![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.10.2004
![]() |
Film machine lub Sonic MyDVD
Witam wszystkich mój problem to brak wiedzy języka angielskiego mam dwa programy do dvd ale nie umiem z nich korzystac chciałbym nagrac film z komputera na płytke dvd i odtworzyc go w otwarzaczu dvd czy ktoś mi pomorze? DZIEKUJE.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
co to jest film z komputera?
jezeli nie znasz nawet podstaw angielskiego to w tej 'branzy' ciezko bedzie, w sumie zostaje Ci jedynie pakiet Nero i jego spolszczenie
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki. Film z komputera to film zgrany na twardy dysk ,mam pare takich fimoww formacie avi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
"format avi" - z tego wnioskuje ze to jest plik avi (ktory jest tylko pojemnikiem) roznych formatow (np divx czy xvid)
czyli prawdopodobnie masz plik w postaci filmu w divxie albo xvidzie trzeba go przerobic na mpeg2 - czyli standard dvd chyba ze Twoje stacjonarne dvd potrafi czytac divx i xvid, wtedy nagrywasz tylko plik na plytke CD i gotowe jezeli nie - trzeba przerobic tego avi na mpeg2, co nie jest sprawa najszybsza i najlatwiejsza tu jest duzo informacji na ten temat, ale trzeba miec duzo checi i wytrwalosci
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 17.10.2004
![]() |
Cytat:
![]() @ROMAN74 Jeśli to są twoje pierwsze kroki w tym temacie to zacznij od czegoś łatwiejszego typu DVDSanta, WinAVI Video Converter czy chociażby The Film Machine, no chyba, że czujesz się na siłach skoczyć na głęboką wodę ![]() Tak czy inaczej życzę powodzenia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dziekuje wam, troche wiecej teraz wiem.
|
![]() |
![]() |