![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.07.2005
![]() |
Re: Poradnik SVCD
Mam mały problem z programem TMPGEnc . W poradniku wszystko ładnie opisano , ale po ściągnięciu programu z podanego linku i wykonaniu wszystkich czynności nie mam opcji "OTHER" i nie mogę zmniejszyc rozmiaru pliku do zakładanej w poradniku , proszę o pomoc.
Pozdro. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
TMPGEnc , nie mogę zmniejszyć bitare w poradniku tym na zdjęciu pokazana była oprócz opcji VCD , SVCD, DVD opcja other , która miała pozwalać na umieszczenie pliku 2 godzinnego na jadnej płycie jednak ja opcji other nie mam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Ściągnij profil do TMPGEnc i umieść go w folderze Templates w katalogu programu. Profil jest tutaj.
Na przyszłość prytania o poradnik umieszczaj w jego topicu. A ten profil był podany zaraz pod poradnikiem w FAQu, wystarczyło tylko przeczytać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki , mam juz te opcje , ale nie mogę wczytać plików avi. pojawia mi sie komunikat can not open or not unsupported ??
I przepraszam za to ze umieesciłem tego posta nie tu gdzie trzeba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Więc zrób tak: Option -> Environmental settings -> VFAPI Plugin. Kliknij prawym na "direct show multimedia file reader" i daj higher priority tyle razy aby znalazł się na szczycie listy. Jeżeli dalej nie będzie wczytywało to spróbuj umieścic na szczycie listy tym samym sposobem wpis "AVI VFW comatibility reader".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Pozdro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Hmm pamiętam że gdzieś ktoś miał taki problem i został on rozwiązany tylko nie pamiętam jak
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Przeunołem jedną z opcji na samą górę i mogę już wczytywać avi , ale nie mam możliwości ustawiania bitare i plik po przerobieniu ma zajmować ponad 4GB, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
W opcjach zaawansowanych jeżeli coś chcesz zmienić a się nie da kliknij prawym i daj unlock. Powinno pomóc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Dzięki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
Czas trwania zależy od sprzętu i raczej skrócić się go nie da :/. Profili do SVCD niestety nie mam ale poszukam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za wszystko , ale mam jeszcze kilka pytań.
1 . Czy istnieje sposób aby nałożyć napisy na film avi bez konieczności jego ponownej kompresji. 2. Czy istnieje ffdshow który zawija napisy poniewasz ten który ja mam tego nie robi i gdy napis jest zadługi to ginie na rogach ekranu 3. Mam takrze program canopus pro coder i w nim wczesniej wszystko robiłem ale musiałem dzielic filmy na dwa CD , napisy do filmu nakładał mi divxg400 , czy istnieje sposób , aby i w tmpgenc on zadziałał . 4 . Podczas obrubki filmu , aby mi sie zmiescił na cd bitare wynosi 300 czy warto go kompresowac . 5 Mam p4 2,6 ghz i 512 ramu oraz 128 mb grafikę w programie canopus procoder zaniana pliku avi na vcd trwa ok 1 godziny , svcd około 3 godzin , tak więc czy tobie w tmpgenc równie długo to zajmuje jak mi . 6 Film , który przerabiam trwa 91 min . i bitare wynosi 300 , tak więc jeżeli chciał bym przerobić film trwający 2 godziny zmniejszyło by się jeszcze bardziej , aby nie marnować czasu chciałbym wiedzieć czy warto się w to wogule bawić , mam na dysku film trwający 2 godziny i jest całkiem ładny zastanawiam się więc jak tego dokonać Dzięki , pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez raftu : 11.07.2005 o godz. 23:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
1. Tak istnieje, zastosowanie FFdshow. A instrukcja tego w moim poradniku VCD.
2. Mój FFdshow zawsze zawija. Poszukaj najnowszej wersji. I w ustawnieach kodeka w zakładce Napisy -> Text zaznacz wpis "split long subtitles". 3. Żeby zadziałał canopus czy divxg400? Canopus napewno nie ![]() 4. Hmm wiesz różni ludzie mają różne wymagania ![]() ![]() ![]() 5. No też gdzieś tak porównywalnie ( ja mam Athlon64 3000 512 DDR i grafa radeon 128). Mówie tylko o TMPGEnc bo da sie znależć program w którym zrobi to szybciej (nie zawsze lepiej ![]() 6. No dwie godziny to może być już zdecydowanie za dużo. O ile w przypadku 91 minut na jakość dużo nie straci to tutaj mogą być już pixele widoczne nawet na TV. Ale tak jak pisałem wcześniej pzrerób kawałek i sprawdź. Nie zajmie Ci to dużo czasu (góra kilka minut, szczególnie na Twoim sprzęcie). Powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki co do ffdshow mam juz taki który zawija napisy , ale mi wiesza program do odtwarzania filmów ( mam allplayer ) i programy do obróbki filmów może wiesz o co hodzi (wersja ffdshow-20050527 )
Co do divxg400 wiesza mi tylko TMPGEnc w tym programie mam ustawioną opcje Direct show multimedia file reader co pozwala mi film zrobic szybciej i zbitare 700 oraz dźwiękiem nawet 126 kb Po przerobieniu filmu w odtwarzaczy pisze że powinienem mieć dźwięk , 44 khz mpeg layer 126 kb , ale nic nie słychać , może ktoś zna przyczynę takiego stanu rzeczy. Czytałem troche na forum ale odpowiedzi jednoznacnej w tym przypadku nie znalazłem , moje pytanie to : czy jeżeli nagram film na cd to w stacjonarnym będzie dźwięk i czy da się coś zrobić aby na kompie był również . W programie the film machine wydzieliłem ścieżkę audio czy istnieje możliwość szybkiego połączenia jej z filmem? Może jakieś pomysły ? Dzięki. Ostatnio zmieniany przez raftu : 13.07.2005 o godz. 14:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|