![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie trzeba, tylko i wyłącznie kwestia znajomości możliwości i ograniczeń programu.
Jeśli jednak nie masz tego Drop to powinnaś przepuścić swoje wideo przez program Do Pulldown. Po jego uruchomieniu wczytaj go jako plik wejściowy (In) i wskaż gdzie ma być zapisany plik wyjściowy (Out). Kliknij na przycisk Drop Frame No change wybierz Enable i Start. Zaimportuj ten asset do Maestro (zwróć uwagę, czy jest to Drop) i umieść na ścieżce - dopiero wtedy importuj napisy. Sprawdzaj synchro na wewnętrznym podglądzie programu i dokonuj poprawek. Jeśli wszystko jest OK, to dopiero teraz podmień scieżki wideo na właściwą i zrób kompilację. W SW istotne jest ustalenie FPS wejściowego przy otwieraniu pliku napisów. Dopiero wtedy ustalaj FPS wyjściowe. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Użytkowniczka
Data rejestracji: 05.02.2010
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dziękuję bardzo. Spróbuję tak zrobić. Może wreszcie te napisy znajdą się we własciwych miejscach. Mam nadzieję, że sobie poradzę. Specem od obróbki DVD raczej nie jestem. Od niedawna się tym interesuję.
Skąd jednak wziąć program, o którym piszesz? Jakoś nie mogę znaleźć. Ostatnio zmieniany przez basia21 : 06.02.2010 o godz. 21:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkowniczka
Data rejestracji: 05.02.2010
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Czy mogę prosić o więcej informacji na temat w/w programu? Niestety, nie potrafię go znaleźć. I znowu utknęłam w próżni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
AC3 na CD w DVD Maestro | krzysiekkonto | DVD-Video | 0 | 13.03.2005 08:48 |
problem:too high bitrate w MaestroDVD - tworzę własne DVD | Albi | DVD-Video | 5 | 04.03.2005 10:43 |
Avi do DVD, brak dzwieku i napisow | bor_belial | DVD-Video | 2 | 06.02.2005 20:07 |
Kolor napisow, dvd maestro. | Druss | DVD-Video | 3 | 25.10.2004 18:52 |