![]() |
to jeszcze raz ja.. niestety jak odpalam ten film z dysku twardego to dziala pieknie jest menu itp, ale niestety jak wybiore ze stacji cd to nie wyswietla sie menu tylko leca po kolei te kawalki i przeskakuja, myslalem ze bedzie tak samo jak z dysku twardego:/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dzieki dzieki dzieki!!! :D nawet nie wiedzialem ze w powerdvd tak mozna ;) ..jestem lamusem jesli chodzi o dvd, bo malo zeczy ogladam na tych nosnikach
-acha i czy jak bede mial to wypalone na plycie to czy bedzie tak samo dzialalo jak teraz gdy mam to na twardym dysku? chodzi mi o program powerdvd pozdrawiam.milego przebywania na forum zycze ;) |
u mnei tak nagrana cd nei ejst odtwarzana przez dvd, a nero wyswietla jakies ostrzezenie o zlym formacie kompilacji.
|
Nero, dalej DVD-Video, dalej Nowy, dalej w prawym oknie wybieramy katalog z naszymi plikami dvd, dalej przeciągamy wszystko na lewą stronę do folderu VIDEO_TS, dalej Nagrywaj aktualną kompilację, dalej wybieramy żądaną prędkość zapisu, dalej Zapis, dalej czekamy od kilku do kilkunastu minut i już możemy się cieszyć z posiadania ślicznej płytki z filmem w formacie dvd-video :) :spoko:
|
Cytat:
wiem że każdy film jest podzielony na rozdziały, ale ja chcem sie dowiedzieć jak to zgrać na płyte DVD aby uzyskać film jako jedna całość (tzn. wiem że bedą rozdziały, ale aby był ten film odtważany jako jeden film) pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Jakie kawałki? To wygląda na całą strukture DVD-Video. Zrób tak, jak napisał @zene_k -> uruchom PowerDVD -> wybierz polecenie:"Odtwórz plik DVD z dysku twardego" i wskaż katalog z tym filmem. Powinno być OK. |
Cytat:
Cytat:
|
odtwarzam te kawalki powerdvd a czy jest jakas roznica czym? a folder wazy 3,52Gb
milego... |
głównie chodzi o to (Menquisto to mój kuzyn i mam to mu nagrać):
jak to poskładać żeby zrobić DVD video, tak żeby miało menu pod odtwarzaczem DVD, i żeby odtwarzacz DVD wykrywał to jako jeden film (bo to jest jeden film, ale podzielony na rozdziały). PS czym to nagrać? ale chodzi mi o programu pod Linuksa, bo właśnie z Niego kożystam pozdrawiam |
Cytat:
Edit: Jeszcze jedno. Jak duzy jest ten folder? |
te kawalki filmu dzialaja... to co mam klikac np: w pierwszy kawalek ktory trwa 2min...pozniej w drugi ktory trwa juz 20min... a kolejny juz 40sek? o to chodzi w ogladaniu dvd? bo ja myslalem ze da sie to zgrac w jedna calosc [tak zapewne jest w orginalee] ale ktos tak skopiowal plyte i koniec :/ ... sprobuje porady gallusa... zobaczymy... dam znac jak co i gdzie ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:48. |