Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 26.07.2004, 11:26   #871
z_m2
Registered
 
Data rejestracji: 28.05.2004
Posty: 2
z_m2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
*.mpg i polskie napisy

Witam
Mam pytanie ( prośbę o pomoc ) w temacie który częściowo wiąże się z tym o czym mowa powyżej . Szukam rozwiązań prostych , dla amatorów .
Nagrywam film przy pomocy karty DVB na dysk komputera w formacie *.mpg lub pva , ściągam polskie napisy do tego filmu , robie korektę i synchronizację + zapis napisów w dowolnym formacie.
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co zrobić w tym momencie aby kompilacja DVD została wykonana z napisami z mojego wcześniej przygotowanego pliku. Można oczywiście wykonać kompilację DVD a potem ponownie wypruwać pliki video ,dżwięku , dodawać napisy i ponownie kompilować ( DVDMaestro ) , ale jest to moim zdaniem droga okrężna , mam bowiem pliki źródłowe mpg i txt.
A przy okazji czy ktoś mógłby rzucić linkiem do DVDMaestro , szukam tego programu od jakiegoś czasu bezskutecznie.

Pozdrawiam
Zygmunt
z_m2 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.07.2004, 23:42   #872
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Plik MPG możesz rozbić na części pierwsze przy pomocy np TMPGEnc (menu File/MPEG Tools). Plik z napisami możesz przekonwertować na kilka sposbów (Subtitle Workshop, Maestro SBT). Ta część też jest całkiem nieźle opisana na forum. Do składania całości proponowałbym DVD Lab'a (wersja Pro ma wsparcie dla napisów). DVDMaestro można znaleźć na sieciach P2P. Przyjrzyj się jeszcze windowsowym portom aplikacji DVDAuthor.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 27.07.2004, 07:37   #873
z_m2
Registered
 
Data rejestracji: 28.05.2004
Posty: 2
z_m2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
*.mpg i polskie napisy

Cześć
Dzięki za wskazówki , muszę poszukać tych programów o których piszesz.
Na razie yylko jedno drobne pytanie pomocnicze :
Czy plik *.mpg trzeba rozkładać na pliki video i audio przed kompilacją całości ( z napisami ) do DVD.
Pozdrawiam
z_m
z_m2 jest offline  
Stary 27.07.2004, 22:21   #874
Riddick2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sorki że wczesniej nie odopwiedziałem
jeszcze raz chodzi o to że jak wczytuje do DVD maestro napisy i jak juzwszystko gotowe zacina sie po 1 kropce przy przerabianiu na dvd
sprawdziłem i bez napisów przerabia do końca bez problemów
przerabiałem te napisy juzz 3 razy
i nic zawsze pokazuje błędy po 1 kropce
co gorsza robe wszystko jak było w instrukcji
wrzucam juz przerobione maestro sbt napisy do DVD maestro
i reszta jest znana
ne wiem co robić
takie problemy mam tylko z filmami które są na 2 CD
gdzie były łączone napisy
próbowałem zrobić wszystko Sub edit player ale on przerobił dorbrze napisy ale czconki nie mogłem powiększyć
więc wymyślłem że ten plik przerobiony sub editem wrzuce do subtitelworksho[ i zadziałało były ładne duze napisy
tylko że w połowie wyskoczył bład
nie wiem czemu a zależy i na przeróbce tego filmu pomożecie mi??
Riddick2 jest offline  
Stary 28.07.2004, 01:10   #875
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Riddick2

a jakiego typu to jest błąd
może rzuć jakimś screenem

aha miałem kiedyś coś podobnego (przy przerabianiu występował błąd) - okazało sie że to wina napisów (bmp), ale teraz korzystam z drugiej metody opisanej przez Cobre (tworze plik z tekstem o rozszerzeniu STL ) i wszystko jest ok. a i napisy lepiej się prezentują!!
a co do błędu - jak wyskakuje ci błąd to naciśnij OK a DVDmaestro dalej będzie przerabiać Twój projekt (mi błąd wyskakiwał kilka razy podczas przerabiania ,ale wciskałem OK. i cały proces szedł dalej)
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 29.07.2004, 22:02   #876
Riddick2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tu problem jest głębszy to nie błąd DVD maestro tylko pokazuje sę bląd windows xp i zamyka się program!!
a gdzie niby jest ten opis jakiejś drugiej metody sts bo ja wszystko robię w ssa

a tak wogóle to próbuje przerobić Harrego Pottera więzień Azkabanu i niestety jest to film na 2 cd i chyba dlatego są problemy!!
Riddick2 jest offline  
Stary 29.07.2004, 23:02   #877
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wiec jak bedzie dostane odpowiedz jak zlikwidowac ta reklamke w prawym dolnym rogu ta "cinemcraft" ?
lord_honey jest offline  
Stary 29.07.2004, 23:09   #878
miernik
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.06.2002
Posty: 203
miernik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Musisz zakupic legalna wersje CCE albo poszukac "witamin" .
miernik jest offline  
Stary 30.07.2004, 00:21   #879
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Riddick2
..........

a tak wogóle to próbuje przerobić Harrego Pottera więzień Azkabanu i niestety jest to film na 2 cd i chyba dlatego są problemy!!
a ja go juz przerobiłem i nie ma znim żadnego kłopotu, chodzi pięknie :-) w czym masz problem z tym filmem?może będe mógł ci pomóc

ja robiłem tak:
- przerabiałem osobno 2 cd w CCE
- następnie wyciągnołem dzwięk z cd1 i cd2
- połączyłem napisy
- no i wszystko złożyłem w dvdmaestro
pozdro
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!

Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 30.07.2004 o godz. 00:24
Ufil123 jest offline  
Stary 01.08.2004, 08:53   #880
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam do was pytanie jak zrobic menu w tej metodzie pewnie robi sie to w DVDMaestro tylko czy ktos by mogl mi napisac jak to sie robi z gory dziekuje
lord_honey jest offline  
Stary 01.08.2004, 10:10   #881
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Na górze forum jest "Wyszukaj w aktualnej dyskusji"

albo:
menu podstawowe nieanimowane + menu chapter
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...476#post231476

uzupełnienie o menu wyboru napisów i audio
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...883#post263883

uzupełnienie o animowane menu - tylko wskazówki bo nie robiłem
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...270#post273270
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 01.08.2004, 13:43   #882
Riddick2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
gdzie mam szukać jakiejś innej metody przerabiania napisów niż przez maestrosbt??
Riddick2 jest offline  
Stary 01.08.2004, 17:30   #883
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
moze troszeczke jasniej z tym robieniem menu bo nie czaje z tego poradnika nic pierwszy raz uzywam GIMA czy jakos tak bardzo prosze
lord_honey jest offline  
Stary 01.08.2004, 17:45   #884
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spoko wodza
Właśnie wypiekam tutoriala wraz z obrazkami i przykładowymi plikami, tylko muszę się bardziej przyłożyć niż poprzednio i wszystko posprawdzać a nie tak na gorąco z głowy pisać ;PPPp
Niedługo będzie dostępny w nowej dyskusji i widoczny z głównego drzewa dyskusji o DVD/VCD
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 01.08.2004, 19:24   #885
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a moglbym sie wiedziec kiedy nastapi premiera (chociaz przyblizona data)
lord_honey jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.