![]() |
A mi się wydaje, że właśnie o nośnik. Z opinii użytkowników na Videohelp wynika, że ten Grundig jest w ogóle kapryśny, jeśli chodzi o nośniki. Dlatego słaba jakość nośników bezfirmowych mu nie pomaga ;)
Podtrzymuję - Verbatim DVD+R, najlepiej zmienić też bitsetting - i powinno zadziałać. |
Cytat:
Maciej |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/software/slown...?ID=4151121106 Cytat:
|
Emtec to naprawdę słabe płyty...
Niektóre odtwarzacze/nagrywarki nie lubią danych nośników. Czasem pomaga wgranie nowego firmware. Wiesz, z nowym odtwarzaczem jest tak, że nie tracisz czasu na przerabianie (czas, sprzęt, prąd itp.) i chodzi. Oczywiście że dla np. 2 płyt się nie opłaca. Wybór pozostawiam Tobie :) Tak jak wszyscy doradzam Ci przede wszystkim zmianę nośnika. |
@maciej68 bitseting --> jest to zmiana biosu w nagrywarce, przeczytaj ten topic i wejdź w 2 linki które się tam znajdują. Co do nośnika Emtec, nie jest on zły sam w sobie, ale być może twój stacjonarny odtwarzacz ma problemy z odtworzeniem, mimo iż napisałeś że jedna działa ;)
|
nie mam zaufania do emtec... jakos kojarzy mi sie z CMC a ponadto slabo wytrzymuja probe czasu (dzis wlasnie walczylem ze starym CD-R emtec 16x na ktorym pojawily sie male 1-2mm plamki(brak uszkodzen mechanicznych)) .lepiej zmien te nosniki.
Co do bitsettingu: Na kazdej plycie sa informacje o rodzaju nosnika (czy to DVD-ROM czy +R czy -R). Ze wzgledu na "wojne formatow" niektore odtwarzacze nie czytaja plyt oznaczonych +R albo -R. Zmiana bitsettingu na DVD-ROM oznacza tyle ze wypalasz plyte +R z falszywym oznaczeniem ze jest to DVD-ROM, a takie plyty czyta kazdy odtwarzacz. Od razu mowie ze nie wiem jak sie to zmienia bo moja nagrywarka robi to automatycznie. |
Cytat:
|
Cytat:
- stosowałem płyty Emtec DVD-R - prędkość 4x Jedna płyta "chodzi", reszta nie. Czy zatem może to być kwestia nosnika, prędkości? Inna opcja )inwestycja w nowy odtwarzacz) nie wchodzi w rachubę. To się MUSI dać zrobić :-) Maciej |
Cytat:
Maciej |
Cytat:
Co do DVD2SVCD. Jasne, mogę spróbować. Ale to chyba nie o to chodzi. Jeśli się uda odtorzyć płyty, to nadal ne będę wiedział o co chodzi. Maciej |
Cytat:
Akurat na tej stronie są nieprawdziwe informacje. Pisze tam dokładnie odwrotnie, że rozumie DVD+R a nie DVD-R, ajest dokładnie odwrowtnie. Co do nosnika, to Emtec. Chyba jość dość dobra? Maciej |
Nagrywaj wolniej i lepiej stosuj płyty DVD+R (Verbatim lub Sony) o ile oczywiście czyta je twój odtwarzacz.
Na temat Emteca lepiej nie będę się wypowiadał. Inna opcja, to zainwestuj ze 200zł w odtwarzacz typu Manta Emperor2, Prince lub inny odtwarzający divx. Pozdrawiam. |
Macku a sprawdz jaki efekt masz na plytach DVD+R. Wg mnie powinno byc lepiej. Poza tym zobacz czy Twoj naped nie pozwala na zmiane bitsettingu.
|
Zmień nośnik na lepszy np: TDK lub Verbatim, co do softu to DVD2SVCD jest (przynajmniej dla mnie) lepszym rozwiązaniem od pozostałych.
|
To nie jest problem z samą konwersją jak widzę (piszesz, że na kompie chodzi), tylko ze sposobem nagrywania, albo z jakością płyt.
Proponuję poszukać tematów o tym modelu nagrywarki w dziale Ogólnie o DVD. Warto też sprawdzić na http://www.videohelp.com/dvdplayers preferencje stacjonarnego odtwarzacza. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:50. |