Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 20.07.2004, 16:45   #841
mrcairo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.02.2004
Lokalizacja: Poanań
Posty: 23
mrcairo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki za odpowiedzi !!!! myslalem tak jak wy ale nie chcialo mi sie sciagac drugiego filmu bez dubingu - kto pyta fachowcow nie bladzi
Pozdrowienia
mrcairo jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.07.2004, 19:04   #842
Jawor
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.06.2004
Posty: 30
Jawor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ok u mnie juz wszystko dziala
Zadzialal mi besliced i przez niego zrobione ac3 dziala i wszystko jest okej
Jawor jest offline  
Stary 20.07.2004, 19:36   #843
Jawor
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.06.2004
Posty: 30
Jawor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No tylko mam kolejny problem
Jak kompiluje film w DVDMaestro to niby wszystko idzie ok ...
Ustawiam tak jak piszesz w poradniku ...
Jak chce go otworzyc w PowerDVD to wyskakuje blad:
Error trying to play D:\katalogzfilmem\VIDEO_TS\VIDEO_TS.IFO
Nie wie ktos czego to moze byc przyczyna ?!
Jawor jest offline  
Stary 20.07.2004, 21:55   #844
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czy authoring w DVDMaestro zakończył się bez żadnych podejrzanych komunikatów ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 20.07.2004, 22:38   #845
Jawor
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.06.2004
Posty: 30
Jawor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Własnie w tym rzecz ze nie pokazuje zadnych bledow :/
Jawor jest offline  
Stary 21.07.2004, 00:53   #846
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
użyj innego odtwarzacza albo wypal na płycie RW i zobacz co sie bedzie działo.
poza tym DVDFab ma możliwość tworzenia pliku Video_ts.ifo dla gotowego DVD - skasuj/przesuń wadliwy i zrób nowy. to może pomóc...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 21.07.2004, 09:45   #847
Jawor
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.06.2004
Posty: 30
Jawor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Próbowałem innym odtwarzaczem ale nic ...
Zrobilem DVDFab'em nowy plik video_ts.ifo ale nie pomaga ...
Niestety nie mam plyty rw zeby sprawdzic ...
Jawor jest offline  
Stary 21.07.2004, 10:55   #848
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ściągnij Daemon Tools, "wypal" te DVD do pliku i podmontuj go w Daemon Tools jako DVD.
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6

Ostatnio zmieniany przez dk75 : 21.07.2004 o godz. 10:57
dk75 jest offline  
Stary 21.07.2004, 11:14   #849
Jawor
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.06.2004
Posty: 30
Jawor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak to zrobic :/
Bylbym wdzieczny za jakas instrukcje ...
Jawor jest offline  
Stary 21.07.2004, 11:25   #850
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,691
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Jawor
Jak to zrobic :/
Bylbym wdzieczny za jakas instrukcje ...
1. w nero tworzysz nowa kompilacje DVD-Video
2. wypalasz do pliku na hdd
3. sciagasz i instalujesz deamon tool
4. podmontowujesz obraz z dysku do virtualnego CD/DVD
5. sprawdzasz w power dvd czy dziala
6. jesli dziala to palisz ten obraz z hdd na plytke
pozdro
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline  
Stary 21.07.2004, 12:08   #851
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Jawor
Jak to zrobic :/
Bylbym wdzieczny za jakas instrukcje ...
Instrukcja.

"Wypalanie do pliku"
Nero:
Robisz tak samo jak przy normalnym wypalaniu tylko jako nagrywarkę wybierasz Image recorder.
Wybierasz go albo z gadżetu wyboru na górnej belce Nero, albo menu Nagrywarka/wybór nagrywarki, albo CTRL+R.
DVDDecrypter:
3.2.3.0 nie posiada takiej opcji. Trzeba się ratować programikiem ImgToolClassic.

Kiedy będziesz już miał plik z obrazem (albo ISO albo NRG) przystępujesz do podmontowania w DaemonTools (musisz mieć zainstalowane).
Teraz tylko RMB (Right Mouse Button - prawy klawisz myszy) na ikonce DaemonTools w tray'u, wybierasz z samej góry pop-up menu Virtulal CD/DVD-ROM/Device: 0 [L No media / Mount Image (gdzie w Device: 0 [L No media litera [L oznacza akórat literę jaką mi przypisał system dla tego wirtualnego CD/DVD - ale ja mam od groma partycji więc u ciebie będzie inna ;PPPp) i pokazuje się okienko wyboru pliku do podmontowania. Wybierasz i cieszysz się wirtualnym dyskiem DVD.
Później tylko w Win/PowerDVD wskazujesz ten wirtualny dysk do odtwarzania jako DVD i tyle.
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 21.07.2004, 14:30   #852
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam mianowicie nastepujacy problem przerobilem juz video i dziwiek ale jak wkladam to do DVDmaestro i biore podglad filmu video jest a dzwieku nie ma nie wiem co mam zrobic
lord_honey jest offline  
Stary 21.07.2004, 17:21   #853
Jajos
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Posty: 6
Jajos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja mam inne pytanie, jak zrobić dts'a?? Kupilem sobie nagrywarke 2 dni temu, mam już 2 filmy przerobione i chcialbym jakiś lepszy dźwięk zrobić(bo mp3 do pięciokanalowego umiem zrobić).Oczywiście chodzi o dvix->dvd. Jeszcze jedna sprawa-jak ktoś ma link jak robić menu i gdzie można ściągnąć soft do tego.
Dzięki z góry.
Jajos jest offline  
Stary 21.07.2004, 18:38   #854
Jajos
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Posty: 6
Jajos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
lord_honey naciśnij na 1 obok wgranej ścieżki audio(zakładająć że jest pod 1)
Jajos jest offline  
Stary 21.07.2004, 19:10   #855
Jawor
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.06.2004
Posty: 30
Jawor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no zrobilem tak jak mi pisaliscie ...
teraz sprawa wyglada tak:
powerdvd wogole nie rusza , micro dvd tez nie , a w windows media player film odtwarza ...
jak myslicie - nagrac to na cd ? powinno isc w stacjonarnym ?

update:
niewiem czemu ale powerdvd i microdvd nawet z plyty nagranej mi nie odtwarza filmu :/
chyba zaryzykuje i nagram na cd ...

jak skoncze dam znac

Ostatnio zmieniany przez Jawor : 21.07.2004 o godz. 19:51
Jawor jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.