![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.10.2004
![]() |
Film machine lub Sonic MyDVD
Witam wszystkich mój problem to brak wiedzy języka angielskiego mam dwa programy do dvd ale nie umiem z nich korzystac chciałbym nagrac film z komputera na płytke dvd i odtworzyc go w otwarzaczu dvd czy ktoś mi pomorze? DZIEKUJE.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
co to jest film z komputera?
jezeli nie znasz nawet podstaw angielskiego to w tej 'branzy' ciezko bedzie, w sumie zostaje Ci jedynie pakiet Nero i jego spolszczenie
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzieki. Film z komputera to film zgrany na twardy dysk ,mam pare takich fimoww formacie avi.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
"format avi" - z tego wnioskuje ze to jest plik avi (ktory jest tylko pojemnikiem) roznych formatow (np divx czy xvid)
czyli prawdopodobnie masz plik w postaci filmu w divxie albo xvidzie trzeba go przerobic na mpeg2 - czyli standard dvd chyba ze Twoje stacjonarne dvd potrafi czytac divx i xvid, wtedy nagrywasz tylko plik na plytke CD i gotowe jezeli nie - trzeba przerobic tego avi na mpeg2, co nie jest sprawa najszybsza i najlatwiejsza tu jest duzo informacji na ten temat, ale trzeba miec duzo checi i wytrwalosci
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.10.2004
![]() |
Cytat:
. Nie to żebym coś miał do instrukcji autorstwa Cobraverde ale podejrzewam, że dla laika (bo kto używa terminu "film z komputera") są nie do strawienia.@ROMAN74 Jeśli to są twoje pierwsze kroki w tym temacie to zacznij od czegoś łatwiejszego typu DVDSanta, WinAVI Video Converter czy chociażby The Film Machine, no chyba, że czujesz się na siłach skoczyć na głęboką wodę .Tak czy inaczej życzę powodzenia. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dziekuje wam, troche wiecej teraz wiem.