Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.07.2004, 14:53   #16
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Leoni
taka porysowana plytke tez mozna zrzucic...wystarczy np wrocic do starego dobrego dos-u
całkiem możliwe (nie próbowałem)!!!ale dla jakiejś Lamy to totalny koszmar.
A w całej tej metodzie chodzi o to żeby na pierwszy rzut oka nie szło jej skopiować - i ktoś nie wtajemniczony da sobie spokuj z jej przegrywaniem

aha znalazłem post od @Zorga i jest tam coś takiego

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32338

ciekawe czy da się to samo zrobić z DVD_VIDEO
może zna ktoś na to odpowiedź?

pozdrawiam
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.07.2004, 23:22   #17
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ludzie powiedzcie ze nie macie tego filmu i z glowy
Przeciez wiekszosc ludzi tak robi.
Wtedy inna osoba pomysli ze faktycznie nie mamy tego filmu/tej plyty i nie bedzie miec do nas zalu
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2004, 10:54   #18
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna
Ludzie powiedzcie ze nie macie tego filmu i z glowy
Przeciez wiekszosc ludzi tak robi.
Wtedy inna osoba pomysli ze faktycznie nie mamy tego filmu/tej plyty i nie bedzie miec do nas zalu
no tak ale jak czasami wpada twój kumel do Ciebie i gdzieś tam zobaczy owy film to ciekawe jak mu wmówisz że go nie masz
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2004, 23:09   #19
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ufil123
no tak ale jak czasami wpada twój kumel do Ciebie i gdzieś tam zobaczy owy film to ciekawe jak mu wmówisz że go nie masz
No to trzeba te filmy schowac i juz
Albo miec segregator na 200CD/DVD i problem z glowy
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2004, 20:16   #20
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 15.01.2002
Posty: 407
Koolo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ufil123
no tak ale jak czasami wpada twój kumel do Ciebie i gdzieś tam zobaczy owy film to ciekawe jak mu wmówisz że go nie masz
Jak kumpel to mu po prostu pożyczę.
Koolo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 05:47   #21
Bywalec
 
Data rejestracji: 06.07.2004
Posty: 26
Leoni w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zamiast rysowac gwozdziem taka plyte wystarczy przy nagrywaniu nie dopuscic do zamkniecia sesji...Plyta videocd tak spreparowana pojdzie na stacjonarce a komp na niej zglupieje.
Leoni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 18:31   #22
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Leoni
Zamiast rysowac gwozdziem taka plyte wystarczy przy nagrywaniu nie dopuscic do zamkniecia sesji...Plyta videocd tak spreparowana pojdzie na stacjonarce a komp na niej zglupieje.
Zgłupieje? Tzn, ze nie bedzie chcial jej przeczytac?
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 06:47   #23
Bywalec
 
Data rejestracji: 06.07.2004
Posty: 26
Leoni w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Np nie odpalisz tego pod playerem do divxow...Przekonalem sie o tym gdy nagrywalem plyte videocd z overburningiem...podczas nagrywania plyty (pod sam koniec) pojawil sie komunikat "Write error"...chodzilo o to ze zabraklo miejsca na plycie wiec juz Nero nie mogl zamknac sesji. Taka plytka po nagraniu odtwarza sie na stacjonarce, ale jak wlozysz do kompa to pliki zobaczysz ale odpal to na jakims playerze typu vplayer itp...szczescia zycze...to samo ze skopiowaniem...jak komp dojdzie do momentu gdzie zabraklo mijesca bedzie daelj probowal odczytywac plyte bo nie ma informakcji o koncu sesji..
Leoni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 23:01   #24
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Leoni
Np nie odpalisz tego pod playerem do divxow...Przekonalem sie o tym gdy nagrywalem plyte videocd z overburningiem...podczas nagrywania plyty (pod sam koniec) pojawil sie komunikat "Write error"...chodzilo o to ze zabraklo miejsca na plycie wiec juz Nero nie mogl zamknac sesji. Taka plytka po nagraniu odtwarza sie na stacjonarce, ale jak wlozysz do kompa to pliki zobaczysz ale odpal to na jakims playerze typu vplayer itp...szczescia zycze...to samo ze skopiowaniem...jak komp dojdzie do momentu gdzie zabraklo mijesca bedzie daelj probowal odczytywac plyte bo nie ma informakcji o koncu sesji..
Pytanie czy taki nosnik z danymi dlugo 'przezyje' ?
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2004, 07:05   #25
Forumator
 
Data rejestracji: 04.04.2004
Lokalizacja: Chorzów
Posty: 903
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Leoni
Zamiast rysowac gwozdziem taka plyte wystarczy przy nagrywaniu nie dopuscic do zamkniecia sesji...Plyta videocd tak spreparowana pojdzie na stacjonarce a komp na niej zglupieje.
hmmmm całkiem ciekawe !!!!czyli wypalając w Nero DVD_Video przy zamykaniu sesji (Lend-out) należy anulować proces nagrywania - szczerze mówiąc zaraz wezmę płytkę i spróbuje tak wypalić!!ciekawe czy ją potem skopiuje!!!
__________________
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!!
Ufil123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2004, 13:32   #26
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 21.10.2002
Posty: 254
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ciekawe rowniez bíore sie za test
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2004, 23:25   #27
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ufil123
hmmmm całkiem ciekawe !!!!czyli wypalając w Nero DVD_Video przy zamykaniu sesji (Lend-out) należy anulować proces nagrywania - szczerze mówiąc zaraz wezmę płytkę i spróbuje tak wypalić!!ciekawe czy ją potem skopiuje!!!
Jak chcesz anulowac skoro przy zapisywaniu w nero Lead-out przycisk ANULUJ jest nieaktywny? Przynajmniej u mnie tak jest! Nie wiem jak u innyh. Mam wersje neo 6.3.1.15
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.07.2004, 06:06   #28
Bywalec
 
Data rejestracji: 06.07.2004
Posty: 26
Leoni w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nacuna: ja sam jeszcze nie probowalem anulowac nagrywania...po prostu zdarzalo sie tak ze pomimo nagrywania z overburningiem i tak brakowalo miejsca na plycie i przez to nie dochodzilo do zamkniecia sesji...stacjonarka czytala to bezproblemowo a na kompie playery sie wywalaly na takiej plytce...
Leoni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.08.2004, 08:42   #29
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Miho
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 85
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dokładnie - mnie zdarzało się że niektóre tańsze płytki padały przy paleniu i dostawałem komunikar że zakończenie procesu w trybie Lead Out nie jest mozliwe i po takiej akcji płyta na stacjonarce chodziła bez problemu do samego konca a naped DVD w kompie jej nie widział .I nie mozna tego skopiować bo płyty nie ma. Skutek taki mozna wywołać przyciskiem restartu w kompie przy zakńczeniu ścieżki a przed rozpoczęciem palenia obszaru Lead Out. To widać po mrugnieciu diody w nagrywarce i w oknie dialogowym nero. Troszkę brutalna metoda ale skuteczna.
Miho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.08.2004, 21:55   #30
Bywalec
 
Data rejestracji: 13.03.2004
Posty: 37
1507 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy aby nie przesadzasz?
1507 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO