Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 04.01.2006, 19:48   #121
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,584
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Może tak? http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=60485
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.01.2006, 00:18   #122
JanicQ
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.11.2005
Posty: 6
JanicQ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za ten link, ale ja wracam do drugiego pytania.
Mam taki odtwarzać DVD http://www.sony.pl/view/ShowProduct....ory=DVD+Player

I nie wiem dlaczego, ale nie odtwarza mi jednego z filmów w avi. Przyniosłem ten sam film od kumpla, też w avi i też nie idzie. Pokazuje tylko Data Error na DVD. Może ktoś wie o co chodzi ??

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam - JanicQ
JanicQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 10:57   #123
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A tak na marginesie: Jaki to ma związek z reenkodowaniem menu w CCE?
Po pierwsze przeszukaj forum. Po drugie nie wrzucaj swoich postów jak popadnie.
Pierwsze ostrzeżenie.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 21:17   #124
gabor2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Mam pytanie czesciowo zwiazaną z topicem
Jesli zalezy mi na samym filmie, a nie na menu itd. to czy robie to DVD2DVD-R czy DVDRB nie ma znaczenia dla jakosci filmu ? Zauwazylem ze nie pisze sie juz nic o DVD2DVD-R, czy juz ten programik wysiada przy RB ?
i jeszcze jedno: czy jest jakas roznica w CCE 2.5 a nowszych wersjach ?

pozdrawiam
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 11:12   #125
gabor2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czyzby nikt nie znal roznic miedzy v. cce, a takze roznic miedzy dvd2dvdr a dvd rb ??
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 14:03   #126
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,529
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Roznie sa w sposobie pracy na plikach VOB, rozkaldaniu ich na czesci. Ludzie przesiedli sie na DVD-RB bo nareszcie zauwazyli ze dobrze miec menu w DVD. Poza tym do RB jest kupa programow dodatkowych jak np. RB-OPT potrafiacy zmienic przeplyw bitrate dla konkretnego rozdzialu (np. niski bitrate dla napisow koncowych, kosztem czego ladujemy oszczedzone bity w scene szybkiej walki).
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 19:42   #127
gabor2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Za glosem serca i glosem forumowiczow, postanowilem przesiasc sie na DVD-RB
No i zaczely sie dla mnie schody
Mam DVD-RB Pro 1.0.4 i CCE SP 2.70.1.5
Prepare przechodzi, ale wywala mi sie na encode, wertowalem wszystkie tematy na forum, ten juz kilka krotnie i juz zglupialem. pokazuje mi sie komunikat:
item.ecl is not a ECL for CCE SP Works Version.
pozniej wywala mi error encoder ...
domyslam sie ze to wina CCE ale nie mam pojecia jak to obejsc(zmienialem juz wpis w reuilder.ecl)
plz help
pozdrawiam
PS
czy da sie gdzies bezposrednio w rb zmieniac min i max bitrate, czy trzba do tego pluginow ?

Ostatnio zmieniany przez gabor2 : 10.01.2006 o godz. 19:54
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 21:58   #128
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,584
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Z tego, co pamiętam EclCCE obsługuje wersje trial 2.66/2.67 CCE. Podajesz w konfiguracji RB ścieżkę do CCE, czy Ecl? Wrzuć może screena z konfiguracji, będzie łatwiej.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 22:33   #129
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,529
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Reetou ma racje - to dokladnie ten blad. Podales w opcjach sciezke do CCE. Zainstaluj najpierw EclCCE, wlacz je, wskaz mu CCE, zamknij program, po czym wlacz DVD-RB i w opcjach w sekcji gdzie masz wskazac lokalizacje exe od CCE podaj lokalizacje pliku EclCCE.exe!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 00:34   #130
gabor2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam CCE SP 2.7 wiec podaje do cce
nie mam wogole eclcce trzeba miec ? <ups>
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 09:41   #131
turzol
Bywalec
 
Data rejestracji: 03.03.2003
Lokalizacja: Tychy
Posty: 73
turzol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez gabor2
mam CCE SP 2.7 wiec podaje do cce
nie mam wogole eclcce trzeba miec ? <ups>
Eclcce nie obsługuje CCE > 2.7.

W DVD-RB podaj ścieżki do CCE SP (new) oraz jako w opcjach zaznacz ptaszka przy CCE SP Trial.
turzol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 11:22   #132
dominek
Bywalec
 
Avatar użytkownika dominek
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Lokalizacja: Gorzow Wlkp.
Posty: 35
dominek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez turzol
Eclcce nie obsługuje CCE > 2.7.

W DVD-RB podaj ścieżki do CCE SP (new) oraz jako w opcjach zaznacz ptaszka przy CCE SP Trial.
dokładnie jak napisał @turzol
jeżeli chcesz wiedziec więcej polecam zajrzeć http://forum.doom9.org/showthread.php?t=74356
pozdrawiam
dominek
dominek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 21:24   #133
gabor2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2006
Posty: 6
gabor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
robie to wszystko, ale nadal mam ten sam blad
gabor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.01.2006, 15:29   #134
dominek
Bywalec
 
Avatar użytkownika dominek
 
Data rejestracji: 22.11.2004
Lokalizacja: Gorzow Wlkp.
Posty: 35
dominek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez gabor2
robie to wszystko, ale nadal mam ten sam blad
propozycja:
-odinstaluj program i zainstaluj ponownie bez okienka informującego o instalacji ECL
-w settings -CCE Settings-zaznaczasz CCE SP
- w settings-setup- patch to CCE SP (new) podajesz ścieżke do CCE
i musi działać u mnie tak jest ustawione i fr........
i jeszcze jedno w special settings zaznaczasz "Run Encoder(s) minimized"
pamietaj.że po każdej zmianie ustawień ponownie trzeba wykonać"Prepare" (ja tam robie zawsze to tylko dodatkowe 5 min.)chyba,że posiadasz RB-OPT
__________________
pozdrawiam
dominek
_______________________________________________
"Shadows and dust..."
dominek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2006, 18:06   #135
przem1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.07.2003
Posty: 14
przem1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. I znowu poszukuję pomocy. Przy 50% obróbki filmu po przejściu 1 pass z 8 wyskakuje błąd.File V01001.... shows completed, but no.M2Vfile exists. Aborted. Czy można z tm coś jeszcze zrobić, czy też cały proces powtarzać od nowa. Pozdrawiam.
przem1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.