Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 21.07.2004, 20:15   #856
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jajos: wielkie thx dla ciebie ot ja glupi
lord_honey jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.07.2004, 20:15   #857
Jawor
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.06.2004
Posty: 30
Jawor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no - nagralem i dziala elegancko
Jawor jest offline  
Stary 21.07.2004, 20:21   #858
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Grr wyszedl nastepny problem dzwiek rozjezdza sie z obrazem i wiem gdzie jest problem ale nie wiem jak go usunac mianowice Video ma czas 1.36.26.23 a Audio 1.32.29.10 prosze o szybka odpowiedz
lord_honey jest offline  
Stary 22.07.2004, 17:04   #859
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jajos
A ja mam inne pytanie, jak zrobić dts'a?? Kupilem sobie nagrywarke 2 dni temu, mam już 2 filmy przerobione i chcialbym jakiś lepszy dźwięk zrobić(bo mp3 do pięciokanalowego umiem zrobić).Oczywiście chodzi o dvix->dvd. Jeszcze jedna sprawa-jak ktoś ma link jak robić menu i gdzie można ściągnąć soft do tego.
Dzięki z góry.
chcesz zrobić DTS z mp3 DD 5.1 z mp3 to już wystarczjąca przesada
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 22.07.2004, 17:05   #860
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez lord_honey
Grr wyszedl nastepny problem dzwiek rozjezdza sie z obrazem i wiem gdzie jest problem ale nie wiem jak go usunac mianowice Video ma czas 1.36.26.23 a Audio 1.32.29.10 prosze o szybka odpowiedz
zmieniałeś FPS video ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 22.07.2004, 17:30   #861
Jajos
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Posty: 6
Jajos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może i przesada, ale żadko sie trafiają divx'y z ac3 i dlatego jest ipa, ale jak coś to soft by sie przydał jak by sie trafił taki, jak coś to nawet bez poradnika, jakoś sam obczaje

Ostatnio zmieniany przez Jajos : 22.07.2004 o godz. 17:32
Jajos jest offline  
Stary 22.07.2004, 21:15   #862
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
SurCode DVD DTS Pro
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 23.07.2004, 14:49   #863
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CobraVerde: robilem wszytko zgodnie z twoim poradnikiem krok po kroku

Ostatnio zmieniany przez lord_honey : 23.07.2004 o godz. 14:54
lord_honey jest offline  
Stary 23.07.2004, 15:17   #864
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez lord_honey
CobraVerde: robilem wszytko zgodnie z twoim poradnikiem krok po kroku
jakby tak było, to nie miałbyś problemów widocznie o czymś zapomniałeś...
chyba, że trafił ci się divx w którym audio jest krótsze od video - zdarzają się takie niedoróbki... czy od razu po rozdzieleniu filmu na audio i video oba strumienie mają taką samą długość
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 23.07.2004, 15:32   #865
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tak przed chwilka sprawdzilem bo nie usunolem tych plikow kazdy (video i audio) po 1.36.26.23 a przy przerubce video zostaje takie same dlugie a audio sie skraca do 1.32.29.10

dodane:

aha i jeszcze co zobaczylem ze pliczek audio po przerobce w programie BeSliced zmienil dlugosc z 1.36.26.23 na 1.42 ..... a wynikowy jest 1.32. napewno cos zle robie ale nie wiem co

Ostatnio zmieniany przez lord_honey : 23.07.2004 o godz. 15:38
lord_honey jest offline  
Stary 23.07.2004, 15:45   #866
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
skoro po przeróbce video ma nadal taką samą długość, to rozumiem, że film źródłowy ma 25 FPS...
a skoro ci się audio "skraca" to może niepotrzebnie coś z nim robisz...
może w AC3Machine/BeeSweet masz niepotrzebnie zaznaczoną zmianę FPS
albo użyj do wyciągnięcia audio z AVI innego softu np. Goldwave albo Adobe Audition: wczytujesz film i zapisujesz audio jako WAV - to bardzo dobra i prosta metoda. wtedy nie trzeba się bawić BeeSliced.
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 23.07.2004, 16:08   #867
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wielkie dzieki wystarczylo w AC3Machine nie zmieniac frame i pomoglo
lord_honey jest offline  
Stary 23.07.2004, 18:05   #868
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
siemanko mam mianowicie taki problem ze nie moge nagrac filmu po przerobieniu filmu DVDmaestro tworzy mi 2 katalogi AUDIO_TS i Video_TS jak chce to wrzucic normalnie w nero przez opcje DVD-ROM(iso) to nagrywa bez problemu ale nie chce odtwarzac w DVD stacjonarnym natomiast gdy biore polecana przez nero opcje DVD video to wyswietla sie ten komunikat
lord_honey jest offline  
Stary 23.07.2004, 18:54   #869
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez lord_honey
siemanko mam mianowicie taki problem ze nie moge nagrac filmu po przerobieniu filmu DVDmaestro tworzy mi 2 katalogi AUDIO_TS i Video_TS jak chce to wrzucic normalnie w nero przez opcje DVD-ROM(iso) to nagrywa bez problemu ale nie chce odtwarzac w DVD stacjonarnym natomiast gdy biore polecana przez nero opcje DVD video to wyswietla sie ten komunikat
a umiesz czytać ? więc wyrzuć plik *lay i bedzie OK
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 24.07.2004, 12:09   #870
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wlasnie tak zrobilem ale myslalem ze trzeba wszytko nagrac.

Mam jeszcze 1 pytanie miejmy nadzieje ostatnie jak zlikwidyc reklame filmu ta niebieska ktora jest w parawym dolnym rogu to troszke denerwujace
lord_honey jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.