Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 14.08.2004, 19:21   #916
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok ok nic juz nie mow ale to mi odpowiada nie narzekam
lord_honey jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.08.2004, 19:32   #917
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Właśnie sprawdziłem, że niepotrzebnie narzekałem na FitCD 1.1.13 gdyż wystarczy zaznaczyć opcję "ITU-R BT.601-4" aby wyniki też były dobre...

Trochę za dużo słabo opisanych funkcji mających wpływ na wynik porozrzucanych po oknie gdzie popadnie... tylko tyle co można mieć do zarzucenia FitCD ;PPPp
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 16.08.2004, 10:36   #918
Metal_Azo
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.12.2003
Lokalizacja: Centralna Polska
Posty: 54
Metal_Azo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Dorabiam sobie polskie napisy do filmików DVD. Zrobiłem już kilkanaście filmów, oczywiście wsi wg opisu CV.
I wczoraj natknąłem sie na problem.
Film Alen 3.
Vobedit, Demux, video - i wykonało. Mam plik VTS_01_1.m2v.
Jak uruchomię DVD Maestro i wkładam plik video to wyskakuje mi taki komunikat:
Miałem to już w kilku filmach, ale pyknąłem OK i poszło. W tym wypadku kicha.
Może coś podpowiecie.
Czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik-obraz.jpg  
Metal_Azo jest offline  
Stary 16.08.2004, 11:49   #919
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
z tego co widać film masz w PAL a projekt w DVDMaestro masz ustawiony na NTSC!!
informacja która ci się pkazała dotyczy autoamtycznej zmiany projektu z Ntsc na Pal ( z tym że czasami to nie działa :-( )

musisz w ustawieniach DVDMaestro zmienić z Ntsc na Pal
Dołączone obrazki
Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik-bez-tytulu.jpg 
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline  
Stary 16.08.2004, 14:12   #920
Metal_Azo
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.12.2003
Lokalizacja: Centralna Polska
Posty: 54
Metal_Azo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za odpowiedź.
No ale niestety zamiana nic nie pomogła.
Może jakieś inne sugestie.
Szkoda go wywalać.
Pozdrawiam
Metal_Azo jest offline  
Stary 16.08.2004, 20:12   #921
PETERLAKOMY
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.08.2004
Posty: 12
PETERLAKOMY w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy ktos zna lepszy program do konwersji DIVIX do DVD,ktory umozliwia dolaczenie polskich napisow niz THE FILM MACHINE czy DVD2SVCD ??
Oraz ktory z dekoderow jest najlepszy:CANOPUS PRO CODER ; TMPEGnc czy tez CINEMA CRAFT ENCODER
BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ
PETERLAKOMY jest offline  
Stary 16.08.2004, 20:40   #922
Kris
Nikoniarz
 
Avatar użytkownika Kris
 
Data rejestracji: 26.01.2004
Lokalizacja: Ostra łąka
Posty: 5,160
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wielki Problem!!!

Cześć,

Mam wielki problem, mianowicie robię tak jak CobraVerde opisał i po kodowaniu CCE (2.50 lub 2.67) wychodzą trupie kolory!!!
Skóra ma zielony odcień i w ogóle wszystko jest do bani!!!
COBRA!!! Pomóż, za każdym razem wychodzi to samo!

Dzięki!
Pozdrawiam,
Kris jest offline  
Stary 16.08.2004, 23:08   #923
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez PETERLAKOMY
Czy ktos zna lepszy program do konwersji DIVIX do DVD,ktory umozliwia dolaczenie polskich napisow niz THE FILM MACHINE czy DVD2SVCD ??
Oraz ktory z dekoderow jest najlepszy:CANOPUS PRO CODER ; TMPEGnc czy tez CINEMA CRAFT ENCODER
BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ

ja uzywam CCE 2.50 i nie narzekam, ale zdania na ten temat sa podzielone wiec kazdy bedzie ci polecal inny a polecam ci do napisow Subtitle Workshop

Ostatnio zmieniany przez lord_honey : 16.08.2004 o godz. 23:11
lord_honey jest offline  
Stary 16.08.2004, 23:09   #924
lord_honey
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez KristofS
Cześć,

Mam wielki problem, mianowicie robię tak jak CobraVerde opisał i po kodowaniu CCE (2.50 lub 2.67) wychodzą trupie kolory!!!
Skóra ma zielony odcień i w ogóle wszystko jest do bani!!!
COBRA!!! Pomóż, za każdym razem wychodzi to samo!

Dzięki!
Pozdrawiam,
hmm dziwne ja robilem zgodznie z poradnikiem i jest wszytko ok bez najmniejszego problemu a zainstalowales wszytkie programiki ?
lord_honey jest offline  
Stary 16.08.2004, 23:13   #925
miernik
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.06.2002
Posty: 203
miernik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To wina kodekow.
miernik jest offline  
Stary 17.08.2004, 00:58   #926
nobange
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika nobange
 
Data rejestracji: 23.06.2002
Posty: 12
nobange w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A co powiecie na taki problemik: Wczytuje do DVDMaestro napisy w formacie .stl i zawsze okolo 10% napisow "miga" przy pojawianiu sie lub - czesciej - przy znikaniu. Zrobilem 4 filmy i zawsze musialem przeleciec podgladem caly film i stosowac jedyne lekarstwo na to miganie, jakie znalazlem - recznie przesuwac krawedz paska z danym napisem o niewielka wartosc. Zaczyna mnie to juz nudzic - pare godzin na sleczenie przy kazdym filmie to troche za duzo. Ktos zna jakis sposob zeby zachowujac ten format (bo czesto robie dodatkowo edycje napisow i drobne synchro juz po zaimportowaniu do DVDMaestro) pozbyc sie "migania"? Napisy przygotowuje Subtitle Workshopem. Nie nakladaja sie ani nic takiego.
nobange jest offline  
Stary 17.08.2004, 08:22   #927
Kris
Nikoniarz
 
Avatar użytkownika Kris
 
Data rejestracji: 26.01.2004
Lokalizacja: Ostra łąka
Posty: 5,160
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez miernik
To wina kodekow.
Tak, zainstalowałem DivX311 alpha i jest OK!

Pozdrawiam,
Kris jest offline  
Stary 17.08.2004, 09:03   #928
PETERLAKOMY
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.08.2004
Posty: 12
PETERLAKOMY w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ktory program jest najlepszy do dodawania napisow??
__________________
PETER
PETERLAKOMY jest offline  
Stary 17.08.2004, 16:48   #929
Riddick2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam pytanie czy komuś się juz zdażyło ze po przerobieniu filmu w CCE film jest przesunięty tak ze ma sie wrażenie że ktoś postawił na środku lusto poprostu środek ekranu jest na bokach a boki na środku!!

czy ktos wie jak sobie z tym poradzić
Riddick2 jest offline  
Stary 17.08.2004, 16:58   #930
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez nobange
A co powiecie na taki problemik: Wczytuje do DVDMaestro napisy w formacie .stl i zawsze okolo 10% napisow "miga" przy pojawianiu sie lub - czesciej - przy znikaniu. Zrobilem 4 filmy i zawsze musialem przeleciec podgladem caly film i stosowac jedyne lekarstwo na to miganie, jakie znalazlem - recznie przesuwac krawedz paska z danym napisem o niewielka wartosc.
Oczywiście robisz film z chapterami?

Nie czytałem poradnika CobraVerde i nie wiem czy to w nim jest ale nie można wstawiać chaptera w klatkach w których są napisy bo bedą problemy. Musisz na powiększonym timeline wstawiać chaptery tak aby nie trafiały w klatki zajmowane przez napisy.
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.