![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.10.2004
![]() |
Nie to jeszcze nie koniec tych rozważań.
![]() Myślałem o tym Ratio cały czas, w ubikacji, na siłowni w pracy i.t.d. I chyba mam rozwiązanie. Jak pisałem, uparłem się aby strumień video w menu był ściśnięty (16:9). Co mamy u góry i u dołu ?.... Czarne paski. Więc na upartego (to ja) mozna tak: Wrzucić te klipy do np. TMPG, ustawić resize, przekodować (w końcu to przeważnie krótkie kilkunastosekundowe strumienie) i otrzymujemy plik video 4:3 z ładnymi paskami u góry i u dołu (ściśnięte) ![]() ![]() I na koniec apel do wszystkich Scenaristomaniaków. Czytajcie, piszcie o problemach bo to najlepsza szkoła. Tu ukłony do ogólnie znanego Guru, który poduczył mnie jak wspaniale można wykorzystać rejestry GPRM. Pozdrowienia...........Liar. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.06.2005
![]() |
![]() ![]() DVD Reauthor 2.0 - is a simple, easy and powerful tool for DVD reauthoring. It works only with Sonic Scenarist.The main function of DVD Reathor is decompiling of DVD into video, audio and other files with the creation of special script-file for the current DVD disk. All output data and script-file are ready for editing in Sonic Scenarist. It saves your time and allows to use only one tool for the reauthoring. There are some important features that make DVD Reauthor a really unique DVD Tool: - Automatic processing of the whole of DVD - Video, Audio, Subpicture data stream extraction - All pre, post, cell commands parsing - Angles parsing - Slide show parsing - Creation of logic structure of interconnections for Menus and Titles, setting of all existed links to PGC elements - Creation of well structured list of files according to VobID and CellID layout in Vob-files - Creation of script for Sonic Scenarist - world wide leader of DVD Authoring Software - Decompilation time of any DVD is near 1 hour depending of PC power http://www.dvd-logic.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
ale jak to się ma do tematu postu?? Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
to ja dodam od siebie jedno pytanko. przy imporcie video wypisuje mi cos takiego:
Error ...\VTS__01_P01.I-TFF.16~9_1.M2V Error : Number of fields (38) in GOP(# 1048) or between sequence_header_code should be equal or smaller than 30. jak to ominac?? do importu uzywam scenaid27
![]() |
#20 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Szybko można to usunąć w ten sposób: http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvb2dvd/strona4.php Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
naprawilem bledy wedle artykulu ale blad wciaz pozostal ten sam...
![]() |
|
|