Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 01.08.2004, 20:03   #886
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Miałem zamiar dzisiaj ale... okazuje się że praktyka z teorią nie idzie w parze i overscan w Maestro to nie po równo 10% tylko 10% na szerokości i 8% na wysokości, co właśnie po paru godzinach empirycznie wyznaczyłem ;PPPp
Tak więc wcześniejsze moje wywody nt. menu i rozmiaru obrazków do niego są nieaktualne ;PPPp

Stay tuned... dziś to już chyba nie zdążę, ale jutro...
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.08.2004, 20:08   #887
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no to super czekam z niecierpliwoscia na ten poradnik
lord_honey jest offline  
Stary 01.08.2004, 22:24   #888
miernik
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.06.2002
Posty: 203
miernik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dlaczego w DvdLab 1.4b1 nie mam dzwieku cos zle ustawiam czy czegos mi brakuje ?
miernik jest offline  
Stary 01.08.2004, 22:34   #889
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez lord_honey
Mam do was pytanie jak zrobic menu w tej metodzie pewnie robi sie to w DVDMaestro tylko czy ktos by mogl mi napisac jak to sie robi z gory dziekuje
podaj mi maila to wyśle Ci "krótki" opis jak zrobic menu w dvdmaestro (krok po kroku) :-)

pozdro
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 02.08.2004, 00:13   #890
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cicho... ja będę miał ale nie krótki ;PPPp
Ktoś wie o jakimś serwerze co by można było 50MB wstawić i dać linka? Bo większość chce żeby najpierw na stronę główną wchodzić i dopiero z niej można pociągać... a bezpośrednie linkowanie jest blokowane.

Hm... przykładowy plik video 49s zajmuje mi 35MB ;PPPp + zrzuty ekranu, pliki ac3, backgroundy...
Jestem na etapie przygotowywania plików graficznych do menu - własnie skończyłem chaptery, najbardziej upierdliwe bo na samym początku wszystko trzeba było wytłumaczyć...
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 02.08.2004, 00:29   #891
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dk75
Cicho... ja będę miał ale nie krótki ;PPPp
Ktoś wie o jakimś serwerze co by można było 50MB wstawić i dać linka? Bo większość chce żeby najpierw na stronę główną wchodzić i dopiero z niej można pociągać... a bezpośrednie linkowanie jest blokowane.

Hm... przykładowy plik video 49s zajmuje mi 35MB ;PPPp + zrzuty ekranu, pliki ac3, backgroundy...
Jestem na etapie przygotowywania plików graficznych do menu - własnie skończyłem chaptery, najbardziej upierdliwe bo na samym początku wszystko trzeba było wytłumaczyć...

ciekawe co tam wykombinowałeś że całość zajmuje 50MB - nonono

mój opis zajmuje ok 2MB - składa się głownie z obrasków i komentarzy "co i jak"

pozdro
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 02.08.2004, 09:32   #892
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Ufil123
podaj mi maila to wyśle Ci "krótki" opis jak zrobic menu w dvdmaestro (krok po kroku) :-)

pozdro
maila ci podalem na prv
lord_honey jest offline  
Stary 02.08.2004, 13:28   #893
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez lord_honey
maila ci podalem na prv

no to poszło
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 02.08.2004, 13:52   #894
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wielkie dzieki mam tylko 1 pytanie co do tego poradnika chodzi mi o jego 1 czesc
chodzi Background czy jak napisze na nim napisy to je scalac z tlem korzystam z corela 9 ? wtedy to mi zapisze jako 1 jpg lub bmp a drugie pytanie dotyczy Subpicture w jaki sposob tworzymy te przyciski piszemy te same napisy co na Beckground ? w tych samych miejscach bo u ciebie sa tylko podkreslenia
lord_honey jest offline  
Stary 02.08.2004, 14:35   #895
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
.. Background czy jak napisze na nim napisy to je scalac z tlem korzystam z corela 9?
oczywiście wszystko co jest na twoim obrazku musi zostać zcalone

Subpicture w jaki sposob tworzymy te przyciski piszemy te same napisy co na Beckground ? w tych samych miejscach bo u ciebie sa tylko podkreslenia

jeżeli juz masz napsi w Beckground to w Subpicture robisz tylko przyciski- czyli np.podkreślenie napisy typu play itd będą już zawarte w Beckground a dvdmaestro wyświetla Beckground i Subpicture jednocześnie więc wszystko będzie ładnie się nakładać
EDIT
za pare minut wyśle ci na maila przykładowe menu (ze scenami i utawieniami) przeglądając te jpg powinieneś się kapnąć na czym polega zasada tworzenia menu!!!

pozdro
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!

Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 02.08.2004 o godz. 14:38
Ufil123 jest offline  
Stary 02.08.2004, 14:42   #896
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielkie thx
lord_honey jest offline  
Stary 02.08.2004, 14:50   #897
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@lord_honey

u mnie poszło więc możęsz sprawdzić pocztę :-)
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 02.08.2004, 17:50   #898
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam nastepny problem po dodaniu menu cos sie rypnelo z filmem mianowicie caly obraz przesunol sie w dol nie jest na srodku jak powinnien byc pozatym menu sprawuje sie bardzo dobrze
lord_honey jest offline  
Stary 02.08.2004, 19:30   #899
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wiec jak mogl by mi ktos pomoc ?
lord_honey jest offline  
Stary 05.08.2004, 20:19   #900
Riddick2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam pytanie czy komuś się juz zdażyło ze po przerobieniu filmu w CCE film jest przesunięty tak ze ma sie wrażenie że ktoś postawił na środku lusto poprostu środek ekranu jest na bokach a boki na środku!!

czy ktos wie jak sobie z tym poradzić
Riddick2 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.