Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 31.08.2004, 10:16   #1
demon_x
Bywalec

Data rejestracji: 07.12.2002
demon_x w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Drżący obraz po obróbce w adobe premiere

Niewiem z jakiego powodu mam drżący obraz na scenach z ruchem przy odtwarzaniu na stacjonarnym DVD (na komputerze jest ok) po przerobieniu materiału w adobe premiere z avi do dvd ze zmiennym bitare programem cce.Robiłem różne ustawienia i nic się nie zmienia.Przygotowany plik wypalam w Ulead DVD.
1. co jak ustawić aby było ok?
2. czy można jakoś przerobić na nowo plik mpg aby na stacjonarnym dvd nie drżał ?,niestety plik źródłowy avi skasowałem.

Ostatnio zmieniany przez demon_x : 31.08.2004 o godz. 10:20
demon_x jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.08.2004, 17:27   #2
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zajrzyj do ustawień CCE i zmień Offset Line na 1 (w wersji 2.6x w starszych wersjach to się jakoś inaczej nazywało ale nie pamiętam jak... szukaj czegoś a'la Top Field First)
Jeśli nie chcesz przekodowywać tego mpg'a to przy pomocy ReStream'a zmień w nagłówku informacje na temat kolejności pól (field)
Stary 02.09.2004, 18:11   #3
demon_x
Bywalec

Data rejestracji: 07.12.2002
demon_x w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki zrobiłem i wszystko jest ok.
demon_x jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2004, 22:19   #4
smaciek
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.09.2004
smaciek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam! Jestem tu nowy, przeszukuje to forum juz od dluzszego czasu, ale nie potrafie znalezc interesujacych mnie informacji
Dlatego podlaczam sie do tego watku, gdyz mam ten sam problem. W tej chwili korzystam tylko i wylacznie z Ulead Video Studio 7.0. Nad filmem, ktory obrabiam mecze sie juz kolejny dzien. Najpierw problemy z "some chapter entry frame numbers exceed the total frames" ale sobie poradzilem i teraz to! Skaczacy film na TV.
ReStream'erem za bardzo nie darady ruszyc plikow *.vob. Co moge teraz zrobic by drzacy obraz na TV zniknal?
Ulead po obrobce na dvd zostawil na hhd jakies foldery: burnother , burntmp i convert, w ktorym jest plik mpg ale uciety (bo powyzej 4gb).
Bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki, ktore pomoglyby mi w rozwiazaniu tego problemu.
smaciek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.09.2004, 11:21   #5
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podłączanie się pod cudzy wątek jest takie trochę nie-bardzo. Zwłaszcza, że używasz czegoś innego niz Adobe Premiere.
Nigdy nie używałem UVS. Spróbuj poszukać gdzieś w ustawieniach opcji dotyczących przeplotu (interlace) i/lub kolejności pól (field order - Lower field first/Upper field first).
VOB'a można rozebrać na części składowe przy pomocy VobEdit (guzik Demux i potem Demux All)
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: