![]() |
Jeszcze jedno pytanie. Jaką stabilną wersję Scenarista polecasz ?
Ja używam 2.7. Mam 3.1, ale ta wywala się w przypadkowych momentach, mimo iz sprzęt jest dość mocny. Słyszałem, że 3.0 również jest stabilna, ale czy ma coś nowego w porównaniu z 2.7 ??? Pozdrawiam........ |
Cytat:
W wersji 3.0 nie działało dodawanie Pre i Post command (tak jak na rys. który załączyłem - tzn. nie działało wcale - nie było menu rozwijanego z komendami...) Wersja 3.01 ruszyła mi jako tako przy 1GB pamieci i wyłączeniu HT, choć przy imporcie duzej paczki napisów i tak potrafiła sie wyłożyc - czyli w zasadzie do końca pracowała niestabilnie... Róznice są na pewno w rozłozeniu okien programu :), wersja 3.01 ma dodatkowo przearanzowany koder AC3... Na tym poziomie abstrakcji, na jakim ja operuje, nie widze róznic pomiedzy tymi wersjami, choć pewnie jakis improvement został zrobiony... Pozdrawiam! |
Zdjęcia w Scenarist
Bawię się sporadycznie z programem Sonic scenarist od kilku lat ale nie mogę się przebić przez pewien problem. W projektach filmów z wakacji zamieszczam często zdjęcia. Chcę mieć do każdego z nich dostęp z menu. Jeżeli zdjęć jest dużo to projekt znacznie się komplikuje. Myślałem że używanie stil show lub play show ułatwi sprawę ale nie mogę w ten sposób dostać się do konkretnego zdjęcia w play czy stil show. To znaczy jak wywołam taki obiekt to wyświetlanie zawsze rozpoczyna się od pierwszego zdjęcia. Czy zawsze tak ma być czy istnieje jakiś sposób odołania się do dowolnego zdjęcia w ciągu.
|
Cytat:
Nie wiem jakie masz założenie, bo jeśli chcesz sie dorwać do jakiegoś zdjęcia to zakładam, że w menu ma byc do niego link. A co jeżeli będziesz miał np. z 50 zdjęć ? Jak to umieścisz w menu ? Ja zrobiłem tak. W menu głównym umieściłem takie klawisze: - Odtwórz wszystko (film) - Wybór scen (film) - Wybór zdjęć (zdjęcia, ale też jako film) Zdjęcia pogrupowałem tematycznie lub rocznikowo. I w dowolnym programie np. Pinacle Studio lub Ulead Studio stworzyłem z nich film z "transitionami" - przejściami bajeranckimi pomiędzy. Oczywiście muzyczka pod nimi sobie pomyka i jest cacy. Innymi słowy zdjęcia to nie zdjęcia tylko film. Oczywiście nie ma możliwości dorwania się od razu do np. piętnastego, ale jakbym sie uparł (tylko po co?) to zrobiłbym sobie rozdziały w tym filmie i miałbym dostęp do każdego z osobna, ale nie widziałem w tym sensu, dlatego zrobiłem j/w. Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03. |