Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 04.06.2006, 01:22   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.04.2005
Posty: 9
GORZATKA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przeskakujący obraz

nagrałam film tunerem telewizyjnym WinFast, a teraz programem Pinnacle Studio Plus 10 próbuję zrobic płytkę DVD, powycinałam reklamy, ustawiłam menu, wszystko ładnie pięknie ale gdy przerobi się na DVD to obraz nie jest płynny, nie wiem jak to nazwać... tak jakby przeskakiwał.. ale nie chodzi o gubienie klatek.. ale tak jakby te klatki nie przesuwały się w stałym tempie.. obraz jakby pływał.. przy przeróbce na dvd najpierw pliki zapisuje na twardym dysku.. a póżniej nagrywa na płytkę dvd, i tu i tu jest ten sam problem więc nie jest to chyba wina nagrywarki... próbowałam wyczyścić system... windows niedawno instalowany, skandysk zrobiony, defragmentacja równiez, wyłaczyłam niektóre usługi WinXP które chodzą w tle.. bo wydawało mi się ze może to komputer za wolno pracuje... (RAM 512),

przepraszam... być może na forum jest już odpowiedz na to pytanie... ale przeszukałam i nic nie znalazłam.. a może było ale ja nie wiedziałam że to o to chodzi..
jestem amatorem... laikiem.. kobietą.. w dodatku blondynką.. więc gdyby ktos mógłby mi w prosty sposób wytłumaczyć gdzie robię błąd byłabym bardzo wdzięczna
GORZATKA jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.06.2006, 06:19   #2
Zarejestrowany dla jaj
 
Avatar użytkownika zene_k
 
Data rejestracji: 25.11.2004
Lokalizacja: 53°25' N,14°35' E
Posty: 3,827
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A jak ten materiał oglądasz przed przerobieniem w Pinnacle, to idzie płynnie?
__________________
Pozdrawiam Marek
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2006, 11:51   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.04.2005
Posty: 9
GORZATKA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tak idzie płynnie, dopiero po przerobieniu się psuje...
GORZATKA jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2006, 15:45   #4
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.03.2003
Posty: 45
Pio321 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez GORZATKA
tak idzie płynnie, dopiero po przerobieniu się psuje...
U mnie chyba mam to samo. Widać to szczególnie podczas gdy kamera przesuwa się z lewej do prawej lub odwrotnie.
Materiał z Pinnacle 8 jest poprawny, po przetworzeniu na DVD przez Ulead DVD Workshop widać te przeskoki.
__________________
Powered by:
...
Pio321 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2006, 16:39   #5
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@GORZATKA w jakim formacie zrzuciłaś film za pomocą tunera?? jeśli jest w mpeg zrób Authoring w Tmpgenc DVD Author program jest wrażliwy na pliki nie zgodne ze standardem DVD, jak dostaniesz jakiś komunikat to go tu umieść i wtedy może coś się pomoże
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2006, 23:55   #6
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.06.2006
Posty: 2
pawel40 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@GORZATKA u mnie tak samo i od 3 miesięcy szukam pomocy.Mój problem polega na tym że po zgrywaniu filmu mini DV z kamery sony na DVD używajac programu (PINNACLE),obraz jakościowo jest bardzo dobry ale pojawia sie pszeskakiwanie obrazu i nie zawsze ,tylko w niektórych scenach.Próbowałem wszystkiego ale bez skutku.Dołączam do listy kolegów szukających pilnej pomocy.Bardzo dziękuje za każdą radę...
pawel40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2006, 23:11   #7
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Posty: 24
Edson w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najprawdopodobniej wystąpił błąd kolejności półobrazów. Zmień "Upper......" na "Lower/Bottom Field First" przy kodowaniu do mpeg2. Gdzieś ta opcja musi w programie być, używałem niegdyś Pinnacle ale nigdy nie kodowałem w nim w do mpeg2 więc dokładnej instrukcji nie podam.
Edson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 12:17   #8
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.06.2006
Posty: 2
pawel40 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Edson
Najprawdopodobniej wystąpił błąd kolejności półobrazów. Zmień "Upper......" na "Lower/Bottom Field First" przy kodowaniu do mpeg2. Gdzieś ta opcja musi w programie być, używałem niegdyś Pinnacle ale nigdy nie kodowałem w nim w do mpeg2 więc dokładnej instrukcji nie podam.
Nie wiem gdzie można znaleść tej funkcji w PINNACLE"Upper......" na "Lower/Bottom Field First"
Szukałem wszędzie ale bez skutku!!!
pawel40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 14:22   #9
Bywalec
 
Avatar użytkownika vilano
 
Data rejestracji: 30.10.2005
Lokalizacja: New York
Posty: 31
vilano zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Panowie i panie ja z przeskakiwanym obrazem walczylem ponad dwa tygodnie i w sprawach konwersji jestem tak jak wy laikiem, ale dzięki Potr34 i żmudnych testach róznymi rpgramami do kodowania udało mi się uzyskac w końcy super materiał bez przeskoków.
Poczytajcie moje posty PAL na NTSC może to coś wam pomoże
vilano jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO