś FitCD zeby filmy wyglądaly dobrze na telewizorze i żeby były w obrazie panoramicznym mój xvid ma rozdzielczość 608x256 albo podajcie jakis arkusz do obliczania bo tamten mi niechodzi pod exela.Prose abyscie jeszcze raz wyjasnili jakie rozdzoelczosci mam ustaiwac aby ogladac filmy w panoramie
|
![]() |
![]() |
#472 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
![]()
Robber... cofnij się o parę wiadomości do tyłu do mojego msg w którym opisywałem metodę zrobienia menu.
Może trochę chaotycznie ale jak w tle będziesz miał DVDMaestro i jakiś program malarski to chyba kapniesz o co biega. |
![]() |
![]() |
#473 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2003
![]() |
dk75 ...
dzieki, wlasnie stworzylem fajne menu darkoss a ustaw w dvdmaestro czas startu filmu opozniony o 9 sekund, moze to pomoze, zreszta z tego co wiem to sam film mozna tez przesunac |
![]() |
![]() |
#474 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.12.2002
![]() |
Hey moze ktos pomoze bo jum mnie krew zalewa
![]() Mam film, Nundubem zapisuje video do jednego pliku, audio do drugiego dzwiek jest w mp3 wiec zmieniam rozszerzenie z na mp3 potem wrzucam go do BeSliced (wszystko oki) nastepnie wg. tutoriala do AC3Machine i wychodzi AC3 ![]()
#475 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
AC3Machine ma między innymi przycisk Play
![]() Jak masz zainstalowane Nero Vision to NeroShowTime też potrafi odtworzyć.
![]() |
#476 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2003
![]() |
ideJ ... laduje plik *.ac3 do AC3Machine, naciskam "PLAY" i nic
![]() a przy okazji inne pytanie, czy jest jakas mozliwosc edycji pliku *.m2v, tak jak pliki avi np w VirtualDubie. Chcialbym fragmenty tego pliku zapisac w nowym i dac jako tlo do menu ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
hmm dziwne... może CobraVerde będzie Ci mógł pomóc... AC3Machine nie wyrzucało żadnych błędów?
VirtualDubMod potrafi edytować m2v. Jest jeszcze MPEGSchnitt ale nie wiem czy nie ogranicza się tylko do plików MPEG. No i jeszcze opcja MPEG Tools w TMPGEnc.
![]() |
#478 |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Kloncd1 - to powinno rozwiązać twój problem z rozdzielczością http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=461
#479 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Mam poważny problem z dzwiekiem mój divx ma parametry 44.1kHz i chce go normalnie przerobic według zalecen na surround albo na stereo.Gdy zrzuciłem plik *.wav nadubem wszystko było dobrze ale podczas konwersjio ac3machine zostaje zrobiony plik *.ac3 i gdy go wrzuce do DvdMaestro jest bardzo cichy dźwięk.Gdy zrobie kompilacje w dvdmaestro i odtwarzm film na PowerDVD problem jest taki sam dźwięk jest bardzo cicho w porównaniu do innych filmów (orginalnych) i wcześniej wspomnianej ścieżki *.wav. Czy może to byc winna jakiegoś kodera ac3 (jeśli tak to jakiego najlepiej zainstalować bo mam chyba zainstalowaną jakąś bete) albo wina że dzwięk jest w 44.1kHz i jest przerabiany w ac3 opcją SRCC na 48kHz .Jeśli tak to napiszcie czym najlepiej przerobic wave na 48khz(najlepiej krok po kroku bo próbowałem cooleditem ale niewiem czy dobrze).proszę was o pomoc dzięki z góry
|
![]() |
![]() |
#480 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.12.2002
![]() |
Hey kloncd1 Ty to masz szczeście bo ja to wcale dzwieku nie mam i tez wszystko wg. opisów i tutoriali robie
![]()
|
|