Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.01.2008, 23:40   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.01.2008
Posty: 3
serhaud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przycinanie sie filmow DVD

Witam, jestem swiezy na tym forum i nie widzialem podobnego problemu do mojego dlatego tez zalozylem nowy temat.
Pisze do was gdyz od pewnego czasu mam problem z odtwarzaniem filmow DVD z hdd.
Do odtwarzania filmow uzywam CyberLink Power DVD 6 (przy okazji dodam, ze problem moj pojawia sie niezaleznie od tego jakiego programu uzywam) i przycina mi sie kazdy film, bez wyjatkow. Jak odtwarzam plik VTS_01_n innym programem typu: subedit to wszystko sie odtwarza w porzadku, bez przerywania ale nie chce ogladac filmow dvd na divx playerze. Nie wiem nawet gdzie szukac rozwiazania mojego problemu.
Czy ktos z was ma moze pojecie o co chodzi i jak rozwiazac moj problem?

/salute
Serhaud
serhaud jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.01.2008, 07:45   #2
Słodki
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 37,026
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
bajzel w systemie? instalowane były paczki kodeków?

format c: niezastąpiony
__________________
Zakonnica weszła na pasy.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2008, 07:59   #3
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
nie bardzo rozumiem, najpierw piszesz ze w kazdym programie przycina, potem ze w subedicie nie... to w końcu jak?
no i nie napisałeś ani słowa co za sprzęt posiadasz.
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2008, 12:36   #4
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.01.2008
Posty: 3
serhaud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@sobrus
masz racje, nie sprecyzowalem swojej wypowiedzi pod tym wzgledem. filmy dvd przycinaja sie jak je odtwarzam dvd-playerami (probowalem kilku programow), natomiast jak biore program typu: sub-edit to film odtwarzany jest normalnie, bez przycinania sie.
Zapomnialem rowniez dodac, ze przycinannie sie dotyczy tylko obrazu, dzwiek jest w porzadku. Na poczatku film przycina sie na kilka klatek co jakies 30 sec, natomiast po 30 minutach filmu ogladam sobie "pokaz slajdow".

Co do sprzetu:
AMD Athlon 1,10GHz,
1,50 GB ram,
Radeon 9550SE z najnowszymi sterami.
sadze, ze wiecej elementow nie potrzebujesz
Jak widac, nie mam jakiegos super kompa.

@eddie
Wiem, ze format c: jest dobry na wszystko ale narazie sprobuje innych rozwiazan
serhaud jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2008, 13:05   #5
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Komp jest jak najbardziej wystarczający.
Sprawdź jakie jest stopień użycia procesora podczas odtwarzania filmu. Jeżeli 100% to coś jest nie tak.
Wtedy zobacz czy przyspieszanie karty graficznej i dzwiękowej jest włączone (suwaki we właściwościach max na prawo). Oraz czy jest włączone DMA.
Sprawdź też który proces tak zżera moc CPU. Może to nie odtwarzacz tylko jakiś antywirus (albo sam wirus )? Wtedy przyda się podniesienie priorytetu odtwarzacza.
Możesz też spróbować programu Media Player Classic. Może nie jest najpiękniejszy ale działa dobrze i ma wbudowany dekoder DVD.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.01.2008 o godz. 13:08
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2008, 13:30   #6
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.01.2008
Posty: 3
serhaud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
miales racje, zuzycie procesora wynosi 100%. najlepsze jest to, ze to wlasnie wina PowerDVD (CPU w okolicach 75 do 95 - tak wiec nie bede juz mu bardziej podnosil priorytetow odtwarzxania ).
Samo DMA jest wlaczone.
W sumie to nie zrozumialem tylko zalecen odnosnie "przyspieszenia karty graficznej/dzwiekowej".
Zaraz tez sobie sciagne MPC i zobaczymy jak to bedzie dzialac.
serhaud jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2008, 13:42   #7
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
odpal dxdiag.exe
tam masz w odpowiednich zakladkach ustawienie przyspieszeń.

Istnieje też taka możliwość że po prostu PowerDVD jest nieoptymalnie napisany i 1Ghz mu nie starcza (mało to możliwe bo mój brat używał kiedyś PowerDVD na PII-350Mhz ale 100% na Athlonie to przegięcie).
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO