Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.11.2004, 01:06   #1
Marcodemon
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.04.2004
Posty: 131
Marcodemon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Różne standarty audio, a konwersja do dvd

Zapewne było to juz poruszane w innych postach/tematach, ale nigdzie nie ma opisane tego konkretnie i praktycznie, zaczynam bawic sie konwersja avi do dvd, głownie koncerty i natrafiłem na problem, mam koncert gdzie gspot pokazuje audio jako mp3, ale gra ładnie w systemie DD 5.1, oczywiście audio ac3 w avi to znanan sprawa, ale tego nie wiem bo konwersja na dvd powoduje ze pozostaje zwykłe stereo, czego szukac na forum, nie prosze o wykład tylko zasugerowanie, reszte poszukam, nie ma problemu.
__________________
| ABIT NF7S | Barton 2500@3200 | 256 DDR 400 | GF 5200 | HD Seagate 120GB | DVB SAT | DVDRW TDK 1616N |
Marcodemon jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.11.2004, 01:31   #2
Ufil123
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"...ale gra ładnie w systemie DD 5.1, oczywiście audio ac3 w avi to znanan sprawa..."

rozumiem że ściezka w avi'ku jest w ac3 Jeśli tak to nic prostszego jak wrzucic film do NonDuba i zapisać scieżkę jako wav,następnie zmieniasz rozszerzenie wav na ac3 - niestety plik mimo że jest plikiem ac3 ma "wpis" zrobiony przez NonDuba jako wav dalatego taki plik wrzycasz do programu BeSplit i robisz Fixe File (czy jakoś tak) po chwili otrzymasz pliczek ac3 z prawidłowym "wpisem" - wten sposób zachowasz orginalne brzmienie 5.1
P.S.
wiecej na stronie www.cobraverde.pl -> poradniki - znajdziesz tam też bardzo ciekawy poradnik na temat konwersji avi to dvd PAL oraz avi to dvd NTSC

pozdrawiam
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2004, 01:43   #3
Marcodemon
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.04.2004
Posty: 131
Marcodemon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
I to gra jako 5 kanałow, nie ma tylko subwoofera, ale idzie normalnie jako DD5.1 ??
Dla mnie to jest dziwne i nie wiem co jest grane, pisze jak byk mp3, a wzmacniacz rozpoznaje z SPIDIF jako DD5.1 i gra !
Dołączone obrazki
-kylie.jpg 
__________________
| ABIT NF7S | Barton 2500@3200 | 256 DDR 400 | GF 5200 | HD Seagate 120GB | DVB SAT | DVDRW TDK 1616N |
Marcodemon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2004, 18:15   #4
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
GSpot się raczej nie myli.. Rozumiem, że masz podłączony dźwięk z karty audio komputera do cyfrowego wejścia amplitunera, tak?
Podejrzewam, że mp3 zawiera dźwięk Dolby Surround a sterownik od karty miksuje to jakoś na osobne kanały i nieco ogłupia amplituner. (techniczne jest to możliwe i nawet chyba niespecjalnie skomplikowane... dekoder Dolby Digital zawiera w sobie dekoder Dolby Surround -- oczywiście mogę dość intensynie bredzić
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2004, 18:24   #5
Marcodemon
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.04.2004
Posty: 131
Marcodemon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak, masz racje, dzieki temu naprowadziłes mnie na problem, a wynika on z tego ze przez instalowanie corac to nowych wersji DVD2SVCD oszalały kodeki dzwiekowki ( SoundStorm ), która wszystko jak leci dekodowała do DD 5.1, a GSpot jednak sie nie myli :-)
__________________
| ABIT NF7S | Barton 2500@3200 | 256 DDR 400 | GF 5200 | HD Seagate 120GB | DVB SAT | DVDRW TDK 1616N |
Marcodemon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.