![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2006
![]() |
szukam pomocy jak skleic ten film:
http://img138.imageshack.us/img138/5532/dvd5sk.jpg jest on podzielony na kilka kawalkow w roznych rozmiarach, zaczynam dopiero przygode z dvd wiec pewnie dla was to proscizna, a dla mnie gora nie do przeskoczenia
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
A po co sklejać- tak jak jest nie działa??
To żadne dziwo nie jest - tak często może być w przypadku filmu odcinkowego, tudzież pojedynczych teledysków. Z tej struktury wynika tylko tyle, ze kazdy fragment (osobny odcinek?) jest umieszczony w osobnym Title Set-cie i tyle. Teraz jak jest to podlinkowane odpowiednio w nawigacji (dla uproszczenia nazwę to menu) a masz pliki VIDEO.TS to powinno działać, a że tak "nieładnie" wygląda niczego nie zmienia... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
hmm to jest jeden film caly [nie w odcinakch] i zaden serial wiec ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Ale co? Działa czy nie działa?
Problemem jest struktura, która wygląda Twoim zdaniem nieładnie czy rzeczywiście jest problem z działaniem? Jedyne co tu może być nie tak, to to, że w momencie zmiany VTS (czyli przejścia z jednego VOB na drugi) będzie na chwilkę wstrzymany obraz na DVD. Pocieszę Cię, że jak to połączysz w całość też tak będzie. Żeby nie było to już większa szkoła jazdy i żaden one click program Ci tego nie zrobi. Tak więc reasumując jest rzeczywisty problem czy go nie ma?? Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
|
|
|
|
#5 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
A jeżeli chcesz koniecznie scalić to w jeden film to chyba to CI pomoże...
Acha z tego co pamiętam to wg. specyfikacji DVD jeżeli dojdziesz z nazwami plików do VTS_01_9, to kolejne pliki muszisz zacząć od VTS_02_1 Jeżeli się myle poprawcie mnie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 22.03.2004
![]() |
to nic nei da sie zrobic z tymi przerwami pomiedzy VOBami...?
Mam teledyski na hdd w VOBach, sa to 4 pliki,a teledysków troche wiecej w nich jest. I czasem zdazy sie tak,ze przerwa jest w srodku teledysku, nic sie z tym nie da zrobic? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
te kawalki filmu dzialaja... to co mam klikac np: w pierwszy kawalek ktory trwa 2min...pozniej w drugi ktory trwa juz 20min... a kolejny juz 40sek? o to chodzi w ogladaniu dvd? bo ja myslalem ze da sie to zgrac w jedna calosc [tak zapewne jest w orginalee] ale ktos tak skopiowal plyte i koniec :/ ... sprobuje porady gallusa... zobaczymy... dam znac jak co i gdzie
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Edit: Jeszcze jedno. Jak duzy jest ten folder?
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2006
![]() |
głównie chodzi o to (Menquisto to mój kuzyn i mam to mu nagrać):
jak to poskładać żeby zrobić DVD video, tak żeby miało menu pod odtwarzaczem DVD, i żeby odtwarzacz DVD wykrywał to jako jeden film (bo to jest jeden film, ale podzielony na rozdziały). PS czym to nagrać? ale chodzi mi o programu pod Linuksa, bo właśnie z Niego kożystam pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
odtwarzam te kawalki powerdvd a czy jest jakas roznica czym? a folder wazy 3,52Gb
milego... |
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zarejestrowany dla jaj
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam Marek Ostatnio zmieniany przez zene_k : 16.03.2006 o godz. 00:34 |
||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zarejestrowany dla jaj
Nero, dalej DVD-Video, dalej Nowy, dalej w prawym oknie wybieramy katalog z naszymi plikami dvd, dalej przeciągamy wszystko na lewą stronę do folderu VIDEO_TS, dalej Nagrywaj aktualną kompilację, dalej wybieramy żądaną prędkość zapisu, dalej Zapis, dalej czekamy od kilku do kilkunastu minut i już możemy się cieszyć z posiadania ślicznej płytki z filmem w formacie dvd-video
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzieki dzieki dzieki!!!
nawet nie wiedzialem ze w powerdvd tak mozna ..jestem lamusem jesli chodzi o dvd, bo malo zeczy ogladam na tych nosnikach-acha i czy jak bede mial to wypalone na plycie to czy bedzie tak samo dzialalo jak teraz gdy mam to na twardym dysku? chodzi mi o program powerdvd pozdrawiam.milego przebywania na forum zycze
zycze milego... Ostatnio zmieniany przez Menquisto : 17.03.2006 o godz. 00:05 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zarejestrowany dla jaj
Cytat:
|
|
|
|
#15 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 22.03.2004
![]() |
u mnei tak nagrana cd nei ejst odtwarzana przez dvd, a nero wyswietla jakies ostrzezenie o zlym formacie kompilacji.
|
|
|
|
![]() |
|
|