![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2003
![]() |
TMPGEnc DVD Author
Stworzyłem menu i rozdziały zgodnie z instrukcją zamieszczoną w tym serwisie na stacjonarnym odtwarzaczu DVD wszystko pięknie działa,ale chciałbym by ktoś kto niechce korzystać z tego,po jakimś czasie film wystartował sam.I jeszcze jedno program w niektórych zakładkach przy rozdzielczości 800x600 nie mieści się na monitorze czy można to jakoś zmienić niezmieniając rozdzielczości?
Jeżeli ktoś dobrze zna ten program to może mi wyjaśni moje wątpliwości kalkrzy
kalkrzy Ostatnio zmieniany przez kalkrzy : 30.10.2004 o godz. 08:37 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Tego autostartu chyba się nie da zrobić przy pomocy TMPGEnc DVD Author'a... Potrzebowałbyś czegoś na kształt timeout'u na menu (w DVDMaestro chyba jest taka możliwość)
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
W DVD Meastro jest wszystko, tyle, że ręcznie trzeba robić bo TEMPLATE'y nie za bardzo jest jak zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
"...ale chciałbym by ktoś kto niechce korzystać z tego,po jakimś czasie film wystartował sam..."
kurcze ale Ten Ktoś musi być leniwy ![]() pozdro
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2003
![]() |
Zanim napiszesz,że ktoś jest leniwy zastanów się bo to nie mnie miało slużyć tylko osobom starszym schoriwanym i nieznającym się dobrze na obsłudze pilota."Kurcze ten człowiek niema litości dla starszych i schorowanych"
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Przykład bezcelowej dyskusji.
Przygotuj (wypal) drugą wersję bez menu i po sprawie. Osobiście z płytą spełniającą ten warunek się nie spotkałem, a życie skomplikować sobie zawsze można; proponuję jeszcze poduskutować o długości tego czasu ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Nic skomplikowanego. Jesli robisz to w DVD Maestro to tam gdzie ustawiasz akcję po skończeniu danego voba zamiast "loop" dajesz "timeout 60s" i tyle. Cała robota z menu - wybierasz inną opcję.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
@LUCAN:
wbrew pozorom dyskusja nie jest bezcelowa. Pytanie uważam za niebanalne. A dk75 dziękuję za zgrabną i rzeczową odpowiedź
![]() |
![]() |
#9 | |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Widziałem za to już parę płytek zrobionych w jeszcze inny sposób.
Po włożeniu płytki film startuje jako pierwszy, dopiero po skończeniu filmu włączane jest menu. Jak ktoś chce przed filmem je obejrzeć to musi wymusić to z pilota. Również prosty sposób - w zakładce "Connections" jako "First play" wybierasz "Movies-Movie1-Movie1:Chapter 00:00:00:00" zamiast "Menus-Menu1-Menu1". Natomiast jeśli chodzi o "clou" wątku to w zakładce "Menu" wybierasz podzakładkę "Playback Control" i tam możesz ustawić "Still" (dla nieruchomych obrazów - będzie sobie poprostu "stało", ale jesli w tle jest dźwięk to trzeba traktować jak animację), "Loop" (dla animacji, po skończeniu zagra jeszcze raz) oraz "Time Out" i ilość sekund (max. 255, po skończeniu przejdzie do etapu ustawionego w "Connections"). Można to też ustawić w samym "Connections". Ustawiasz widok na "Connections" i klikasz "Menu1" z lewej strony. Niestety nie ustawisz tutaj czasu jaki ma grać dane menu. I tak trzeba to ustawić dla każdego ekranu menu. Ile ma trwać i co zrobić po skończeniu lub naciśnięciu danego buttona. To tyle apropo "DVD Maestro".
I'm going down... Hardware: nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29 Software: AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6 ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez dk75 : 06.11.2004 o godz. 10:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2004
![]() |
osobiśscie gdy chce by film sam startował robie go bez menu i wówczas po włożeniu płytki film startuje od razu sam, w tym przypadku kolejne czaptery mozna przełaczac pilotem.
Ja mam natomiast problem z dzwiękem gdy film jest dłuższy od tych 4,5 GB, poniewaz dzwięk wówczas jest o nierównej głośności. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
![]() |
![]() W końcu 4.5GB nie mieści się na single layer... nie rozumiem. Jak masz problem z dźwiękiem to albo zacznij inny wątek albo jeśli robisz to w TMPGEnc DVD Author opisz dokładnie o co chodzi tutaj. Ale dokładnie a nie tylko to co powyżej, bo jest całkowicie niezrozumiałe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2004
![]() |
Zgodnie z porada otworzyłem nowy watek o tytule Kłopoty z dźwiękiem, gdzie opisałem problem dokładniej.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|