Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 14.07.2003, 10:47   #106
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Hubas napisał(a)
No niestety sprawdziłem i wszytsko jest dobrze a napisy dalej są do .....
A ten programik do przerabiania na stl wiesza sie w momencie kliku na przycisk do przerobienia.
To są konkretne napisy do konkretnego filmu? Wczytaj je do SubEditPlayer'a i zobacz czy nie wywala jakichś czerwonych linii albo błędów
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.07.2003, 10:54   #107
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Fafer napisał(a)
Można sobie zrobić własny szablon do subtitle workshop dla napisów w formacie stl.
Można tylko po co? Subtitle Workshop obsługuje ten format od razu po instalacji a problem polega nie na złym formacie pliku tylko na tym, że DVD Maestro drze się że napisy się na siebie nakładają. Może się mylę ale tego raczej nie rozwiążesz nowym szablonem.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 14.07.2003, 11:45   #108
Fafer
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nakładające się napisy można poprawić dosyć prosto a SW źle kowertuje bo ostatnia liczba w czasie to liczba klatek a SW wpisuje setne sekundy ja sobie poprawilem 00.
__________________
Fafer
Fafer jest offline  
Stary 14.07.2003, 21:11   #109
waszq/pl/
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Chełm
Posty: 96
waszq/pl/ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no tak ...widze ze dyskusja na temat napisy a dvdr nabiera rumiencow , cobra na wakacjach wiec zyczmy mu pogody niecierpliwie czekajac na powrot.moze by tak ktos z diskutantow strzelil jakiegps ,,helpa" jak zrobil udane napisy do dvdr
waszq/pl/ jest offline  
Stary 14.07.2003, 21:25   #110
Hubas
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.07.2003
Posty: 8
Hubas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmmm ja pozbierałem wszystkie metody i udało mi sie zrobić napisy za pomocą filtra w virtualdubie.
Metoda Cobry jest dość trudna dla takiej zielonki jak ja, mam problem z audio bo wywala mi jakieś błędy to napisy nie tak, zaczynam tracić chęci na tą zabawę

Mam nadzieję, że temat sie rozkręci
Pozdrawiam
Hubas
Hubas jest offline  
Stary 15.07.2003, 11:47   #111
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
waszq/pl/ napisał(a)
moze by tak ktos z diskutantow strzelil jakiegps ,,helpa" jak zrobil udane napisy do dvdr
Do gotowego dvdr'a? To chyba nie bardzo w tym wątku bo było off-topic
hmmm może by się zmieściło w limicie 30000 znaków.....
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 15.07.2003, 21:45   #112
waszq/pl/
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Chełm
Posty: 96
waszq/pl/ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
ideJ napisał(a)
Do gotowego dvdr'a? To chyba nie bardzo w tym wątku bo było off-topic
hmmm może by się zmieściło w limicie 30000 znaków.....
nie chodzilo mi o poradnik typu:,, nie tylko dla orłów " ale o pare uwag dotyczacych ustawien przy kompilacji z napisami gdzie wszystko zadzialalo.wszystkie zrobione przeze mnieudane kompilacje wala sie w ukladzie z napisami i to dziala zniechecajaco.
waszq/pl/ jest offline  
Stary 16.07.2003, 04:02   #113
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Hej !

Twórca programu Film Machine (http://members.home.nl/thefilmmachine/)
zapowiada, ze jego program będzie także robił zamianę AVI na DVDR. Nie wiadomo czy pomyślał także o napisach... Ale na swojej stronie prosi o sugestie, możecie mu je wysłać. Byc moze powstanie program dla leniwych, którym nie chce się bawić ręczną robotą.

W tej chwili Film Machine zamienia AVI na SVCD i wkleja napisy do filmu.

A przy okazji trochę przemyśleń. Do czego to doszło, że idziemy w tę stronę. DVD2DIVX, DVD2SVCD to zrozumiałe, także DIVX2SVCD (bo ktoś woli oglądać film na stacjonarnym playerze a nie na kompie). Ale powrót czyli divx2dvdr ? To tak jak z mp3 powracać do wave. A kompresja stratna więc i obraz będzie gorszy niż z DVD. W wypadku Cobry to jeszcze rozumiem. Dokonał przeróbki wspaniałych westernów Sergio Leone (Trylogia dolara) z divx (source : DVD) na DVDR. Nie były dostępne płyty DVD z tymi filmami, on chciał je oglądać wygodnie. Więc było warto. Ale inne filmy zwykle z pewnym opóźnieniem są dostępne u nas na DVD. Także i te dobre, starsze hity typu Blade Runner, Alien... I mozna je od razu na DVDR.

Ale to tylko takie przemyślenia, nie zamierzam was odwodzić od pracy i zyczę powodzenia i sukcesów.

Jabba

Pozdrawiam

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 16.07.2003, 10:13   #114
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mysle, ze divx2dvdr powstało nieco na fali divx2svcd (z powodów przez Ciebie podanych). Jak dla mnie jedynym powodem przerobienia divx'a do dvdr'a bylby dzwiek (zawsze 5.1 to lepiej niz ProLogic). Poza tym dla sporej czesci osob latwiej jest sciagnac divx'a niz obraz dvdr'a
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 16.07.2003, 10:24   #115
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
waszq/pl/ napisał(a):
nie chodzilo mi o poradnik typu:,, nie tylko dla orłów "
A szkoda jakis tam najprostszy dla DVDSupTools wczoraj spłodziłem. Starałem się żeby był dobry. W ten sposób dodałem napisy do Equilibrium.
Cytat:

ale o pare uwag dotyczacych ustawien przy kompilacji z napisami gdzie wszystko zadzialalo.wszystkie zrobione przeze mnieudane kompilacje wala sie w ukladzie z napisami i to dziala zniechecajaco.
Możesz sprecyzować to walenie się. Dla mnei największą zmorą są rozjeżdżające się napisy... Najśmieszniejsze jest to, że czasem pasują idealnie przy minimum wysiłku (Catch Me If You Can), czasem jest tak, że mimo różnych alpejskich kombinacji napisy są zdesynchronizowane (Life of David Gale). Na jakimś forum znalazłem informację, że DVD Maestro ma właśnie tego typu kłopoty przy materiale NTSC. Sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć - dobija mnie brak determinizmu ale sie jeszcze nie poddalem...
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 16.07.2003, 22:02   #116
waszq/pl/
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Chełm
Posty: 96
waszq/pl/ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jabba poruszyl ciekawe zagadnienie fakt kto cierpliwy doczeka sie oryginalu ale czasami oczekiwanie na oryginal mozna sobie uprzyjemnic zamieniajac divxa na dvdr i strzelic sobie na rw
co do ,,walenia" to mam na mysli to co poruszone bylo wczesniej a wiec niwczytywanie przez maestro calosci napisow
waszq/pl/ jest offline  
Stary 16.07.2003, 22:20   #117
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Jabba the Hutt napisał(a)
Twórca programu Film Machine (http://members.home.nl/thefilmmachine/)
zapowiada, ze jego program będzie także robił zamianę AVI na DVDR
Hello Jabba,
mam nadzieje, że nie używasz tej Machiny, program jest tak ubogi że aż strach, jego jedyna zaleta to właściwie support CCE.
Jeśli autor ma zamiar zrobić obsługę AVI na DVD na tej samej zasadzie jak zrobił to z vcd i svcd to lepiej niech się nie wysila. Stały bitrate - bez przesady - ze stałym bitrate to nikt tu tego wynalazku nie ruszy, a jak film ma 82 minuty to co mam 2 płyty marnowac na VCD? (a mój stacjonarny większych nie ruszy).
Ciekawe jaki bitrate ustawiłby dla DVD?
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline  
Stary 17.07.2003, 10:03   #118
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
waszq/pl/ napisał(a)
co do ,,walenia" to mam na mysli to co poruszone bylo wczesniej a wiec niwczytywanie przez maestro calosci napisow
Sprawdziłeś ten SMPTE Time Offset czy na pewno jest ustawiony na same zera? (żeby ustawić wystarczy na to kliknąć)
Której wersji DVDMaestro używasz?
Czy po wczytaniu napisów brakuje końca?

Jedyny problem jaki kiedykolwiek miałem ze źle wczytującymi się napisami to SMPTE Time Offset ustawiony na 01:00:00:00.

(ps. jak tu można dołożyć obrazek?? )
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Stary 17.07.2003, 21:33   #119
waszq/pl/
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Chełm
Posty: 96
waszq/pl/ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
ideJ napisał(a)
Sprawdziłeś ten SMPTE Time Offset czy na pewno jest ustawiony na same zera? (żeby ustawić wystarczy na to kliknąć)
Której wersji DVDMaestro używasz?
Czy po wczytaniu napisów brakuje końca?

Jedyny problem jaki kiedykolwiek miałem ze źle wczytującymi się napisami to SMPTE Time Offset ustawiony na 01:00:00:00.

(ps. jak tu można dołożyć obrazek?? )
a wiec tak :
1.smpte nie sprawdzalem a.e sprawdze jakie mam ustawienia..
2.maestro w wersji 2.9.29
3. wczytuje napisy ale koncowke gdzies ok 80 linii od konca
dzieki za uwagi jak odgonie polowice od monitora to sprawdze
waszq/pl/ jest offline  
Stary 18.07.2003, 20:12   #120
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Skoro wczytuje tylko końcowe napisy to jestem w 100% pewien, że to jest problem z wspomnianym SMPTE Time Offset'em.
Probowałem zamieścić obrazek pokazujący gdzie tego szukać ale nie udało mi się. Odszukaj mój pierwszy bądź drugi post w tym wątku i tam jest w miarę dokładny opis gdzie tego szukać i jak zmienić.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.