![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Lukiluki. Wielkie dzięki za tą jakze cenną podpowiedź. Wreszcie wszystko działa bez zarzutu.
|
|
|
#2 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.07.2003
![]() |
CobraVerde napisał(a)
hmm... masz okrojoną wersję programu bez plików Cinemaster Decoder - podaj maila to Ci je wieczorem wyślę. trzeba je skopiwać do Windows/System32 i podgląd staje się aktywny no cóż ten sam problem!!! ewatomek13@msn.com
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.07.2003
![]() |
napisy
No kurcze, napisów mi wciąga 1/4 a co z resztą, help me !!!!
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Re: napisy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Sam też się kiedyś o to potknąłem ^_^
tuż nad bloczkiem opisanym "1" z lewej strony ścieżki wideo (poniżej napisu Wall Clock i zegara z nim związanego) jest jeszcze jeden zegarek. W tooltip'e jest opisany jako "Video Timestamp Offset") Jeśli tam jest 00:00:00:00 to nie mam pojęcia dlaczego wczytuje tylko część napisów. Jeśli tam jest coś innego niż same zera to kliknij na to i wpisz same zera. ![]() (Przepraszam, że taki duży. W wolnej chwili trochę go zmniejszę - 2003.07.24, ideJ)
Proud Lantians' descendant. Ostatnio zmieniany przez ideJ : 24.07.2003 o godz. 14:25 |
|
|
|
|
#8 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
A'propos tutoriala
Jadąc pociągiem przeczytałem sobie opis metody i muszę przyznać, że jest bardzo dobry
Mam jednak jedno pytanie i jedno uzupełnienie. Najpierw pytanie: Po co zamieniać NTSC na PAL? Wszystkie znane mi europejskie odtwarzacze dobrze sobie radzą z płytkami NTSC. A teraz uzupełnienie/usprawnienie: DVD Maestro obsługuje jeszcze jeden format napisów. Używane rozszerzenie to STL. Od formatu SON różni się tym, że jest całkowicie tekstowy (nie ma żadnych bitmap) i można napisy swobodnie edytować z poziomu DVD Maestro. Subtitle Workshop potrafi zapisywać w tym formacie (Spruce Subtitle File) jednak ma pewien błąd, sprawiający, że plik jest praktycznie nieużteczny (autor już wie o tym i obiecuje usunięcie w następnej wersji). Na www.doom9.org można jednak znaleźć maleństwo pod tytułem sub2stl które potrafi przerobić napisy z microDVD do STL.
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.07.2003
![]() |
No niestety sprawdziłem i wszytsko jest dobrze a napisy dalej są do .....
A ten programik do przerabiania na stl wiesza sie w momencie kliku na przycisk do przerobienia. Proszę o pomoc !!!!!! Mam jeszcze jedno pytanko co do ripu audio gdy w ac3machine przerabiam to gdy mam zaznaczone że ma przerobić na 48kHZ i z 25fps to wywala mi błąd, natomiast gdy wybiore jedna z tyh opcji to śmiga !! Pozdrawiam Hubas |
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
hmm.... problem z wczytaniem napisow jest rowniez dla mnie problemem i nowe glosy w dyskusji moze spowoduja ze cobra zrobi nam maly wykladzik
a po za tym ciekawe uwagi ideJ ,warte przemyslen i prob.a propo moze jakis link dokladniejszy do tego softu: sub2stl |
|
|
|
|
#11 |
|
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Można sobie zrobić własny szablon do subtitle workshop dla napisów w formacie stl.
|
|
#12 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2002
![]() |
Witam
może to wam pomoże w problemie z napisami,ja tak robię i u mnie nie gubi napisów. do konwersji txt-ssa używam programu SUBTITLE STUDIO 2.0 firmy RadLight, czasem ma problem z odczytaniem niektórych plików ,ale wtedy konwertuje je do .SRT programem SUBTITLE WORKSHOP a tym pierwszym do .SSA ,potem dokładnie tak jak opisał COBRA VERDE. Powodzenia
|
|
#13 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2002
![]() |
Re: A'propos tutoriala
Cytat:
Miałem taką samą wątpliwość, co ty (nie potrzebna robota), i zrobiłem kilka filmów w 23,97 klatkach,oglądnąć można ale widać małe rwania.
|
|
|
#14 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2003
![]() |
Re: Re: napisy
Cytat:
Trzeba po prostu zamieniać napisy na TIF-y a nie na bitmapy (MaestroSBT) Przy bitmapach wczytuje właśnie nie wszystkie napisy i to od końca. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2003
![]() |
A ja po załadowaniu do MaestroSBT i próbie podglądu dostaej komunikat "Error loading backgrund movie". Może ktoś wspomoże rozwiązaniem.
THX K |
|
|
![]() |
|
|