![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
RB-Optv+matryce
Witam wszystkich.
Mam odromną prośbe czy może mi ktoś wyjaśnić w jaki sposób w RB-Optv zmienić matryce, doszedłem do poziomu jak na załączniku i utknołem ponieważ chcę wypróbować matryce Javora a nie mam jej w zakładce i co robić jak ją dodać. Ostatnie z banalnych pytań do seniorów czy ustawione bitrate 1000-7500 jest wystarczajęce do filmiku 2.3h i wadze 6.3GB. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Przy RB Opt masz plik RB Opt Matrices.zip , rozpakuj do jakiegoś katalogu.
Potem wybież custom jak na twoim obrazku, i wejdź w katalog gdzie wypakowałeś matryce. Jeśli film ma więcej niż 1 VOB-ID to czynność należy powtórzyć dla karzdego. Seniorem nie jestem dlatego ustawienień bitrate nie ruszam. Przy tej długości i wadze filmu efekt końcowy powinien być bardzo zadowalający, zwłaszcza że widzę że masz 10 pass ![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
Dokładnie tak robiłem tylko że zbiło mnie z tropu to że po załadowaniu matrycy jawora w w/w okienku nie pokazała się jej nazwa.
Czołgisto wielkie dzięki za szybką i bardzo jasną odpowiedź, odnośnie tych 10pass to zdecydowałem się po przeczytaniu twoich postów (zostałem przekonany szkoda tylko że nie mam tak porządnego sprzętu do oglądani jak Ty. Bitrate ustawiłem wg poradnika z DVD2DVD a orginalnie RB-opt miał od 0÷8100 także raczej chyba nie dużo obciołem. Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez janas : 19.11.2004 o godz. 07:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Janas, tylko nie szalej z tymi matrycami. Jest spora szansa, że te niestandardowe nie będą działać poprawnie w odtwarzaczach stacjonarnych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Spora szansa?? hmm... Nie sprawdzałem wszystkich matryc dostarczonych z RB-Opt ale Jawor i Kiki działają na Philipsach i JVC (na Grundigu też chyba było sprawdzane)
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
A ja mam inne doświadczenie. Co prawda nie była to matryca Jawor (chyba, bo po prostu już nie pamiętam), ale niektóre chipy ich nie lubią.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
hmmm spróbuj sobie przypomnieć jaka to matryca była i które chipy jej nie lubią (to jest cenna informacja!)
![]() |
![]() |
#8 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Jak coś wiesz to napisz !
![]() |
![]() |
|