![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
#121 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
Cytat:
znalazlem twoj opisik , zastosowalem i zadzialalo.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
No dobra topic jak przerabiać divx na dvd wyszedł dawno ale ja jestem leniem. Poprostu myślałem, że to takie "hop-siup" to grubo się myliłem. Bravo CobraVerde i reszta......mądrych głów. Moje uznanie i pokłony. Podziękownie jak na oskarach.
Zrobiłem swój pierwszy film na DVD jak wyszedł: w TV ładnie. Co do danych to opisze póżniej, ponieważ nie wiem jak ui za pomocą czego. Teraz chce zrobić sobie moją serie "Różowych lat '70tych" na DVD. Dziękuje
|
|
|
#123 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
Cytat:
-,,Różowa Pantera .itd " czy -,,Różowa seria"
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Czy ktos z Was zna program (moze byc platny) do robienia DVD z Divx taki ktory jest latwy i dobry bez tysiecy opcji i spedzenia 1-2 godzin z doborem parametrow
![]() chodzi mi dokladnie o cos takiego ze mam film na divx i chce nagrac na DVD abym mogl ogladac na stacjonarnym DVD , uruchamiam program wybieram opcje zrobic DVD -film , wskazuje plik z Divx i naciskam start to wszytko , jest cos takiego )koszt nie gra roli) ![]() dzieki za ewentualne wskazowki. |
|
|
|
|
#125 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jabba |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Bywalec
![]() |
Znalazlem program ktory to robi tak jak chcialem szybko i bardzo dobrze 7 klikniec mysza i to cala robota
). Easy CD& DVD Creator 6.0 funkcja 'DVD Builder'. Zrobilem juz sobie DVD z Divx-a chodzi super.
|
|
|
|
|
#127 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.07.2003
![]() |
witaj
A napisy też wciąga ?? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#128 | |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
#129 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
cała sztuka polega na tym, żeby zrobić dvd z "normalnego" divxa, dodając napisy i kodując audio do AC3. ciekaw jestem jak np. mając divxa o rozmiarach 640x272 taki program jak Easy CD& DVD Creator dobiera rozmiar obrazu bo jak powiększy go bezpośrednio do 720x576 to wyjdzie pełnoekaronowa kiszka... takie kombajny tego niestety nie potrafią poza tym kiepsko kodują mpeg2, nie można dodać napisów itd.i dlatego jak narazie trzeba się męczyć bardziej skomplikowanymi metodami
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 05.08.2003 o godz. 01:49 |
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
? jak orginalny film na DVD kupie za 8.00$ ??Stary jak ktos robi takie wypociny 640x272 to ja juz podziekuje ).A przed przypuszczaniem czy program potrafi czy nie warto sprobowac i jezeli kodowanie bylo by kiepskie to widac bylo by to na ekranie ,a jak wspomnialem trzy osoby nie widzialy roznicy a to chyba oczyms swiadczy. |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
? jak orginalny film na DVD kupie za 8.00$ ??Stary jak ktos robi takie wypociny 640x272 to ja juz podziekuje ).A przed przypuszczaniem czy program potrafi czy nie warto sprobowac i jezeli kodowanie bylo by kiepskie to widac bylo by to na ekranie ,a jak wspomnialem trzy osoby nie widzialy roznicy a to chyba oczyms swiadczy. |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Bywalec
![]() |
Jeszcze dodam ze robilem ten pierwszy DVD z Divx ktory byl w rozdzielczosci 624x352 i DVD na 36 calowym TV wygladal lepiej niz orginalny Divx poszczony na 19calowym LCD .
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2003
![]() |
Cytat:
Nie rozumiem co miałeś na myśli mówiąc "pełnoekranowa kiszka" przecież trzeba obraz powiększyć, chyba że ci chodziło o niezachowanie proporcji wysokość/szerokość ale z tym raczej nie ma problemu w żadnym znanym mi programie. Poza tym większość filmów powiększam do pełnego PAL-u ponieważ mogę sobie wtedy zrobić napisy które będą wyświetlane pod filmem na czarnym tle co czasami jest dość wielką zaletą. Jeżeli chodzi o filmy 16:9 wyświetlane na telewizorze 16:9 to nie mogę zrobić napisów pod filmem więc dorabiam następne napisy które "leżą" już na filmie co pozwala na ustawienie odpowiedniego powiększenia już na samym telewizorze (16:9). Tym sposobem przeważnie robię 2-3 wersje napisów które różnią się wysokością wyświetlania i wszystkie umieszczam na DVD które robię w rozdzielczości 720x576. pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
![]() |
|
|